DIY – Joulukortit teippaamalla

Joulukortti Kuusi

Puhuinkin jo joulukorteista ja niiden lähettämiseen liittyvästä jokavuotisesta stressistä. Olen joka vuosi tavannut lähettää ystäville ja sukulaisille joulukortit, toisinaan itse tehdyt, toisinaan omasta valokuvasta teetetyt. En itse asiassa muista kertaakaan, että olisin valmiita kaupan kortteja lähetellyt! Viime vuonna oli valokuvakortin vuoro, joten tänä vuonna mennään sitten askarteluversioilla. Niinpä ilahduin suuresti Bellablogien joulukalenterin luukusta, jota varten minua pyydettiin teippaamaan joulukortteja Teippitarhan tuotteilla. Valitsin useamman rullan jouluisia tai jouluun sopivia teippejä Teippitarhasta. Onnekseni Teippitarhan väki oli ymmärtänyt, että jouluisia värejä on muitakin kuin punainen ja vihreä ja löysin meidän jouluun sopivia värejä valittavakseni! 😉 Harmaata, valkoista, hopeaa, mustaa ja kultaa löytyy meidän jouluteipeistä! Ihania on erityisesti hopea ja kultainen glitterteippi, joilla sain kortteihin hiukan säihkettä!

Joulukortti Washiteippi

Ensimmäisenä tein kuusikortteja parilla erilaisella tyylillä. Tekstiteipeistä syntyi minun mielestä kivoimmat kuuset ja näitä tullaan varmasti näkemään lisääkin! Teipin lisäksi riittää valmis korttipohja ja tähtitarra. Ajattelin ottaa ohjenuorakseni tässä loppuja kortteja teipatessani, että kahta samanlaista korttia ei tulla näkemään, joten joku erilainen juttu on keksittävä jokaiseen korttiin! Teipit itsessään ovat jo sen verran mielenkiintoisia, että pelkkä teippiraidoituskin riittää saamaan kivan joulukortin aikaan. Raidallisessa kortissa käytin tekstiteipin kaverina hopeista glitterteippiä, mutta kimallus jää valitettavasti kuvasta uupumaan.

Joulukortti WashiteippiKultaiset joulukortit

Kultaista glitterteippiä käytin mustavalkoisten ja kultavalkoisten teippien kaverina. Joulupallon kiinnitin mustalle korttipohjalle, mutta kimaltava tähti toimii korttina ihan irtonaisenakin. Näihin kortteihin naputtelin jouluntoivotukset dymolla.
Aiemmin marraskuussa tekemiäni risujoulukuusikorttiejakin piristin teippiraidalla.

Joulukortti Risukuusi

Paketointi Washiteippi

Washiteipeistä on iloa myös joulupaketteja tehdessä. Itse en ole paketointi-iltamien ystävä vaan teen joulupaketteja pitkin joulukuuta, jolloin paketteihin ehtii ja jaksaa panostaa usein hiukan enemmän. Nämä kaksi lahjaa kääräisin mustaan silkkipaperiin ja lahjanauhan tilalle laitoin kuviollisia teippejä. Muutaman tarran nämäkin saivat piristykseksi, mutta teippiraidatkin olisi riittäneet! Washiteippiteemaan liittyen innostuin piristämään myös pakettikortteja teipin pätkillä.

Joulupaketti TeippiPakettikortit Washiteippi

Mikäli teipit kiinnostavat, kannattaa aivan ehdottomasti kurkistaa Bellablogien joulukalenteriin juuri tänään. Siellä on nimittäin esillä Teippitarhaan mukava etu, joka on voimassa vain parin päivän ajan. Vielä ehtii hyvin askartelemaan joulukortit.

Minä taidan ottaa itsenäisyyspäivän ohjelmaan loppujen korttien askartelun, jos näitä jonkun kymmentä vielä teippaisi!! Mutta hyvä alku on jo kasassa. Ja näiden tekemisessä voi ottaa lapsityövoimankin käyttöön, meillä ainakin muksut tykkää teippailusta. Eikä se oli niin justiin, jos ei teipit aina niin suoraan mene. 😉

Korteissa käytetyt teipit saatu Teippitarhasta

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Upeita kortteja! Melkein alkaa harmittamaan, että omat joulukortit on jo lähes valmiita 🙂 , teippaamallakin olisi saanut niiiiin kivoja! Mun kortti-ideat löytyy loppuviikosta oman blogini joulukalenteriluukusta.

 2. 3

  ulrikah sanoo

  Upeita, kerrassaan upeita! Näitähän voisi tehdä muksujenkin kanssa. Kiitos inspiraatiosta!

 3. 6

  sanoo

  Todella ihania! Hopean ja harmaan sävyt korteissa tuntuivat minusta mukavimmilta. Joulun ei tosiaan tarvitse olla pelkkää punaista ja vihreää, jota minunkaan korteissa ei nähdä, mutta itse menen vähän vaaleammalla linjalla, sillä tuota mustaa joulun värinä aavistuksen vierastan 🙂 Voisin kuvitella myös parin vanhemman sukulaisen saavan slaakin lähettäessäni mustat joulukortit, heh 🙂

  Hmm, pitäisköhän vilautella omia tuotoksia blogin puolella joku päivä…? En kyllä tahtoisi vastaanottajien näkevän niitä ennen aikojaan blogistani:)

  • 6.1

   sanoo

   Minustakin hopeiset ja harmaat on kauneimmat sävyt, mutta tykkään myös mustista. Ja kyllähän sitä vähän tuli valikoitua, kenelle mustapohjaisia kortteja lähettää… 🙂 Viime vuonna tosin meidän joulukortit oli kokonaan mustavalkoiset ja vieläpä mustalla pohjalla. 😀 Monikohan niitä kauhisteli… 😉
   Minäkin mietin ensin, että en halua korttien vastaanottajien näkevän kortteja vielä, mutta sitten kun päätin että teen jokaisesta kortista erilaisen, jää blogia lukeville kortinsaajillekin jotain yllätykseksi!

 4. 9

  sanoo

  AIka huippu idea! Ihan vähän saattaa tulla tänä vuonna kiire korttien kanssa, joten ehkäpä tästä nappasen idean 🙂

 5. 11

  Salla sanoo

  Olipa inspiroiva postaus! Syyhyttää hulluna alkaa askartelemaan. Harmittaa oikein, että meiltä on tänä vuonna lähdössä kuvajoulukortti… No, voipi sitten panostaa paketteihin ja pakettikortteihin.

 6. 12

  sanoo

  Kauniita kortteja! Eniten tykkään tuosta keppikuusesta, se on todella kaunis. Mekin kerättiin lasten kanssa ”vanhentuneita” keppejä ja jotain niistä on jo askarreltukin, mutta tuollaisia kuusia haluan vielä tehdä.

 7. 13

  sanoo

  Oi miten hienoja, sä olet niin kekseliäs! En ollutkaan vielä bongannut hillitympiä jouluteippejä. Kiitos vinkistä ja inspiraatiosta, täytyykin varmaan laittaa tilaus vetämään!

 8. 15

  Heidi sanoo

  Heippa! Onko tuo hopeinenkin glitterteippi hankittu Teippitarhasta? Se taitaa olla ilmeisesti loppu tällä hetkellä liikkeen valikoimasta.

 9. 18

  Ilona sanoo

  Onpa kivoja joulukortteja! Hirveesti alko sormet syyhytä, mutta onkohan sitä kuitenkin liian aikasta vielä ruveta tekemään jouluaskarteluja…

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *