DIY Joulukalenteri – 4. luukku

 Tänään joulukalenterissa olisi tarjolla kolme erilaista ideaa puuhelmistä tehtäviin joulukoristeisiin; tähtiin ja lumihiutaleeseen. Ensimmäinen tähdistä on superhelppo, sillä puuhelmiketjusta, joka on pujoteltu rautalankaan, muotoillaan viisisakarainen tähti. Ripustusnapu yhteen sakaraan ja tähti on valmis. Näitä syntyy nopeasti vaikka kuusenkoristeiksi, mutta erityksen kauniita tällaiset tähdet on mielestäni pakettikoristeena.

Tähti Helmistä

Toinen tähti on hiukan haastavampi. Tällaiselle tähdelle on olemassa paljon erilaisia variaatioita ja ohjeita, minä piirsin ohjeet hyvin yksinkertaiseen. Näitä on helppo tehdä, mutta hiukan sorminäppäryyttä se vaatii. Rautalangan kannattaa olla tarpeeksi ohutta, jotta se taipuu pienille mutkille. Omani tein aika pienistä helmistä, jotka ovat alle sentin halkaisijaltaan, joten tähdestäkin tuli pieni. Vastaavanlaisen kun tekee suuremmista helmistä, saa aikaan isompa tähtiä.

Tähti Helmistä DIY

Kolmas koriste on enemmän lumihiutaleen näköinen ja vaatii hiukan enemmän pujottelua ja helmien laskemista, mutta väitän, että onnistuu silti teistä jokaiselta hetken pohdiskelun päätteeksi! Lumihiutaleen tekoon ei kannata kovin isoja helmiä käyttää, jotta koko pysyy kohtuullisena.

Pidän itse koristeista juuri puisista helmistä tehtynä. Nämä käsittelemättömät helmet on kauniita, mutta maalatuilla helmillä tehdyistä koristeistakin tulisi kauniita. Jos pidät koristeellisemmasta tyylistä, voit kokeilla koristeita vaikkapa lasihelmillä! Puuhelmiä löytyy Inspiraatio -verkkokaupasta. Helmiä saa eri kokoisina suurissa pakkauksissa, jolloin helmet riittää hyvin askartelukokeiluihin! Ehkä monikäyttöisin tällaisia joulukoristeita ajatellen olisi tuo 1 cm halkaisijaltaan oleva helmi. Kaupasta löytyy myös erilaisia rautalankoja askarteluja varten.

//Mikä näistä koristeista on sinun suosikkisi?

Tähti Helmistä

Kommentit
  1. 4

    Minna sanoo

    Ihanat koristeet! Tykkään hiutaleita eniten, ja taidanpa kokeilla itsekin tehdä sellaisia. 🙂

  2. 5

    Masc sanoo

    Aivan ihana tämä sinun joulukalenteri.. Tänä vuonna olin suunnitellut tekeväni kaikki kuusenkoristeet itse ja täältä olen saanut jo monen monta ideaa, taidan askarrella myös lahjaksi jotain näistä ideoistasi. Kiitos 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *