DIY Joulukalenteri – 3. luukku

Tänään joulukalenterissa on vuorossa superhelppo joulutyynyliinaidea! Tähän tarvitaan tyynyliinan lisäksi ainoastaan tekstiilitussi, jolla on helppo kirjoitella tai piirtää kankaalle mitä kukakin haluaa. Itse tein jouluaiheisen tyynyliinaparin, jonka tekemiseen ei kauaa mennyt. Tekstiilitusseja* eri väreissä löytyy Askartelija -verkkokaupasta. Itse päädyin mustaan tussiin, jolla tulee varmasti olemaan muutakin käyttöä joulun jälkeen. Tällähän voisi piirrellä vaikka mitä kivoja printtejä vaatteisiinkin!

tekstiilitussi tyynyliina

Meiltä ei löytynyt yksivärisiä valkoisia tyynyliinoja piirrettäväksi, joten ostin pari tyynyliinaa ihan tätä tarkoitusta varten. Uudet tekstiilit kannattaa pestä ennen kuin niihin piirtää ja samoin silittää rypyt pois, niin piirtely on helpompaa. Laita tyynyliinan sisälle esim pahvin pala suojaksi, jottei kynän jälki sotke kääntöpuolta tyynyliinasta. Hahmottelin tekstejä ensin paperille, ja tein teipillä tyynyliinaan viivat teksteille. Sitten ei muuta kuin piirtämään ja valmista jälkeä syntyy nopeasti. Tussin jälki kiinnitetään kankaaseen silittämällä. Vielä tekisi mieli tehdä joku koristetyyny olohuoneeseen samalla tyylillä! Katsotaanpa, jos aikaa jää tässä ennen joulua.

Nyt jollakin teistä olisi mahdollisuus päästä kokeilemaan tekstiilitussia sekä tekstiilisprayta. Tekstiilispray -kokeiluni on tulossa joulukalenterissa hiukan myöhemmin jakoon.

Osallistu arvontaan kertomalla, mihin sinä käyttäisit tekstiilitussia!

Arvontaan voi osallistua vain tänään ja huomenna, eli 3.-4.12. Jätäthän kommenttiboksin sähköpostiosoitekenttään mailiosoitteesi niin saan voittajan kiinni!

*Saatu Blogin kautta

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 10

  sanoo

  Lapsille tietysti. Mut ensimmäinen idea olisi vanhaan ikkunanpokaan laittaisin kankaan johon olen kirjoittanut ja piirtänyt jotain kivaa. Tyynynpäällisiäkin tekisin 🙂

 2. 16

  MaikkuP sanoo

  Ompa kaunis joulutyyny! Mää piirtäisin mun pojan yksvärisiin vaatteisiin kivoja kuvia. Sit sohvatyynyihin vois myös keksiä jotain. 🙂

 3. 18

  Lea sanoo

  Koristelisin puseroita ja t-paitoja, kenties varaostoskasseihin jotain piirtelisin

 4. 22

  Katri I sanoo

  4v kummipojalle tekisin houkuttelevan tyynynpäällisen, johon on mukava painaa pää.

 5. 24

  AnniM sanoo

  Kangaskassi kaipaisi kuvioita. Myös T-paitoja ja tyynyliinoja olisi kiva kuvioida.

 6. 27

  sanoo

  Käytännöllisin tarve tekstiilitussille olisi itse tehtyjen vaatteiden kokolappujen merkintä.. tai lasten vaatteiden nimikointi päiväkotia varten. Kokeilisin varmasti myös taiteilua paitoihin.

 7. 30

  Johanna sanoo

  Valkoinen kangaskassi saisi uutta ilmettä tussilla tuunaamalla ja varmasti tulisi kokeiltua myös keittiöpyyhkeiden ja tyynynpäällisten koristelua.

 8. 32

  Jjenskuu sanoo

  Pistäisin nuorimman kummitytön (2,5v.) tussaamaan jotain hauskaa kangasta, josta ompelisin sitten hänellekin muiston 🙂

 9. 36

  sanoo

  Siskontytölle olen ostanutkin jo yksivärisiä trikoopaitoja,voisin ne koristella hänelle sopoviksi:)

 10. 38

  Pautsi sanoo

  Jotkin hienot graafiset sohvatyynyt yrittäisin väkertää (mutta taidoillani lopputulos voisi olla jotain ihan muuta, kuin mitä oli mielessä 🙂
  Ja muuten iso kiitos kun olet jaksanut tällaisen joulukalenterin tehdä. Tähän mennessä kaikki luukut ovat pitäneet sisällä sellaisia askarteluja, mitä on pakko päästä kokeilemaan itsekin!

 11. 40

  sanoo

  Koristelisin upeita sisustus tyynyliinoja sekä tuunaisin vanhoja paitojani 🙂 Sekä tuunaisin vanhat valkoiset verhot jollain kivalla kuviolla 🙂

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *