Betonista

Välillä omaakin kotia ja omia projekteja. Eteisen betonilattiaa värkätessämme (kesken, edelleen) jäi sementtiä yli ja päätin vähän askarrella pimeneviä syysiltoja varten kynttiläkuppoja. Aika reilusti syntyi kippoa ja kuppia, niitä saikin myös äiti, ystävä ja naapuri.Muotit ovat rahka- ja jogurttipurkkeja. Yläreunoista olen hiukan hionut karheutta pois. Vielä nämä voisi käsitellä primerilla, ettei pölisisi niin. Betonikippojen alustana toimiva sinkkivati on Granitista Tukholman reissulta. Ehkä kuitenkin ripottelen näitä vähän sinne tänne, vaikka ihan hauska on tällainen isompikin rykelmä. Tekisi kyllä mieli tehdä vielä muutama erilainen.

Eilen olikin aika mahtava, pimeä ilta ja komea ukkonen. Vau! Mutta eipä helpottanut lainkaan tätä hikistä ja painostavaa hellettä. Jokohan ukkonen iskee kohta uudelleen.

Vielä samma på kynttilänvalossa.

Kommentit
 1. 5

  diytyyppi sanoo

  Hei,miten sä teit nuo? Isompi kuppi, betonia sisään, sit pienempi kuppi sisään??? 🙂

  • 5.1

   sanoo

   Juurikin noin! Nuo alhaalta kapeammat on tehty kahdella samanlaisella rahkapurkilla. Pitkälle kynttilälle taas tökkäämällä kynttilä märkään betoniin ja irroittamalla se, ennen kuin betoni on kuivaa.

 2. 7

  PirjoSofia sanoo

  Pitääpä vielä kysäistä :-)?? onko väliä minkä ”karkeusasteen” sementtiä haetaan? Oli s30, s100 jne—. huomenna ois varmaan kauppaan lähdettävä, niin kovasti tekee mieli kokeilla 😀

  • 7.1

   sanoo

   Mahdollisimman hienolla mä olen tykännyt tehdä. S30 olen käyttänyt näissä ja se on oikein hyvä näissä askarteluissa. Tasoitebetonillakin onnistuu, jos jollain on jäänyt sellaista nurkkiin pyörimään. Voisinpa tehdä tarkempaa selostustakin näiden tekemisestä tässä joku päivä!

 3. 9

  sanoo

  mahtavan näköiset! oispa ihana tuollaiset terassinkin pöydälle pimeitä loppukesän iltoja varten :))

  • 9.1

   sanoo

   Minäkin ajattelin osan ripotella ulos, terassille ja sisäänkäynnin viereen. Ihanaa tunnelmoida kynttilän valossa!

 4. 10

  PirjoSofia sanoo

  Teehän vaan tarkempaa selostusta kun kerkiät :-), tilasin poitsun hakemaan siis 2 säkkiä —> eka ihan siltä varalta, että uusiks menee kuitenkin ;-). Jostain jäi korviini, että ainakin jos johonkin ”peltimuotteihin” laittaa massaa, vaseliinia tai vastaavaa pitäisi laittaa, jotta saapi työn irti. Muovikipoista ilmeisesti irtoaa paremmin.

  • 10.1

   sanoo

   Kuulema koviin muotteihin voisi laittaa myös rypsiöljyä. Muovisesta kyllä lähtee hyvin, varsinkin jos on yhtään taipuisaa muovia. Jogurttipurkit yms. on kyllä helppo vaikka repiä pois.

 5. 11

  sanoo

  Hauska asetelma syntyi! Sain itsekin yhden vastaavanlaisen tuliaiseksi viime viikolla isoveljeltä. 🙂 Hyvin oli opiskellut blogiani. 😉

 6. 12

  Antta sanoo

  Aivan mahtava idea! Täytyykin kokeilla, eli siis lähteä ensin betoniostoksille! 😉

 7. 13

  Antta sanoo

  Ai niin, unohdin toivoa, että betoniaskartelusta olisi kiva saada oma postaus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *