Betonilattiamme

Meillähän aloiteltiin kesäkuussa eteisen betonilattian tekoa. Ennen homman aloitusta pohdiskelin asiaa täällä. Kesä meni ja lattiakin eteni ja nyt on homma sillä mallilla että valmis se on.

Betonilattian pintakäsittelyä selvittelin paljon, tuli jutusteltua puhelimessa tovi jos toinenkin erilaisten aineiden valmistajien ja maahantuojien kanssa. Lopulta olin niin pyörällä päästäni, että tein pikapäätöksen ja maalasin lattian vaaleaksi Betoluxilla. Öljyjä ja vahoja metsästin, mutta kukaan valmistaja ei uskaltanut suositella betonilattiaan aineitaan. Hitusen tuntui olevan lapsen kengissä vielä betonilattian käsittelyn tietämys monessa paikassa. Lakka oli yksi vaihtoehto, mutta se kariutui siihen että betonilakat myydään teollisuuskoon astioissa ja meidän eteiseen olisi riittänyt litran purkki. Lattia maalattiin ohennetulla vaaleanharmaalla maalilla kahteen kertaan niin, etten tukkinut ihan kaikkia betonin huokosia vaan pinta jäi hiukan eläväksi. Kyllä siitä hitusen liian levymäinen tuli minun makuuni ja epätasaisempi saisi olla, mutta toisaalta tykkään siitä näinkin. Ja toiveissa on, että kovalla kulutuksella heti sisäänkäynnissä lattia saisi pian pintaansa elämisen merkkejäkin, rehellistä kulumista siis.

Pohja lattialle tehtiin hitusen karkeammalla betonilla. Kuukauden kuivumisen jälkeen lattia hiottiin ja pohjustettiin. Päälle laitettiin ohut kerros itsestään tasoittuvaa sementtipohjaista lattiatasoitetta. Sen päälle oli helppo maalata.

Koitin saada tarkempaa kuva lattian pinnasta mutta aika vaikeaahan tuo oli. Ehkä tästä hiukan tummennetusta lähikuvasta näkee kuitenkin hiukan, millainen se on. Yleiskuvat kun ei paljoa kerro!

Aikani metsästin sopivaa mattoa eteiseen. Hakusessa oli harmahtava sisalmatto kohtuuhintaan, mutta sellaista ei löytynyt. Laitoin nyt tuollaisen kesäisen kaislamaton, kun sattui sopiva koko löytymään. Listatkin on lähes kokonaan takaisin paikoillaan ja maalasinpa vielä kynnyksetkin kiiltämään! Vielä voisi olla pientä mustavalkoistamista ja selkeyttämistä tuolle vaatesäilytysseinälle tiedossa. Sitten taas kelpaa! Kynnysmatto alkaa olla jo aika kulunut, mutta ei se haittaa… tykkään siitä yhä!

Arvatkaa kuka haaveilee nyt koko alakertaan valkoista betonilattiaa!!

Kommentit
  • 2.1

   sanoo

   Lattia oli lopulta aika helppotöinen. Eteinen kun on niin pieni, ei ehtinyt mihinkään työvaiheeseen kyllästyä. Kovin urakka oli laattojen irroittaminen ja kuivumisen odottaminen. 🙂

  • 3.1

   sanoo

   Kiitos! Matto on minunkin mielestäni aika hauska. Vähän se meinaa roskata, mutta eipä se niin eteisessä haittaa, se kun täytyy imuroida kuitenkin päivittäin. 🙂

   • 3.1.1

    sanoo

    Nyt vasta katsoin tarkemmin tuota mattoa näissä kuvissa. Näyttääpä se ruudulliselle, kun valo ottaa sen kuvioihin. 🙂

 1. 4

  sanoo

  Tosi kiva eteinen kaikinpuolin ja mattokin on ihana. Meillä kamala kuramatto mikä ahistaa, mutta se on niin käytännöllinnen kunnes saadaan piha kivetettyä. Voikun joku tulisi laittamaan meidänkin eteisen kivsdti 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Meillä oli karu kuramatto monta vuotta koko eteisen lattian peitteenä, kun oli niin kauheessa kunnossa eteisen lattia. Toi aika hurjan muutoksen tämä vaalennus. 😀 Meillä tulee mahdottomasti hiekkaa sisään, kun on sorapiha, mutta tuo matto imasee aika kivasti kaiken irtonaisen tuosta.

  • 6.1

   sanoo

   Kiitos Image! Toistaiseksi on kyl ollut varsin kätevä.
   Ja kiitti haasteesta. Täytyypä vastailla heti kun liikenee aikaa. 🙂

 2. 9

  Sanna sanoo

  Hienonnäköistä taas kerran! Olemme aloittamassa vanhan talon remonttia ja eteinen juuri mietinnässä. Kysyisinkin, että minkä valmistajan on vaatesäilytyssysteeminne? Näyttää hyvältä.

  • 9.1

   sanoo

   Kiitos Sanna! Vaatesäilytyssysteemi on Ikean Antonius. On edullisen hintansa haukkunut jo moneen kertaan. Muistaakseni ainakin kolme vuotta ollut kovassa käytössä ja yhä on aivan priimaa. 🙂

 3. 10

  sanoo

  Vitsit se näyttää hienolta! Mä olen ihan hulluna nyt betoniin ja pinterestissäkin sun betonijuttuja ihailen 🙂
  Enpä yhtään ihmettele, että nälkä kasvoi syödessä. Mäkin tykkäisin tuollaisesta lattiasta. Mahtava!

  • 10.1

   sanoo

   Betonijutut on kyllä ihan mahtavia! Pitää koittaa kuitenkin pysyä kohtuudessa ja muistaa että liika on liikaa. Jotain kuitenkin vielä mahtuisi betonisena meille. Pari ideaa on jo mielessä!! Ja kiitos! Itsekin olen ihastunut lattiaan!

 4. 11

  Marjutti sanoo

  Mahtava blogi ! Toivottavasti menestyt kilpailussa! Ainakin meitä auttajia löytyy täällä ruudun toisella puolella.
  Mulle kävi eteisen maton kanssa niin, että myyjä ystävällisesti huomautti:” Ei sitten kannata astua tähän kynnysmatolle, niin ei kulu tuo kuvio pois!”

 5. 13

  sanoo

  Kaunis betonilattia. Meidän lattiamme käsiteltiin Semtun sirotteella ja päälle Jontec matt lattiavaha. Pitkään ja hartaasti etsittiin käsittelytapaa. Vaikkakin sisustuslehdet ovat pullollaan betonilattioita. Ei tietoa lattian toteutuksesta ollut juuri saatavilla.

 6. 15

  maija sanoo

  Heippa! Kiva tuo lattia, meillä myös projekti :tuulikaapin lattiaan tasoitelaasti ja betoluxilla maalaus. Tosi hyvä tuo teidän lattian väri! Ilmeisesti tikkurilan värikartasta, onko sulla vielä koodia ylhäällä ? 🙂

Trackbacks

 1. […] valkoiseksi. Viime kesänä eteinen koki suurimman muutoksen, kun kammottava kasarilaatta vaihtui betonilattiaan. Betonilattia on nyt ollut vuoden päivät kovassa käytössä ja ollaan kyllä tykätty tosi […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *