Avohyllysuunnitelmia

Avohyllyt KeittiössäNiin kuin kerroin keittiöpulmia pohtiessani, olen päätynyt avohyllyratkaisuun ja nurkkakaapin poistamiseen. Suunnitelmat on edennyt niin, että olen saanut mittailut valmiiksi, piirrellytkin suunnitelmani ja tyhjentänyt nurkkakaapin astioista. Lähes kaikelle löytyi uusi paikka ja pieni osa lähti kierrätystä kohti. Sain tosi hyviä pointteja teiltä, kenellä on keittiön avohyllyistä kokemuksia, kiitos niistä!!

Ehdin jo innostua, että saan vihdoin himoitsemani String Pocketin keittiöön, mutta tilaa avohyllyille on niin niukasti, että sentistä, parista jää kiinni. Olenkin päätynyt näihin Ikean Ekby Valter -kannattimiin, niistä kun tykkään ja hyviä kokemuksia on moisesta hyllystä olohuoneessa. Värin ajattelin ottaa vieressä olevasta mustasta ruokapöydästä. Liimapuulevyt hyllyiksi käsittelen joko mustalla puuöljyllä tai mattamustalla Kiva Kalustelakalla. Musta ei varmasti pölyn kannalta ole järkevin vaihtoehto, mutta epäilen, että hyllyjä tulee putsattua ahkeraan joka tapauksessa. En ole vielä varma, tuleeko hyllyjä kaksi vai kolme. Kolmas hylly saattaa mennä turhan korkealle, joten taidan kokeilla kahdella ensin ja funtsia lopullisen ratkaisun vasta myöhemmin.

Ja mitä siellä hyllyillä sitten säilytetään? No kauneimpia astioita tietenkin. Kaikille kulhoille ei tällä hetkellä ole paikkaa ja niitä ajelehtiikin milloin missäkin tasolla. Samoin kahvitarvikkeita olen säilyttänyt aiemmin työtasolla, mutta niille voisi olla alahyllyllä paikka. Kivoja purkkejakin on jo nyt esillä, mutta hyllyllä en olisivat vielä kivemmat ja työtasoa saisi paremmin käyttöön. Mutta saapa nähdä, mitä käytäntö ja totuus onkaan…

Sähköasioita täytyy vielä pohtia tarkemmin ja tietenkin hankkia sähkömies paikalle. Työläin homma tässä urakassa tulee olemaan laattojen poisto ja niiden takana olevan seinän tasoitus. No, ensi viikolla voisi pikkuhiljaa alkaa naputella laattoja irti…

Ihan just se on jälleen viikonloppu! Kaikenlaista kivaa on tiedossa, joten mukava viikonloppu tulossa.

Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Minäpäs tuun kurkkaamaan. 😀 Pitkään olen miettinyt, mihin Hektaria voisi käyttää ja nyt ois vihdoin paikka sille!!
   ps. kävin nostaan sun kaapin hintaa… 😉

   • 1.1.1

    sanoo

    Haha ai kävit! 😀 Siellähän olikin jo tullu huutoja! Nuo Hektarit on kyllä kivoja ja sopivan edullisiakin. 🙂

  • 2.1

   sanoo

   Tehokkaasti lähti joo suunnittelu liikkeelle, mutta saapa nähdä kuinka tehokasta on seinän tasoituksen ja sähkötöiden kanssa… 😀 Lopputulosta minäkin totisesti odotan, joten täytyy toivoa, että jälkeä alkaisi pikkuhiljaa syntyy!

 1. 3

  sanoo

  Kuulostaa hyvältä! Itselläni on juurikin puuöljyllä käsiteltyjä liimapuulevyjä ja toimivat hyvin.Vaatii ehkä vahauksia aina silloin tällöin, Kalustelakka voisi olla huolettomampi.
  Toimintaa ja kuvia odotellessa !

  • 3.1

   sanoo

   Tutustuin juuri Zen Petsivahaan ja se voisi olla aika mainio avohyllyille. 🙂 Täytyy vielä miettiä! Toimintaa minäkin odotan innolla, ja varmasti kuviakin on luvassa kunhan päästään alkuun!!

  • 4.1

   sanoo

   On Ikean Hektar. Harmillista kuulla, jos on vihertävä, ei nimittäin kuulu vihreän sävyt mun suosikkeihini muuta kuin kasveissa… 😉 Täytyypä tutkailla asiaa väriviuhkan kanssa Ikeassa ennen kuin ostan valaisimen. Kiitos kun vihjaisit!!

 2. 5

  sanoo

  Kuulostaa NIIIIIIN hyvältä;)
  Avohyllyt ovat paljon ilmavammat ja hauskemmat, kuin kaapeilla umpeen torpatut yläosat. Uskon, että tulee huomattavasti nuorekkaampi teidän keittiöstä.
  Itse aikoinaan en olisi halunnut yläkaappeja laisinkaan, mutta pakon sanelemana jouduin laittamaan muutaman… niiden avohyllyjen viereen.

  Aurinkoista lauantaita sinne.

  Terkuin, Frida

  • 5.1

   sanoo

   Toivotaan, että avohyllyt vähän piristäisi ja nuorentaisi keittiötämme. 🙂 Ilmavuutta ainakin uskon niiden tuovan!
   Teidän keittiö on kyllä ihan mielettömän upea, avohyllyineen ja yläkaappeineen!! Ihana yhdistelmä uutta ja vanhaa. ♥

   Kivaa lauantai-iltaa, Frida!!

 3. 6

  Jenni sanoo

  Hyvältä näyttää! Ootko miettinyt, että vaihtaisit keittiön kaappien vetimet? Sillä saisi jo pienellä muutoksella paljon uutta 🙂

  • 6.1

   sanoo

   Tuo onkin toimiva pikkumuutos moneen paikkaan. Meillä sen sijaan vetimissä ei varsinaista vikaa ole, ne kun on sopivan simppelit ja keittiöön ei kovin modernit vetimet sovi, enkä halua romanttisempia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *