Avaruutta keittiöön

keittio avohyllyt

Eilen vihjailinkin keittiön seinän muutoksesta, joka tapahtui aika vauhdilla sen jälkeen kun päätin, mitä seinälle tapahtuu. Keittiössä ruokapöydän vieressä oli ennen musta hyllykkö, jossa säilytin kaitaliinoja, servettejä jne. Hyllyn tasolla oli kiva paikka kynttilöille ja kukkasille. Aika pitkään minua on kuitenkin vaivannut ruokalutilan ahtaus, sillä hyllykkö vei tilaa ruokapöydältä ja toisella puolella pöytää olikin vähän ahdasta istua. Päätinkin tyhjentää hyllyn ja vein sen keittiöstä pois. Kaikelle löytyi paikka kaapista tai kirpparilta ja keittiö tuntui heti kivan avaralle. Hyllyn yläpuolella olevalle seinälle oli kertynyt tauluja ja sun muuta kellon kaveriksi ja tyhjensin kollaasinkin pois. Hiukan vaati paklailua seinä ja hetken katselin valkoista tyhjää seinää.

Keittiö kuitenkin vaati minun silmini jotain seinälle, joten päätin laittaa seinälle hyllyt purkkeja, purnukoita, kynttilöitä ja kukkasia varten. Maalasin hyllymateriaalit kauniin harmaaksi ja kiinnitin ne seinään. Onnistuin vastustamaan pakottavaa tarvetta maalata kaiken mustaksi. Maalin sekoittelin itse jemmassa olevista maaleista ja hyllyihinkin löytyi lähes kaikki tarpeet samaisesta jemmasta. Seinähyllyt täytyi kiinnittää sen verran korkealle, että pöydän äärestä nouseva ei niitä joudu varomaan. Jossain vaiheessahan haaveilin avohyllyistä keittiöön, ihan sille kokkauspuolelle, mutta ne suunnitelmat kariutuivat viime talvena yrityksen ja erehdyksen kautta. Ehkä nämä hyllyt nyt vastaavat hiukan siihenkin toiveeseen.

keittio avohyllyt_

Mukavan avara vaikutelma tällä muutoksella syntyi, kun lattiapintaa on esillä enemmän. Ja aika rauhalliseltakin tämä valkoharmaa seinä nyt näyttää. Kohta hyllyille taitaa tulla jotain oikein jouluista. Jos haluat nähdä, miltä tila ennen näytti, kurkista vaikkapa tänne! Mitä pidät muutoksesta? Lisätilan tuomaa avaruutta voi olla vaikea tuoda esille näin kuvien kautta, mutta entäpä muuten? Näitä hyllynkannattimia meillä ei näiden jälkeen enää tulla näkemään, sillä kolmesta huoneesta niitä jo löytyy. Minkäs sille voi, kun tykkään niistä kovin ja olen itse asiassa aika monen asiakkaanikin kodissa käyttänyt.

//Iloista illanjatkoa!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 5

  sanoo

  Aivan loistavaa! Todella makea hylly ja harmaan väri sopii tosihyvin. Hylly näyttää ihan kun olisi aina ollut siellä, vielä kerran, loistavaa!

  Terv, Davina

 2. 6

  Sisko sanoo

  Hieno! Ja varmasti näin toimivampi, tilaa enemmän. Meilläkin on hyllyn pohdistelua ollut jo jonkin aikaa, tosin olohuoneeseen. Sinne olisi kiva laittaa kauniita asioita 🙂

  • 6.1

   sanoo

   On kyllä ollut paljon aiempaa toimivampi. Ihanaa, kun tuolit mahtuu hyvin liikkumaan ja viimeisellekin paikalle pääsee kulkemaan helposti. 🙂
   Avohyllyt on kyllä kivoja, että on paikka johon laittaa aarteita esille. Mutta toki joutuu olemaan varovainen, ettei ole koko omaisuus esillä. 😀

  • 7.1

   sanoo

   Niin, hiukan minua harmittaa kollaasin puolesta, mutta tämä on kiva nyt näin. 🙂 Maalisävy onnistui kyllä hyvin kun aikani sitä sekoittelin ja viilasin. 😀

 3. 8

  sanoo

  Tykkään kovasti, vaikka tykkäsin edellisestäkin! Etenkin näin pimeällä vaaleat pinnat tuovat kivasti lisävaloa. Seesteisiä kauniita kuvia! Ja mitä, joko jostain saa amarylliksia (sen huomasin ihan ekana 🙂 ?!

  PS. Sulle on haaste blogissani!

  • 8.1

   sanoo

   Kiitos Hanna! Kiva, että tykkäät. 🙂 Kaikki valo on nyt kyllä tervetullutta. 😀 Amaryllishän siellä hyllyllä… ostin omani Ikeasta, mutta niitä oli Bauhausissakin jo. Varmaan tulevalla viikolla jo tulee moneen muuhunkin paikkaan kun pikkujoulukausi kunnolla alkaa!

   Pitääpä tulla heti kurkistamaan, millaista haastetta olisi tarjolla! 😀

 4. 9

  sanoo

  Oih kaunista ja kevyttä! 🙂 Mä kyllä niin fiilistelen tuota valoa, joka ei meillä keittiönperukoille eksy koskaan 🙁

 5. 10

  sanoo

  Hei! Laitoimme itsekin keittiöön avohyllyt tänä kesänä. Hienosti olet sommitellut tavaroita hyllyyn. Etsin aina ideoita hyllyjen laittoon…kun kaikki on näytillä niin sinne ei viitsi ihan joka makaroonipussia laittaa. En ole vielä laittanut kuvia omasta hyllystäni blogiin, joten en kutsu vielä katsomaan 🙂 Tuli tuosta otsikosta hauska kielikuva mieleen, että siellä ollaan avaruuskypärät päässä tai esitellään joku planeettasommitelma kun on ihan avaruutta keittiössä 😀 Vaikka arvasinkin, että se on tilan avartumista koskeva postaus.

  • 10.1

   sanoo

   Heh! Sama ajatus minullekin tuli kun luin otsikon myöhemmin. Avaruusteemainen keittiö. 😀
   Minulla on se ongelma, että en osaa laittaa hyllyille tarpeeksi vähän tavaraa, kun kaikkia ihanuuksia on niin paljon ja olisi kiva saada kaikkea esille. Mutta täytyy vuorotella esineiden kanssa!

 6. 11

  Salla sanoo

  Näyttääpä kivalta! Olen itsekin suunnitellut avohyllyjä keittiön ikkunan viereen, kun siinä on mielestäni tyhjä kolo. En kuitenkaan ole vielä uskaltautunut niitä sinne laittamaan, kun pelkäsin, että hyllyt näyttävät liian romanttisilta muuten pelkistetyssä keittiössämme. Mutta tämän postauksen nähtyäni taidan todella iskeä ne hyllyt seinään. 🙂

  • 11.1

   sanoo

   Kiitos Salla! Avohyllyt sopii kyllä monentyyliseen keittiöön. Kunnon maalaiskeittiössä ne varmasti ovat omimmillaan, mutta moderniin keittiöön niillä saa ihanasti kodikkuutta!

 7. 12

  sanoo

  Raikasta ja rauhallista! Eikö sinun tarvinnut maalata koko seinää uudelleen? Siis peittyivätkö reikäjäljet niin hyvin? Minulla on kamala kynnys seinään kiinnitettyjen juttujen vaihtamiseen, kun olen ajatellut että on hirveä homma tasoittaa ja maalata kaikki uudelleen..

  • 12.1

   sanoo

   Ei tarvinut maalata. Kuten kuvista ehkä näkyy, seinällä on lasikuitutapetti (inhokkini, mutta ihanan helppo) ja se antaa aika hyvin anteeksi jälkiä ja paklailuja. Mutta tasaisiakin valkoisia seiniä olen onnistuneesti saanut siistittyä ihan massalla ilman maalaamista, kun ei ole ollut isoja jälkiä. Muut seinät; värilliset tai tapetoidut onkin sitten asia erikseen ja niitä ei paljon muutellakaan… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *