Avara alakerta

alakerta3_

Minulta on usein kyselty meidän alakerran pohjaratkaisusta kun kuvien perusteella tämän hahmottaminen on ilmeisesti aika hankalaa. Tänään muistin tämän postaustoiveen ja kun koko alakerrassa kerrankin näytti siistille ja valoakin oli tarpeeksi, koitin ottaa mahdollisimman laajoja kuvia koko alakerrasta selventämään tätä asiaa. Meillä alakerta on siis sisäänkäynnin pienen eteisen jälkeen yhtenäistä tilaa, jota portaat ja portaiden jälkeen oleva pieni seinänpätkä jakavat keittiöksi ja olohuoneeksi. Alunperin tässä on ollut keittiön puolelta umpinainen portaikko ja keittiö ihan omana huoneenaan, mutta meitä edeltävä asukas on tätä aika paljon remontoinut ja avannut alakerran näin avoimeksi. Tykkään itse kovasti kun valo pääsee kulkemaan koko alakerran läpi ja koska portaikkokin on noin avonainen, ei valon kulkua pääse juuri mikään estämään. Voisi kuvitella, että todella paljon hämärämpää täällä olisi valoisanakin päivänä, jos keskellä alakertaa olisi seinä.

alakerta7alakerta2

Valkoinen portaikko on kaunis katsella, mutta ei aina niin käytännöllinen kun portaissa näkyy ihan kaikki pöly ja lika. Meidän tekemäämme portaikossa on valkoinen väri ja kaiteet. Maalasimme portaat useampi vuosi sitten, mutta nyt alkaa olla huoltomaalauksen aika. Ehkä kesällä otan sille puuhalle aikaa. Maalaamista kaipaisi myös eteisen ovi, joka kuvissa näyttää vielä keltaisemmalle kuin se oikeasti on. Tai sitten vasta kuvissa kiinnitän siihen kunnolla huomioni.

alakerta5

alakerta4_

Vielä keittiön puolelta yksi kuva portaikkoon! Taitaa olla hiukan harvinaisempia kuvakulmia blogin puolella. Tosi moni meillä ensimmäistä kertaa käymässä oleva, joka on lukenut blogia, yllättyy pohjaratkaisusta, sillä useimmiten käyttämäni kuvakulmat antavat kuulema ihan erilaisen kuvan alakerrasta! Enpä tiedä, antavatko nämäkään kuvat käsitystä alakerrasta vai alanko väsäämään pohjapiirosta nähtäväksi! 😀

Samalla kun otin valokuvia alakerrasta, otin pari videotakin meiltä. Poika tosin totesi jo alkumetreillä, että tuohon touhuun ei kannata lähteä, sillä aikaa ja hermoja palaa aivan liikaa… olisi pitänyt uskoa, sillä hermot meni jo alkumetreillä kun koitin videon pätkiä yhdistellä. Videot jää siis tällä kertaa julkaisematta, mutta en vielä luovuttanut lopullisesti, joten ehkä vielä saan jonkin blogikelpoisen videonkin aikaiseksi.

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Kivat ja harvinaiset kuvakulmat. Hainnollistaa kyllä mukavasti teidän kodin pohjaratkaisua. Hyvälle näyttää!

 2. 3

  Ilona sanoo

  Tämä kyllä avasi tosi paljon tuota alakerran ratkaisua! 😀 Jotenkin oon aina nähnyt kuvissa, että tuo keittiön seinä jossa on nuo pienet hyllyt, olisi pitkä ja umpinainen ja että keittiö olisi ihan oma huoneensa.

 3. 4

  Marika sanoo

  Olipas kiva nähdä alakertaa uusista kuvakulmista. Itse olen ajatellut keittiön olevan erillään ja tv puuttumista olohuoneesta olen kanssa miettinyt. Mutta olihan se siellä! Niin kaunis koti ja inspiroiva!

 4. 6

  Korukopan Eija sanoo

  Tämä olikin kiva, en ollut aiemmin hahmottanut tilaa noin.
  Makee tuo eteisen harmaa seinä!!

 5. 7

  sanoo

  Ihanan valoisaa ja avaraa! Tosiaan mielenkiintoisia nämä uudet kuvakulmat. Aiemmista postauksista on joskus tullut kai vaikutelma kuin keittiön ”hyllyseinä” olisi sama kuin olohuoneen kirjahyllyseinä ja että eteis-ja portaikkosektori ihan oma alueensa keittiön ja olohuoneen vieressä kapeampana kaistaleena.. Hassua miten sitä mielessään ihminen kuvia yhdistelee, ihan tarkoituksettakin. 🙂

 6. 8

  sanoo

  Ihanaa avaruutta! Valkoinen tekee portaikosta kevyen ja valoisan, mutta ei kieltämättä omasta kokemuksestanikaan ole siivoamisen kannalta se helpoin… Iloa uuteen viikkoon!

 7. 9

  sanoo

  Kaunis tuo portaikko ja kaunista muutenkin! Kiva saada uudenlainen kuvakulma teidän kodistanne.

 8. 10

  Tiina Vilminko sanoo

  Wau miten avaraa ja kaunista! Tosi kivat nuo portaat ja koko kokonaisuus ihailtava 🙂 silmiin pisti myös kattolamppu, johon kyllä ihastuin heti! Ja tuollaisen laukun voisin kotiuttaa heti 😉 onkohan mahdollisesti vesiheinää:)?

  Ihanaa alkavaa viikkoa sinne! 🙂

  • 10.1

   sanoo

   Kiitos Tiina! Olohuoneen kattolamppu on kirppikseltä hankitun varjostimen rungosta tuunattu. 🙂 Laukku on Tine K:n korikassi ja muistaakseni tehty palmunlehdistä! Aivan ihana kesäkassi. ♥
   Ihanaa alkanutta helmikuuta!!

 9. 11

  Amanda sanoo

  Tuon tyylisiä lamppuja olen etsinyt keittiön pöydän päälle kun teilläkin on, mistä olet löytänyt tuon lampun? 🙂 Avara ja kaunis alakerta totta tosiaan!

 10. 12

  sanoo

  Mä olen myös käsittänyt teidän alakerran pohjan ihan erilaiseksi kuin se onkaan 🙂 Vasta näistä kuvista tajusin missä ja miten päin keittiö on. Silti jäin vielä miettimään olkkari ja sohvan paikkaa suhteessa telkkariin tms. 🙂 Pohjakuva voisi toimia! 🙂

  • 12.1

   sanoo

   Vielä jäi siis selvennettävää!! 😀 Itse asiassa huomasin, että tästä postauksesta jäi uupumaan kuva, jossa olisi näkynyt portaikko ja sohva. Se olisi varmaan selventänyt lisää. 🙂 Ehkä sitä videota pitää siis vielä treenata! Ja pohjakuva toki olisi myös toimiva selvennys. 🙂

 11. 13

  AnneVee sanoo

  Hei onko tuo harmaa seinä maalattu vai tapetoitu? Jos maalattu, sattuuko sulla olemaan maalin värikoodi tallessa ja voisiko sitä näin törkeästi tiedustella apinointia harkitessa?:)

  • 13.1

   sanoo

   Heippa AnneVee! Seinä on käsitelty Tikkurilan Tunto Hienolla. Täällä: http://esmeraldas.bellablogit.fi/struktuuriseina-tunto-hienolla/ lisää juttua seinästä ja värikoodit. Olen käyttänyt seinässä siis kahta sävyä, mutta pääasiassa näkösällä taitaa olla tuo vaaleampi sävy!
   Apinointi on täysin sallittua, mutta kannattaa testailla sävyä vielä paikassa, johon sitä suunnittelet, sillä valo ja ilmansuunta vaikuttaa paljon värin toistuvuuteen ja kuvatkin aina hiukan hämää. 🙂

   • 13.1.1

    AnneVee sanoo

    No voi höh, elin jo toivossa, että tää olisi vain maalia! Harkitsin nimittäin noita struktuurimaaleja hetken, mutta oon niin suurpiirteinen maalari, että en jaksais panostaa siihen pintaan tarpeeksi. Pitää kuitenkin tutkailla, saisiko pelkällä maalilla tuota sävyä aikaiseksi. En halua liian sinertävää tai toisaalta liian beigeäkään.

 12. 14

  SatuS sanoo

  Hei! Ihana koti teillä:) Mistä olet löytänyt kuvissa esiintyvät matot?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *