Asuntomessut / Keittiöt

Jokunen ajatus asuntomessujen keittiöistä! Ihan jokaista keittiötä en ole kuvannut, mutta suurimmasta osasta tässä taitaa olla kuva. Muutama sellainen jäi kokonaan pois, joilla ei ollut mitään sanottavaa tai jotka olivat lehdistöpäivän tarjoilujen vuoksi niin kovassa käytössä, ettei niitä päässyt ottamaan kunnon kuvia.

Kaiken kaikkiaan yllätyin, miten perinteisiä keittiöitä messukohteissa oli. Kuten eilisessä Helmet -postauksessa mainitsinkin, olin odottanut enemmän sellaisia piilotettua epäkeittiömäisiä tiloja, mutta suurimmaksi osaksi keittiöt olivat hyvin tyypillisiä. Muutaman vuoden kestäneestä valkoisten korkeakiiltoisten keittiöiden aikakaudesta ei ollut kuin muisto enää jäljellä. Valkoisen jälkeen keittiöistä on kovasti tullut mustia tai mustavalkoisia. En nyt jokaista kuvaa ala kovin yksityiskohtaisesti käymään läpi, mutta muutamia huomioita kuitenkin!

Välitilalaatoitukset ovat saaneet väistyä ja niiden tilalla näkyi todella paljon erilaisia levyratkaisuja. Ja ihmekös tuo, onhan yhtenäinen pinta todella paljon helppohoitoisempi kuin laatat saumoineen. Työskentelyvalaistus oli keittiöissä hoidettu pääasiassa ledeillä ja ne olivatkin selvästi menneet viime vuodesta hiukan eteenpäin ja led-valaistus keittiöissä näytti sävyltään kauniille ja kotoiselle, toisin kuin ne ensimmäiset keittiöiden led-valonauhat.

asuntomessut keittiot 1

Rock-Kivitalo Cliffissä taitaa olla messujen valkoisin keittiö. Tosin, lattia ja seinäpinnat huomioonottaen, eipä sinne muun värinen keittiö kuuluisikaan. Tässä keittiön ja kodinhoitohuoneen kaapistot ja tasot jatkuvat yhtenäisenä, vain seinäpätkä ja liukuovi erotta tilat toisistaan.

asuntomessut keittiot 3
Minun mielestä on virkistävää nähdä tällaisia asukkaidensa näköisiä ja itse sisustamiaan koteja messuilla, vaikka ei tällainen romanttinen ja runsas tyyli omaan makuun olekaan.

Asuntomessut 2013 Piiri

Aalto-yliopiston Wood Programin toteuttaman Piirin keittiö on pienen pieni, kuten koko asunto, mutta kaikki tarvittava vaikuttaisi mahtuvan. Pinnat keittiössä on öljyvahattua koivuvaneria.

asuntomessut keittiot 4
Tämä Lapplin Lumon keittiö näkyi jo helmien joukossa. Puusepällä teetettyjen kiintokalusteiden musta mattainen pinta on ihana, kun puunsyyt jää niin kauniisti esille. Kiiltävä välitila on hyvä vastapaino himmeälle pinnalle.

asuntomessut keittiot 7 asuntomessut keittiot 6

Kivenherran saarekkeen yläpuolelle ei haluttu liesituuletinta peittämään avaraa näkymää vaan liesituuletin nousee saarekkeesta liesitason viereen. Samassa keittiössä on tuo alla näkyvä aika mielenkiintoinen kaapistoratkaisu.

asuntomessut keittiot 9

Helena Karihtalan suunnittelema sinivalkoinen keittiö on kyllä aika virkistävä. Tässä kodissa pitäisi olla rohkeat asukkaat värien perusteella. Sininen kun ei kiintokalusteissa se hillityin juttu ole!

asuntomessut keittiot 11 asuntomessut keittiot 10

Majan upeutta ei voi kuin ihastella. Mattamusta keittiö betonilattian, valkoisten seinien ja mustan katon kanssa on täydellinen yhdistelmä! Tässä keittiö on mukavan suoralinjainen ja kalustemainen ilman mitään turhaa. Kivitasossa on kaunis hiottu mattainen pinta. Olisi kiva nähdä, miten nuo led-valot valaisee pimeällä. Talossa kun käsittääkseni on vain kaksi kattovalaisinta, ruokailutilan yläpuolella olevat lamput.

Asuntomessut keittio 13 Asuntomessut keittio 12Jukkatalojen Trendossa on kauniin harmaa keittiö. Suunnittelija Marianne Sundell kertoi, että halusi tuoda ulkoa talon ja pihan harmaat sävyt myös sisätiloihin.

Asuntomessut keittio 14
Vielä tällaista perinteisempää keittiötyyliä Omatalo Maisemassa. Rajua mustavalkoista kontrastia pehmentää harmaat seinät. Nuita pystmallisia liesituulettimia en bongannut tätä yhtä yksilöä enempää.

Sellaisia keittiötuulia tänä vuonna! Millaisia ajatuksia teissä herättää?

ASUNTOMESSUT HYVINKÄÄLLÄ 12.7.-11.8.2013

Kommentit
 1. 3

  sanoo

  Nyt täytyy kyllä sanoa että minua ei noista sytyttänyt oikein mikään :/ Itse en lähtisi mustaan keittiöön, luulisi että siellä näkyy kaikki tahrat ja jauhonmurut tasoilla sekä ovissa 🙂

  • 3.1

   sanoo

   Minä kyllä tykkäsin useammastakin. 🙂 enpä kyllä tiedä mustan käytännöllisyydestä… täytyypä haastatella jotakuta mustan keittiön omistajaa, kuinka on sen laita.

 2. 4

  sanoo

  taitaa muuten olla kaikissa kuvien keittiöissä perinteiset pistorasiat, aika erikoista mielestäni, minusta pistorasiat saisi olla niitä pöydän sisästä tulevia (:

  • 4.1

   sanoo

   Muistelen, että tuossa keittiössä jossa on tasosta nouseva liesituuletin, olisi myös pistorasiat tasosta nousevat. Itse en kyllä niistä niin välitä, joten ihan olen tyytyväinen ettei niitä enempää näkynyt. :p

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *