Asuntomessut 2015 – Keittiötrendit

asuntomessut keittiot 5

Koska keittiö on omassa kodissa juuri nyt niin pinnalla oleva aihe, ajattelin kasata yhteen asuntomessujen keittiöitä, siltä osin kuin niitä tuli kuvattua. Tällä kertaa valitettavasti ei ole tarkkaa tietoa kaikista keittiöistä ja edes kohteista, mutta selvitellään, jos joku erityisesti kiinnostaa. Ylipäätään asuntomessuilla keittiöiden tyylistä en osannut tehdä mitään yhteenvetoa, sillä kirjo oli yllättävän laaja. Sen verran tuli todettua, että värejä ja sävyjä löytyy jo, muutakin kuin pelkkää valkoista. Ei sillä, että valkoisessa mitään vikaa olisi, itsellenikin sellaista on tulossa, mutta onhan messuilla kiva katsella erilaisia keittiöitä. Yllättävän tavallisia keittiöitä ja perinteisiä ratkaisuja suurimmaksi osaksi, tylsimmät jätin suosiolla kuvaamatta. Liesituulettimissa selvästi yleisin malli on tällä hetkellä yksinkertainen sylinterin mallinen putki, mutta paljon näkyi myös yläkaapiston pohjaan upotettuja tuulettimia.

asuntomessut keittiöt4

Ensiksi kaksi kuvaa kohteen 20a, Kristallikuution keittiöstä, joka taisi nousta keittiösuosikikseni. Tykkään keittiön yksinkertaisesta muodosta; päätyseinä täynnä kaapistoja sekä saareke, josta jatkuu ruokapöytä. Korkeat kaapistot tuo tarvittavan säilytystilan ja suuri saareke riittää työskentelytilaksi. Hiukan samaa ideaa on meidän keittiössä, sillä kaikki taso sijoittuu niemekkeeseen. Tässä keittiössä tykkään myös väreistä; valkoista ja harmaata lämmittää kauniisti puunsävy.

asuntomessut keittiot1Tämän keittiön modernimpi ilme on virkistävää vaihtelua, sillä messuilla oli yllättävän perinteisiä keittiöitä. Valkoiset kalusteet valkoisella tasolla on kyllä kauniit. Tässä niiden kaverina oli puisten seinäkaappien lisäksi vielä tumma, lähes musta saareke.

asuntomessut keittiot2Fiskarhedenvillan keittiö oli yllättävän tavallinen ja suorastaan tylsä lukuunottamatta kaunista tiskialtaan paikkaa ja suurta terästasoa. Altaan takana ikkunan edessä olevasta syvennyksestä tykkään kovasti. Sen sijaan halvan näköiset materiaalit ei oikein viehätä ja kauniisti sisustettu talo kaipaisi laminaatin tilalle massiivipuu- tai kivitasoja.

asuntomessut keittiot3Tähän muuten niin yksinkertaisen mustavalkoiseen keittiöön  tuo särmää kierrätyspuusta valmistettu taso. Aitoa, rouheaa ja konstailematonta puuta!

asuntomessut keittiot6Supertrendikäs ja minimalistinen Potius Isokivi A:n keittiö on tyylikäs ja kaunis. Niin kovasti ajankohtainen marmorilevyineen ja messinkihanoineen, että se taitaa jakaa mielipiteitä. Tykkään itse kovasti, vaikka en näin trendikkäälle linjalle itse lähtisikään.

asuntomessut keittiot8Ja vielä toisen sisustetun loft -kohteen keittiö, jossa on käytetty rohkeaa tummaa petroolia alakaapeissa, mutta silti lopputulos ei ole lainkaan räikeä. Loftiin olisi sopinut rouheampikin keittiö, mutta ymmärrän tarpeen käyttää keittiövalmistajien tuotteita esittelykohteissa. Parhaiten tänne sopisi oikeasti teollisuuskäyttöön tehdyt tuotteet, teräspöydät jalkoineen ja aidot, rouheat materiaalit.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *