Asuntomessuilla: Kylppärit ja saunat

Asuntomessukuvia olisi vielä parin postauksen verran, viimeisiä viedään jo. Tässä kylpyhuoneita ja saunoja, joissa joku juttu sai kameran räpsymään.

Tämä kylpyhuone taisi nousta suosikikseni laastikylppäreiden ohella. Laatat ja syvennys mosaiikeilla tehtynä on hienot, mutta upotettu puinen lattiaritilä on ihastuttavinta. (Encore)

Villa Ruskossa oli monta kivaa asiaa. Kylpyhuoneen ja saunan väritys oli mieleeni, myös saunan muotoilusta tykkäsin. Ihanan perinteinen sauna! Tosin tuo tervaleppä alkoi jossain vaiheessa alkaa ottaa päähän (ihan kirjaimellisesti), taloon kun astui sisään, haistoi onko siellä käytetty tervaleppää. Kuinkahan nopeasti sen haju heikkenee vai pitääkö siitä hajusta kauankin uuden saunan omistajan kärsiä? Eihän se haju tietenkään kaikille päänsärkyä aiheuta…

Tämäkin sauna on omalla tavallaan kaunis, mutta vaalea sauna ei tunnu oikealta. Saunanmuotoilu tummassa saunassa voisi olla aika upea! Näin vaalea sauna löytyy Estellestä.

Casa Forten kylpyhuone on ihanan karu ja yksinkertainen. Voisin kuvitella omakseni! 🙂

Hauskaks -talon kylpyhuoneessa lattia ja seinät oli betonin näköistä micromorteropinnoitetta. Tähän tuotteeseen täytyy tutustua tarkemminkin. Vaikka sinä näyttää karkealle ja epätasaiselle, hankalalle puhdistettavalle, se oli tosiasiassa sileää ja tasaista. Varmasti siis helppo hoitaakin! Mummot ja papat seisoivat tässä kylppärissä päivittelemässä, kuinka on rakentajalla loppunut rahat kesken, kun on sementille pitänyt jättää… heh! Samaa kuulin puhuttavan betonilattioista.

Mutteritalon vessat oli omituisen mallisia ja niissä oli mosaiikkitaidetta seinällä. Mosaiikkiin yhdistetty Tunto Hieno -seinä ja puinen katto olivat vähän liikaa näin pienessä tilassa. Toisessa mosaiikkivessassa oli muut seinät hillitymmät ja heti toimi paremmin.

Kastellitalojan Woodpeckerissäkin oli mukavan perinteinen sauna. Ei mitään turhaa, paitsi ehkä nuo tuikut katossa. 😉

Käpylän kylpyhuoneessa valaistus oli toteutettu mielestäni varsin kivasti. Epäsuora valaistus shampoohyllyltä valaisee kiviseinän kauniisti.

Vähän tummampaa ja koristeellisempaakin linjaa. Virkistävää vaihtelua valkoisten vessojen  joukkoon!

Kivat erilliset seinäkaapit vessan seinällä. Vaatii toki kohtuullisen paljon tilaa, mutta sitä oli tässä vessassa huimasti. (lue: liikaa). Kohde: Aurinko-Tuulia

Led-valaistusta näki paljon, erityisesti keittiöissä ja kylpyhuoneissa. Suurin osa oli suoraan sanottuna kaameita… Tämä valaistus muitaakseni oli ihan kohtuullinen väriltään, kun lähes kaikki olivat sinisiä tai violetteja. Voiko olla vähemmän kodikasta kuin kylmä ja ankea valaistus!? Ledit on vielä niin kehitysvaiheessa, että en kyllä tällä hetkellä alkaisi niiden varaan rakentamaan koko talon valaistusta. Odotellaan tovi, että niitä saadaan kehiteltyä luonnollisemmaksi ja kauniimmaksi! Alla esimerkki Skaalan kylppäristä ja saunasta, kun saunassa on lämmin valaistus, kenties hehkulampulla ja kylppärissä on katonrajassa ledlista. Aikamoinen sävyero!

Tämä olisi kiva nähdä valot päällä, ei tullut messuilla kokeiltua. Peilit on mukavan malliset!

Sellaiset jutut tällä kertaa! Asuntomessuista tuli mieleen, kun joku kyseli, kuinka muistan kaikkien kuvien kohteet. No, en varmasti muistaisi ellen olisi merkannut ylös. Messuilta kotiuduttuani otin messuluettelon ja äitini avuksi ja merkkasin kuvat heti, kun vielä muistin järjestyksen, kuinka kohteet kierrettiin. Näppärää!

Arvontaan osallistumisaikaa on vielä ylihuomiseen iltaan saakka!!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Minä ottaisin mieluusti ensimmäisten kuvien sauna-/ pesuhuonetilat. Micromorteropinnoite näyttää myös hyvältä, samanaikaisesti rouhea ja lämmin.

  • 1.1

   sanoo

   Tuo pinnoite näyttää kyllä tosi kivalle ja olipa vielä hyvän tuntoinenkin. Olisi kyllä ihana omaankin kotiin!

 2. 2

  sanoo

  Ensimmäisen kuvan kylppäri on kyllä upea, tuollaisen ottaisin mielelläni omaankin kotiin. Puinen ritilä tuo mukavasti lämpöä muuten harmaansävyiseen kylppäriin. Ja minulle puolestaan kolahtaa tuo Estellen vaalea sauna, ihana väri ja todella kauniisti muotoillut lauteet.

  • 2.1

   sanoo

   Tuo puuritilä tosiaan pehmentää muuten aika kylmää väritystä. Onhan tuo vaalea sauna todella kaunis, erityisesti muotoilultaan. Mielestäni vaan saunan pitää olla tunnelmallinen ja hämärä rentoutumispaikka. 🙂

 3. 3

  sanoo

  Ihan näppärä tuo betonipinta, voisikohan yhdistää valkoiseen laattaan. Hmm… Ritilä kylpyhuoneen lattiassa saa ajatuksena vähän epäileväksi, miten siihen jää pitkät hiukset kiinni? Pyörivät pinnojen ympärille? Sisustussuunnittelija kerran totesi, että ei kannata laittaa saunan kuituvaloja tuolla tavoin takariiviin, koska et pääse niistä itse nauttimaan silloin, kun istut lauteilla ja se on ihan totta plus silloin istut kohdevalossa ;). Tuo pikkukiviseinä on ihastuttava! Itse olen tehnyt niin asuntomessukohteita kierrellessä, että aina uuteen taloon/kohteeseen mennessä nappaan kuvan siinä ulkona olevasta kyltistä, jonka jälkeen tulevat kuvat ovat luonnolisesti ko. kohteesta. Seuraavassa kohteessa jälleen näin. Säästyy tuo myöhempi nimeäminen ja kuvat ovat aina aikajärjestyksessä :).

  • 3.1

   sanoo

   Laastipinta kävisi varmasti hienosti valkoisen laatan kanssa, olisi hieno yhdistelmä!
   Tuon ritilän käytännöllisyydestä en kyllä tiedä. Sen verran harvaahan tuo on, että ehkä hiukset menisi siitä läpi.
   Kuituvalot tuolla takana on kyllä huonossa paikassa ja itse en pidä yhtään nuista valokolmioista, jotka seinälle muodostuu.
   Kiitos vinkistä messukohteiden nimeämisen suhteen!!! Huippujuttu ja aion itse ehdottomasti tehdä samoin ensi kerralla. 🙂

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Betoni oli raikas idea muutama vuosi sitten, mutta nyt senkin käyttö on mennyt mielestäni yli. Jokaisella ja kaikkialla. Kuten aikoinaan vaikkapa lasitiilet 😉 Muutamassa talossa betonipinnat oli kauniisti toteutettu, mutta suurimmassa osassa ihan hirveitä halkeamia ja epäsiististi viimeistelty jo alkujaan. Ja olen erittäin paljon samaa mieltä kanssasi led-valaistuksista. Alussa jo horrorväri ja led kun alkaa heti hiipumaan ja sinistymään entisestään…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *