Amaryllis

Hygge

Hehkutan luultavasti joka vuosi joulun alla blogissa valkoista amaryllistä, ja hehkutan silti tänäkin vuonna, luultavasti ensi vuonnakin, sillä onhan tuo valkoinen kukka aivan uskomattoman ihana! Vaikka pidän suloisista hyasinteista ja hentoisista jouluruusuistakin, ei valkoista amaryllistä voita juhlavuudessan mikään. Valkoinen amaryllis kuuluu jouluun vähän samalla tavalla kuin joulukuusi, glögi ja sienisalaatti; niitä ilman ei joulua tule! Tai no, ehkä sienisalaatista voisi joustaa.

hygge kynttila

Olen pihtaillut tuon ihanan Skandinaviskin Hygge -kynttilän kanssa paitsi sen vuoksi, että kynttilä on tosi kaunis, myös siksi, että hygge on yksi lempisanoistani. Onneksi lasipurkissa voi pitää muita kynttilöitä sitten kun alkuperäinen kynttilä on poltettu. Tähän väliin on muuten pakko kertoa yksi juttu isästäni, sillä hän on nimennyt Hobstar -juomalasit Hygge -laseiksi. Ilmeisesti lasit liittyy olennaisesti hygge -tunnelmaan tai sitten ne vaan yhdistyy mielessä Tanskaan. Siitä nimeäminen taisi joka tapauksessa lähteä liikkeelle, kun lasien oikea nimi ei muistunut isäni mieleen. Meillä ei muuten vieläkään ole yhtäkään Hygge -lasia. Olin jo miettinyt parin sellaisen hankkimista glögilasiksi, mutta astiakaappi on saanut viime aikoina muutenkin uutta täytettä, päätin olla järkevä ja jättää lasit muille.

Hygge

Tänään on vähän kuulostanut siltä, että kaikkialla muualla Suomessa sataa lunta paitsi täällä eteläisimmällä rannikolla. Tulisi kyllä niin tarpeeseen pieni lumen tuoma piristys ja valo, mutta vettä tuolla yhä tihkuttaa. Tälle iltaa olisi tarkoitus pitää home made -pizzaperjantaita. Tarvikkeet odottaa jo pöydällä, joten kai se on ryhdyttävä tomaattikastikkeen keittoon. Olo on aika vetämätön, sillä jotain flunssanpoikaista pukkaa päälle. En anna sen kuitenkaan hidastaa, sillä huomenna vietetään ystäväperheen kanssa perhepikkujouluja! Ihanaa, että on viikonloppua ja aikaa ottaa vähän rennommin! //Ihanaa viikonloppua!!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 3

  sanoo

  Onhan ne kauniita, kaikki valkoiset kukat! Mä en ole ostanut vielä yhtään joulukukkaa, mut vielähän tässä ehtii. Joutaisi kyllä nuo syksyiset asetelmat vaihtaa vähän talvisempiin/jouluisempiin.

 2. 4

  sanoo

  Amaryllikset on ihania! Meidän ainoa joulukukka on yleensä amaryllis, sillä perinteiset tähdet ei oikein iske ja hyasintit tuoksuvat turhan voimakkaalta. 🙁 Mukavaa lauantaita!

 3. 5

  sanoo

  Meillä oli lapsuudenkodissa aina punaisia amarylliksia ja jotenkin en pitänyt niistä juurikaan. Vasta vanhemmiten ymmärsin, että vika oli ainoastaan värissä. Valkoinen on ihan eri juttu kuin punainen ja amaryllis kuuluu nykyään minunkin lempijoulukukkiini 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *