Aktiivista!

AktiivisuusrannekeOlen tässä hiukan kaavaillut itselleni reippauspalkintoa hienosti sujuneesta sporttielokuusta sekä ylipäätään vuoden jo jatkuneesta terveellisemmästä elämästä. Paras palkinto toki on se hyvinvointi, jota terveelliset elämäntavat ja liikkuminen on tuonut, mutta kyllähän itseään voi materiaalisestikin toisinaan palkita!? 😉 Aktiivisuusmittarista en vielä viime talvena ollut kuullutkaa, mutta nyt niihin olen törmännyt vähän siellä sun täällä ja moinen laite on alkanut houkuttaa. Kysely ja pikainen kierros netissä paljasti, että ominaisuuksiltaan laitteet taitavat olla kovin samanlaisia. Kaikki mittaavat askelia, kalorien kulutusta, kenties jollain muullakin tapaa aktiivisuutta ja untakin!?

Tällä hetkellä oma liikunta-aktiivisuus on sen verran huipussaan, että en usko aktiivisuuden varsinaisesti lisääntyvän mittarin avulla, mutta luulenpa, että motivaation ollessa hakusessa mittarista voisi olla hyötyä! Ja olisihan se ylipäätään kiva seurata kulutusta ja aktiivisuuden tasoa. Laitteista eniten ulkonäöllisesti kiehtoo Fitbit Flex sekä Niken FuelBand. FuelBandin voisi tilata Niken nettikaupasta Suomeen, mutta ainakin tuolla kultasomisteella sen hinta on hiukan kovempi, kuin Fitbit Flexin, jonka saa omakseen satasella. Polarin Loop on samaa sadan euron hintaluokkaa ja siinä on jonkin verran tietoja näytöllä, toisin kuin Flexissä, joka ainoastaan vilkuttelee muutamaa merkkivaloa. Loopin muotoilu ei ihan samalla tavalla iske ja ulkonäkö on tällaisessa tuotteessa aika merkittävä juttu, kun ranneketta olisi tarkoitus pitää jatkuvassa käytössä. Muotoilua ajatellen luule, että Garminin Vivofit jää kokonaan harkinnasta, vaikka laitteessa mainio näyttö olisikin. Kaikki laitteet ovat ilmeisesti yhteensopivia Androidin kanssa ja tarkemmat tiedot aktiivisuudesta tarkistetaan kännykkäsovelluksella.

Onko teillä kellään kokemuksia aktiivisuusrannekkeista? Eri merkeistä? Suositeltavaa, moitittavaa? Tai mitä muuta olisi hyvä ottaa huomioon aktiivisuusranneketta valitessa?

kollaasin kuvat valmistajilta.

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  Onnen omenia sanoo

  Hauska sattuma tämä postaus 🙂 Nimittäin itse olin katsellut jo aika pitkään näitä rannekkeita myös ja miehellenkin asiasta maininnut. Itsekin olen tehnyt viimeisen vuoden aikana melkoista elämätaparemonttia ja nyt sunnuntaina mies ja ipana olivat käyneet ostamassa minulle yllätyslahjaksi Polarin Loopin palkinnoksi eräästä merkittävän välitavoitteen saavuttamisesta tässä painonpudotus/elämäntaparemontissani. Molemmat olivat jo nukkumassa sunnuntai-iltana kun tulin iltavuorosta ja keittiön pöydällä oli hellyttävästi oikein paketoituna Loop odottelemassa <3

  Mutta siis, itse olen jo muutaman parin käyttöpäivän jälkeen ihan koukussa tähän laitteeseen ja voin ainakin antaa äänen Polarin Loopille. Vaikka se ranteessa on melkoisen jyhkeän kokoinen, on se kuitenkin ihan jees ulkonäöltään ja kivan sporttisen oloinen. Suuri plussa siitä, että päivän aikana suoraan rannekkeesta näkee askelmäärän ja kulutetut kalorit, tietää sitten että vielä pitää vähän tehdä hommia, jos aktiivisuustaso päivälle ei ole vielä täynnä 🙂 Lisää heti kummasti halua liikkua, kun haluaa aktiivisuustason täyteen 🙂

  Muista rannekkeista ei ole kokemusta, mutta olen oikein tyytyväinen tähän omaani.

  Mukavaa syksyä sinulle! 🙂

  • 1.1

   sanoo

   Voi, miten kiva ylläri sulla on ollut odottamassa! 🙂 Suloista!
   Kiva kuulla positiivisia kokemuksia Loopista, sillä se kiinnostaisi helpon yhdistettävyyden vuoksi, polarin sykevöitä kun löytyy varmasti.
   Laiskotuspäivänä rannekkeesta voisi kyllä varmasti olla apua. 😀

   Tsemppiä sulle projektiisi ja liikunnan iloa syksyyn! 🙂

 2. 2

  Teija sanoo

  Lapselleni ostettiin hänen toiveestaan lahjaksi Garmin Vivofit. Hän päätyi vertailussaan tuohon, koska siinä on myös sykemittari. Ilmeisesti on ollut ihan tyytyväinen valintaansa. Erityisesti hän pitää ilmeisesti siitä, että ohjelma määrittelee tavoitetason eikä sitä määrittele käyttäjä itse (tietoni ovat hieman hataria). Uniseuranta oli minusta mielenkiintoista, esim. yöllinen herääminen näkyi selvästi.

  Tilaisimme rannekkeen saksalaisesta nettikaupasta (Tapir store). Tilaus oli helppoa ilman saksan kielen taitoakin ja ranneke tuli kotiovelle viikon sisällä tilauksesta. Hinnaksi postikuluineen tuli 118 e eli merkittävästi halvempi kuin Suomessa.

  • 2.1

   sanoo

   Tuo sykemittariin yhdistettävyys taitaa olla minullekin tärkeä ominaisuus. Sillä tuntuisi järkevimmälle pitää sykkeen mittaaminen mahdollisena samalla laitteella. 🙂 Ulkomailta tilaaminen tulisi kyllä edullisimmaksi, jopa suomalaisen Polarin saa saksasta paljon halvemmalla kuin Suomesta. Harmillista!

 3. 3

  Teija sanoo

  Tarkennan vielä, että ostamamme Garmin on Garmin Vivofit HRM, jossa siis mukana myös sykevyö.

 4. 4

  Vivi sanoo

  Kiitos tästä postauksesta! En ole aiemmin kuullutkaan aktiivisuusrannekkeesta, mutta tämä alkoi kiinnostaa. Olen miettinyt sykemittarin ostoa jo pitkään, mutta tämä olisi aika paljon parempi vaihtoehto. Varsinkin, jos ostaa sykevyön vielä lisävarusteena. Niken ranneke miellyttää ehdottomasti eniten ulkonäöltään, mutta ehkä päädyn itse kuitenkin Polariin. Vaikuttaa aika kätevältä. Kiitos vinkistä 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Minäkin onnistuin aika pitkään pysymään pimennossa, mutta nyt en saa rauhaa koko rannekkeelta! 😀 Polaria minäkin harkitsen nyt vakavimmin, suomalaisuuden vuoksi, sekä sykevyön!

 5. 5

  sanoo

  Täällä ollaan onnellinen Nike FuelBand SE gold (erikoismallisto) omistaja. Mä tilasin Englannista (Nike) sen ja hinnaksi tuli kotiin kannettuna 108€, eli noin kybän kalliimpi, kun noi suomesta saatavat perusrinkulat.
  Olen ollut TODELLA tyytyväinen ostokseeni, se on kun koru, eikä todellakaan näytä miltään perus aktiivisuusrannekkeelta.
  Vähän joutui kikkailemaan noilla NIken sivustoilla (valitsemaan maan tilausvaiheessa ja sen sellaista) tilausvaiheessa, mutta toimitus tuli alle viikossa ja on kyllä ihan huippu vekotin. 🙂

  • 5.1

   Vivi sanoo

   Lady mustavalkoinen, kuulisin mielelläni lisää kokemuksia Niken rannekkeesta. Tuliko siinä mukana sykevyö? Tai onko sellainen edes tarpeellinen? Haluaisin hyödyntää mittaria myös saliharjoittelussa ja ohjatuilla tunneilla.

  • 5.2

   sanoo

   Jonna, Suahan tästä rannekekiinnostuksesta voi osittain syyttää! 😀 Se sun ranneke on aivan ihana ja luulin, että olisi ollut paljon kalliimpi. 🙂 No, nyt musta tuntuu että haluan kuitenkin sykevyömahdollisuuden rannekkeeseen, joten EHKÄ jätän Niken kuitenkin laskuista. 🙂

 6. 6

  Krista sanoo

  Innostuinpa minäkin kommentoimaan. Esteetikon silmään parhaiten sopii Jawbone Up24. Minulla ollut käytössä n. puoli vuotta. Ominaisuuksiltaankin mainio!
  https://jawbone.com/

 7. 7

  Jenni sanoo

  Hei,
  Minulla käytössä Loop ja sen puolesta myös liputan. Ulkonäkö ei niin houkutteleva mutta yllättävän pieni kuitenkin kapeaankin ranteeseen. Loopiin kannattaa hankkia sykevyö kaveriksi tai jos omistaa esim. sports tracker vyö niin se käy myös loopiin. ( bluetooth). Treeneistä saa paljon enemmän irti kun on sykevyö. Ja kyllä tuo aktiivisuusranneke kannustaa ottamaan ne loputkin askeleet että tulee päivän aktiivisuus täyteen. Suosittelen.

  • 7.1

   sanoo

   Heippa Jenni! Kiitos kokemuksen jakamisesta. 🙂 Tuo yhdistettävyys sykevyön kanssa mm. sport trackeriin minua kiinnostaa, ST kun on käytössä jokaisella lenkillä kuitenkin. Täytynee käydä kokeilemassa jossain liikkeessä Loopia ranteeseen. Oma ranne on myös kapea, joten kiva kuulla, että se tuntuu pienelle!
   Ja olen varma, että minuakin laiskempina päivinä ranneke tsemppaisi vielä jatkamaan!

  • 8.1

   sanoo

   Kyllä mä nyt olen tuohon Looppiin päätymässä! 😀 Ei ole livenä niin tönkkö, mitä kuva antaa ymmärtää. 🙂 Ja hyviä tarjouksiakin siitä on nyt. 🙂

 8. 9

  Maia sanoo

  Mihin rannekkeeseen päädyit? Oletko ollut tyytyväinen?
  Itsellä ollut Looppi viikon verran käytössä ja näyttää mielestäni täysin vääriä lukemia, lasken tarkalleen askeleet että tuli 30 niin yhtäkkii mittarissa 500 askelta. Kalorinkulutuskin päin mäntyä. Onko muilla samaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *