Aivan tavallinen keittiö

keittio

Meidän keittiö on sellainen aivan tavallinen keittiö. Keittiössä ei ole mitään hienouksia tai ihmeellisyyksiä, vain kaikki välttämättömät jutut pienessä tilassa. Parilla pienellä muutoksella olen koittanut tehdä keittiöstä enemmän minun näköistä. Muutama vuosi sitten vaihdoimme keittiötasot tammitasoihin. Viime vuonna peitin rumat välitilakaakelit laastipinnalla ja vaihdoimme välitilavalaistuksen persoonallisempaan ratkaisuun.

keittio2Keittiön ilmeeseen vaikuttaa myös ne pikkujutut, kuten tekstiilit ja esineet. Viime kesästä saakka keittiössä on ollut raidalliset muovimatot, jotka on osoittautuneet todella käteviksi. Tämän hetkinen astiapyyhe on viime keväinen ostos Tanskasta, nyt vasta parhaassa iskussa useiden pesujen jälkeen. Taloleikkuulaudat tai pannunaluset olen tehnyt itse liimapuulevystä sekä petsannut mustaksi ja valkoiseksi. Hellan vieressä on peltilaatikossa päivittäisessä käytössä olevat mausteet ja öljyt; kätevästi käden ulottuvilla. Hellan päivitys nykyaikaisempaan on ollut monta kertaa mielessä, mutta koitan kauaskantoisesti katsoa pidemmälle kokonaisvaltaisempaa keittiöremonttia kohti.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Meillä on myös hyvin samanlainen, aivan tavallinen keittiö. Samaistun siis kirjoittamaasi täysin. Miten olette toteuttaneet välitilan valaistuksen? Ilmeisesti klipsivalaisimilla? Sytytetäänkö ne erikseen, vai onko ne yhdistetty valokatkaisijaan seinässä? Inspiroiva ratkaisu joka tapauksessa!

  • 1.1

   sanoo

   Tuo valaisin on kiinnitetty yläkaapin pohjaan. On ollut tosi kätevä kun voi käännellä sitä sopivasti tarpeen mukaan. Valaisin sytytetään katkaisijastaan, johto menee tuon kuvan taustalla näkyvään pistorasiaan.
   Alunperin oli tarkoitus laittaa nimenomaan klipsillä kiinni keittiön avohyllyyn, mutta avohyllysuunnitelmat kariutui ja valitsin sellaisen valaisimen, jonka voi kiinnittää kiinteästikin.

 2. 2

  MaHi sanoo

  Juuri tämän takia pidän kovasti blokistasi, tavallinen, kaunis, kotoisa koti! Ihailen myös sitä miten osaat välittää sanomaa ettei kaikkea tarvitse itse omistaa ja silti tuotteista voi kertoa täällä blogissa. Ei sen takia että jonkun haluaisi vaan että se on kaunis.

  • 2.1

   sanoo

   Voi Kiitos MaHi! Et arvaakaan, kuinka iloiseksi kommenttisi minut teki. 🙂 Välillä kun tuntuu, että pitäisi olla kaikkea upeaa ja ihmeellistä omassa kodissa blogissa esiteltäväksi. Mutta kuitenkin saan paljon palautetta siitä, että blogiani luetaan juuri sen tavallisuuden ja arkisuudenkin vuoksi.

  • 2.2

   Nimetön sanoo

   Juuri ajattelin samaa, siinä se viehätys onkin että onkin ’tavallinen’ koti, niin kaunis ja kotoisa! 🙂

 3. 3

  Miia sanoo

  Katseeni kiinnittyi tuohon ihanaan oliiviöljypulloon. Mistä se on ostettu? Pakko saada samanlainen <3 Ja kiitos kivasta blogista, luen joka kerta innolla uuden postauksesi! 🙂

  • 3.1

   sanoo

   Heippa Miia! Oliiviöljypullo tosiaan on aivan ihana ja öljykin on vieläpä hyvää. 😀 Olen ostanut öljyä ainakin Prismasta ja K-marketista. 🙂
   Tosi kiva kuulla, että tykkäät postauksistani. ♥

   • 3.1.1

    Miia sanoo

    Kiitos vielä vinkistä <3 Nyt tuo ihana pullo koristaa omaakin tavallista keittiötä 😉

 4. 4

  Lilli sanoo

  Tosi kivalta näyttää teillä, kuten aina! Saanko kysyä mistä olet noin kivat muovimatot löytänyt? Olen ihastunut myös teidän olkkarin mattoihin, mistä mahtavat olla peräisin? 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Kiitos Lilli! Muovimatot ostin viime kesän ostosreissulta Haaparannan Rustasta. Kivoja muovimattoja harvemmin näkee, mutta Askossa ainakin on ollut jotain. 🙂 Olohuoneen matot on jo useamman vuoden vanhat villamatot Kodin1:stä ja niitä ei valitettavasti ole ollut aikoihin myynnissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *