Ainon päivän brunssilla

aino brunssi 2_

Reilu viikko sitten, lauantaina Ainon päivän aattona suuntasin Kaapelitehtaalle, valokuvaaja Katri Kapasen valokuvausstudiolle, jossa vietettiin mukavalla pikkuporukalla Ainon päivän brunssia, Ainon 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Ehkä muistattekin, että aiemmin keväällä kyselin kiinnostuneita brunssiseuralaisia mukaani brunssille. Brunssilla oli mukana kaksi muuta Ainon juhlavuoden nimikkobloggaajaa lukijoineen sekä minun lukijani Lumo, Sanna ja Meri. Brunssin teemana oli estetiikka, herkuttelu ja ruokavalokuvaus, jotka olivat kyllä erinomaiset aihepiirit keväiselle herkkubrunssille.

Aino brunssi

Aino brunssi 2

Aloitimme päivän suolaisilla herkuilla, jatkoimme erilaisilla Aino -jäätelöillä, valokuvaamisella ja päätimme vielä jäätelöllä. Viime kuussa kerroin Ainon uutuusjäätelöistä täällä, nyt maistelimmekin uusia Taika -tuutteja ja Lumo -jogurttikermajäätelöitä. Jäätelön maistelun lomassa päädyimme juttelemaan jäätelö- ja makumuistoista ja Aino -jäätelön brand manager Miia kertoi ylipäätään jäätelöstä, sen syömisestä ja syömistottumuksista. Tiesittekö, että Suomessa syödään maailman kolmanneksi eniten jäätelöä!? Suompi poikkeaa monista muista maista jäätelön kulutuksessa myös siten, että täällä jäätelöä syödään ympäri vuoden, talvipakkasillakin.

Aino brunssi 4Aino brunssi 3
Ainon päivän brunssi

Studio toimi kauniina miljöönä tyylikkäästi toteutetulla brunssilla. Ihastuimme kaikki erityisesti jäätelötötteröihin tehtyihin pieniin kukka-asetelmiin, jollaisia tekisi mieli käyttää joissakin kesäjuhlissa. Suloinen idea! Ruokailun jälkeen siirryimme kameroinemme katsomaan Katri Kapasen demoa ruokakuvauksesta. Kuvauskohteena brunssilla toimi tietysti jäätelö. Ammattilaiselta sai monta hyödyllistä vinkkiä, joita voi käyttää paitsi ruokakuvauksessa missä tahansa muussakin valokuvauksessa. Heijastimet, varjostus ja valon suunnan huomioiminen on hyödyllisiä seikkoja, joita on nopea käyttää ihan yksinkertaisissakin kuvaustilanteissa saadakseen parempaa kuvausjälkeä.

Ainon päivän brunssi

aino brunssi 6

Ainon päivän brunssi

Ainon päivän brunssi

Koko brunssi oli lopulta varsin kamerapainotteinen, ja kun paikalla on toistakymmentä kameraa, menee tovi jos toinenkin ennen kuin kukaan pääsee syömään tai edes ottamaan tarjolla olevaa ruokaa. Bloggaajien tapahtumissa tämä onkin tuttua ja kuvaavien seurassa on kiva kun voi itsekin ihan rauhassa ilman kiirettä ottaa kuvia kun muut toimivat samoin.

Tässä vielä kuvat, joita me ryhmäni kanssa stailasimme ja kuvasimme. Kokeiltavana oli kolme erilaista kuvausolosuhdetta, joista helpoin taisi olla kaikille luonnonvalo. Haastavampaa oli kuvata kirkkaassa keinovalossa ja tummaksi varjostetussa kuvauspisteessä. Tarviiko edes mainita, että tuo ensimmäinen stailaamamme jäätelökuva, joka kuvattiin luonnonvalossa on ehdoton suosikkini. Siinä tavoitteena oli tehdä supersuloinen, pastellinen ja keväinen asetelma. Toiseen kuvaan haimme kohtalokasta ja dramaattista tunnelmaa. Siitäkin kuvasta tuli ihan hieno, mutta geometrinen mangokuva yllätti, sillä siitä tuli varsin kiva ja raikas.

Aino Jäätelö

Aino Jäätelö

Aino Jäätelö

Brunssikuvat, joissa ei Esmeralda’s leimaa: EMMA SARPANIEMI

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Oli kiva päivä, kiitos vielä kerran, olipa mukavaa kun onnetar suosi. Brunssi oli herkullinen, juttu luisti ja sain taas uusia kuvausvinkkejä. Stailasimme annoksetkin onnistuneesti.

 2. 2

  Johanna sanoo

  Hei minkä ikäisenä aattelit laittaa nuoremmalle tytölle korvikset? Onko sinun vanhemmalla tytöllä jo reiät. Meidän eskarilainen kovasti haluaa mutta mitä olet mieltä onko vielä liian nuori?

Trackbacks

 1. […] 10-vuotiaan Aino -jäätelön juhlavuotta jäätelöitä maistellen niin oman perheen kanssa kuin lukijoidenkin kanssa yhdessä! Toivotaan Ainolle pitkää ikää ja monia herkullisia vuosia lisää! Ja kiitos […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *