Aino pukeutuu juhla-asuun & Kuosikisa

Tänä vuonna vietetään Aino -jäätelön 10-vuotisjuhlavuotta ja sen kunniaksi Aino -jäätelön ympärillä tapahtuu paljon kaikenlaista. 10-vuotias Aino -jäätelö on ansainnut juhla-asun, joten neljä nuorta suomalaista suunnittelijaa on luonut juhlakuosin, joista yksi tulee pukemaan jäätelöpakkauksia myöhemmin juhlavuoden aikana. Olen itse yksi kolmesta Aino -jäätelön juhlavuoden nimikkobloggaajasta ja tulen vuoden varrella kertomaan muutamaan kertaan jäätelöstä ja vähän muustakin tähän yhteistyöhön liittyen.Aino-Maija Metsola

Neljä suunittelijaa ovat siis luoneet kukin näköisensä kuosin ja me nimikkobloggaajat valitsimme jokainen suunnittelijoista yhden, joiden kuosin suunnitteluprosessista haastattelimme suunnittelijaa. Valitsin itse Aino-Maija Metsolan, sillä hänen suunnittelemansa kuosit oli minulle entuudestaankin tuttuja ja niiden perusteella osasin odottaa mielenkiintoista kuosia. Aino-Maija Metsola tunnetaan varmasti parhaiten Marimekolle suunnittelemistaan kuoseista. Aino -jäätelöä varten suunnittelemastaan Loitsu -kuosin synnystä Aino-Maija kertoi minulle näin.

Aino-jäätelön makumaailmat liittyvät niin vahvasti suomalaiseen luontoon, että tuntui hyvin luontevalta piirtää metsää, marjoja, kukkia, eläimiä. Aloitin ideoinnin kertaamalla Kalevalasta Ainon tarinan. Piirsin jonkinlaista mielikuvaa kalevalaisesta lehtometsästä, jossa Aino kulkee keräten oksia saunavihtaan. Luonnosteluvaiheessa annan yleensä ajatusten virrata vapaasti ja kuvien syntyä omalla painollaan, luotan intuitioon, en oikein osaa tehdä tätä työtä kovin analyyttisella asenteella.

En pitänyt kovin tärkeänä että kuosi kovin ilmeisesti kuvastaisi itse jäätelöä, minusta tarinat ja tunnelmat ovat kiinnostavampia.

Minua kiinnosti tietää, mistä suunnittelija saa inspiraationsa uusien kuosien suunnitteluun, ja mikä antaa alkusysäyksen uuteen ideaan. Kysin myös mikä on Aino-Maijan suosikki hänen omista kuoseistaan ja jäätelön kanssa kun ollaan tekemisissä, lempijäätelökin kiinnosti!

Koen aina kysymyksen inspiraationlähteistä hyvin vaikeaksi, koska minusta tuntuu että inspiraatio liittyy enemmänkin elämänasenteeseen, mielentilaan ja tapaan katsoa, elää ja olla. Joinakin päivinä melkein mikä tahansa ispiroi, mutta ei minulla ole juurikaan pysyviä inspiraation lähteitä. Luonnosta minun on usein helppo löytää ideoita, ja värit kiinnostavat aina.

Luovuudelle on hyvä antaa joskus tilaa, tehdä pieniä retkiä. Mutta toisinaan deadlinekin riittää inspiraatioksi. Kuljetan lähes aina mukanani pientä luonnoskirjaa, jonne kerään ideoita tai piirtelen tyhjinä hetkinä. Joskus se täyttyy vauhdikkaasti, mutta välillä on hiljaisempia aikoja.

Suosikkini omista kuoseistani taitaa vähän vaihdella. Tällä hetkellä suosikkejani oivat ehkä viime syksyllä julkaistun Sääpäiväkirja-sarjan kuosit Kuuskajaskari, Harmaja ja Jussarö. Suosikkijäätelöni on jogurttijäätelö.

Aino -jäätelön juhlavuoden kuosi valitaan siis yleisöäänestyksellä ja äänestämään pääset tästä. Voit äänestää suosikkiasi 6.3.2015 saakka.
Äänestäneiden kesken arvotaan joka viikko Balmuirin valkoinen mohairhuivi, joten senkin vuoksi kannattaa ehdottomasti käydä antamassa ääni kauneimmalle kuosille. Itse en vielä ihan päättänyt, mistä kuosista tykkäisin eniten. Tämä esittelemäni Loitsu -kuosi kyllä kiehtoo, mutta kuten ehkä arvaattekin, värit eivät oikein minua innosta… joten harkitsen vielä suosikkiani!

Sääpäiväkirja

Valitsin tähän vielä suosikkejani Aino-Maijan suunnittelemista töistä. Kuten suunnittelija itse, minäkin pidän kovasti Sääpäiväkirjan kuoseista. Yllättäen, mustakuvioiset astiat voisi päästä omaakin keittiötä kaunistamaan.

Kollaasin kuvat: Ainomaijametsola.com ja marimekko.fi

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Ei kommentteja.

Trackbacks

  1. […] uusi juhla-asu kuosikisassa ja esittelin silloin Aino-Maija Metsolan suunnitteleman Loitsu -kuosin täällä. Harmikseni Aino-Maijan kuosi ei äänestystä voittanut, mutta varsin kiva asu Aino […]

  2. […] uusi juhla-asu kuosikisassa ja esittelin silloin Aino-Maija Metsolan suunnitteleman Loitsu -kuosin täällä. Harmikseni Aino-Maijan kuosi ei äänestystä voittanut, mutta varsin kiva asu Aino […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *