9. luukku: Joulukeittiö

Tänään pikkuisen joulukuun sisustusta. Keittiöön pitänee vielä saada lisää joulutunnelmaa, vähän paljaalle tuntuu, ainakin joulukukkia täytyy tännekin hankkia. Jouluvalot on täälläkin tärkeimpänä koristuksena. Keittiön joulu (niin kuin arkikin) on melko mustavalkoinen.
Valkoinen taideteos on kuopuksen taidonnäyte, ”siinä on paljon lunta”. Aika symppis!
Joulusisustuksen ohessa ajattelin tässä luukussa esitellä uudistuneen ruokapöydän. Useamman vuoden ahkerasti palvellut petsattu ja lakattu mäntypöytä oli jo pitkään niin surkeassa jamassa, että sen joutui peittämään aina liinalla. Kauan aikaa projektia harkitsin, nyt tuli vapaa viikonloppu ja aikaa homman toteuttamiselle. Hioin vanhan lakan rikki ja käsittelin kolmeen kertaan mattamustalla Kiva Kalustelakalla. Tykkään hurjasti tuosta mattapinnasta. Vähän jännitti, millainen mattapinta käytännössä on puhdistamista ajatellen, mutta toistaiseksi oikein hyvin on toiminut.

Koitin etsiä koneeltani tai blogistani ennen -kuvaa, muttei tärpännyt ilman liinaa. Aika tehokkaasti olen pöytää aiemmassa asussa siis peitellyt! Tätä uudistunutta pöytää ei sen sijaan raski liinalla peittää. Paitsi joulunpyhiksi toki! Tuo pellavainen kaitaliina on aivan toivoton, korkeintaan puoli päivää puhtaana tässä huushollissa.

 

Nyt en kyllä järin onnistuneita kuvia saanut. Hämärät olosuhteet ja jouluvalot tuo haasteita! Mutta tässä on pitkä pimeä kausi aikaa opetella taas lisää. Lattia näyttää kumman punaiselle, vaikka koitin valkotasapainoakin säätää. Mutta olkoot!
Joulutähti keittiössä taitaa muuten olla vallan ensimmäinen koskaan itselle ostamani joulutähti!

Minä lähden päiväksi koulunpenkille. Iloista perjantaita ja kivaa viikonloppua teille!

Hienoa, että jaksatte niin moni käydä jokaisen kalenteriluukun avaamassa. Seiskaluukun arvontaan ehtii osallistua vielä iltakymmeneen saakka.

Kommentit
 1. 1

  anne sanoo

  >Kauniita tunelmia! Ihana tuo valkoinen joulutähti, täytyy kyllä itekin käydä ostamassa. 🙂 Tosi hieno tuli ruokapöydästä, mahtavan värinen!

 2. 2

  Anonymous sanoo

  >Näyttääpä uudistunut ruokapöytä kauniilta ja muutenki teillä on niin ihanan kodikasta. Meilläkään ei liinat taho pysyä puhtaana, lapsukaiset pitää siitä kyllä huolen. :)Terv. Eija Väsylästä

 3. 4

  iukku sanoo

  >Pöytä on hieno! Meilläkin on tumma pöytä ja valkoiset tuolit, tykkään siitä kontrastista tosi paljon 🙂

 4. 5

  Ansku sanoo

  >Kaunis tuli pöydästäsi! Itsekin tässä mietin, hankkiako Jyskistä valkoisia tuolinhuppuja koristamaan kuluneita tuoleja. Vai hankkiako kokonaan uuden kaluston kuluneen tilalle lähitulevaisuudessa. Uskaltaisipa maalata…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *