7. luukku: Joululeivonnaisia


Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut vaniljasokeri, leivinjaude ja 2 dl jauhoja.
Lisää sitruuna- tai appelsiinimehu.
Sekoita hedelmät ja mantelirouhe yhteen desiin jauhoja. Lisää seos taikinaan.
Kaada taikina voideltuun, jauhoitettuun rengasvuokaan.
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Kumoa kakku hetken jäähtyneenä.


Hedelmäkakku maistuu parhaalle parin päivän kuluttua leipomisesta. 
Voit säilyttää sitä jääkaapissa, jotta se pysyy mehevänä.

Hedelmäkakku kuuluu meidän perheen joululeivonnaisiin.
Yhdestä kakusta riittää maisteltavaa glögin kaveriksi jo ennen jouluakin.
Montaa sorttia meillä ei makeita joululeivonnaisia olekaan. Eipä sitä jouluruokien lisäksi paljoa tarvita.
Hedelmäkakun lisäksi syödään toki piparkakkuja. Torttuja tehdään tarpeen mukaan. Jouluvieraille on mukava tarjota vaikkapa hyytelökakkua. Joulukarkkeja taidamme tehdä paria erilaista.
Meillä syödään jouluna hyvin perinteisesti, myös leivonnaiset ovat usein samoja tuttuja. Perinteiset tutut asiat tuovat joulumieltä.
Mitkä leivonnaiset kuuluvat perinteisesti sinun jouluusi? Vai kokeiletko joulunakin uutta ja erilaista?
Reipasta paluuta arkeen!
Kommentit
  1. 1

    LAPINKA sanoo

    >Tämä sinun joulukalenteri on ihana!! Mie jo tein paperisia enkelin siipiä.. ihanan simppeleitä ja kauniita! Iloa joulun odotteluun 🙂

  2. 2

    Minttunen sanoo

    >Meillä äitee tekee joululeivonnaiset,eli tummat ja vaaleat piparit,taatelikakku,ässät ja jotain muuta pientä.Minä yleensä teen aatoksi jonkun makean kakun jälkiruuaksi.

  3. 3

    Päivi sanoo

    >Aivan valloittavan kauniita ja ihania vinkkejä ja postauksia. Itsekin ajattelin tuunata hiukan noita joulupalloja, ei noi vanhat värit oikein enää sykähdytä… ;)Mukavaa tiistaita! Ainiin, herkullisen näköinen kakku! :P-Päivi-

  4. 4

    Sanna-Riikka sanoo

    >Täältähän löytyikin ihana blogi – ilmoittaudun heti lukijaksesi!Voi, miten kaunis joulukalenteri sinulla…pitääkin mennä uudelleen ihastelemaan kaikkea kaunista tuonne blogiisi:)Terkuin Sanna-Riikka Valkoiselta Verannalta

  5. 5

    Sisko sanoo

    >Meillä leivotaan pipareita tietenkin, ne maistuvat lapsille ja aikuisille. Ihanaa aurajuuston kera! Torttuja teen ehkä kerran… usein olen tehnyt karpalohyydykettä pakkaseen ja sitä syöty jouluaterian jälkiruuaksi kinuskikastikkeen kera, ihanan raikasta! Tän vuoden leivonnaisiin kuuluu myös taatelikakku, tykästynyt siihen kovasti 🙂 Riisisuklaa sekä tryffelit valmistetaan itse.

  6. 6

    Sanna-Pauliina sanoo

    >Mulla kuuluu jouluun porkkana- ja lanttulaatikko, perunasalaatti ja suklaa. Muu sitten muuttuu aina maun mukaan. Kinkkua ei ole koska olen kasvissyöjä.. Tänä vuonna teen ehkä konvehteja itse ja leivon jonkin kivan kakun. Keitin myös variksenmarjamehua talven vitamiinipommiksi 🙂

  7. 7

    Merja K sanoo

    >Kiitos ohjeesta, kakku vaikuttaa herkullisesta. En ole koskaan tuollaista leiponut, mutta voisikin kokeilla :)Meillä on ihan perinteistä jouluruokaa, joulu kun vietetään aina muualla, eikä ruokatarjoiluihin oikein itse pääse vaikuttamaan.Iloista tiistaipäivää!

  8. 8

    Lovviisa sanoo

    >Meillä mussutettaan perinteisesti pipareita ja torttuja. Ite tykkäisin hedelmäkakusta, mutta ei uppoa muihin perheessä. Miehen valmistamat suutarinkala ja lasimestarinsilli ovat ihan must. Ja imelletty perunalaatikko on kaikkien suosikki…Touhukasta tiistaita:)

  9. 9

    Marge sanoo

    >Nam….Perinteitä täälläkin, mutta myös uutta mahdolllisuuksien (aikaa) mukaan, niin koristeluissa kuin ruoissa…:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *