6. luukku: Karpalo-valkosuklaacookiet

Itsenäisyyspäivää juhlistamaan leivoimme herkullisia valkosuklaa-karpalopikkuleipiä. Tällä ohjeella pikkuleivistä tulee ihanan meheviä ja pehmeitä.

Valkosuklaa-karpalocookiet

150 g voita
2,5 dl sokeria
1 dl siirappia
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
ripaus suolaa
150 g valkosuklaata
150 g kuivattuja karpaloita

Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Vatkaa sekaan munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa taikinaan mukaan. Sekoita joukkoon vielä pilkottu valkosuklaa ja karpalot.

Nostele pellille reiluja nokareita reiluin välein. Paista 200 asteessa n. 8-10 minuuttia, kunnes ovat kauniin ruskeita.

Tällä ohjeella saat n. 25 isoa keksiä.
Toivotaan, että mahdollisimman moni saisi tänään nauttia valkeasta maasta, mekin täällä etelässä. Eilen saatiin meille ensilumi! Ihanaa. Nyt tosin lämpötila näyttää aika huonolle lumen suhteen…
Meillä ryhdytään perinteiseen tapaan joululaatikkojen tekoon. Pitääkin mennä etsimään se paras laatikoiden ohje viime vuoden joulukalenteristani, siellä se muistaakseni on tallessa. Illemmalla sitten sytytetään kynttilät ja katsotaan vähän pukuloistoakin.

Kolmannen luukun arvonnan voittaja on selvillä. Teitä osallistujia oli yhteensä 160, kiitokset kaikille osallistuneille! Arpaonni osui numerolle 26. Onnea, SailaLaitatko yhteystietosi sähköpostitse minulle, niin kaunis rottinkilyhty saadaan matkaan. Mailiosoitteeni löytyy oikeasta sivupalkista.

Hyvää Itsenäisyyspäivää ja Paljon Onnea Rakas Suomi!!
Kommentit
  1. 1

    Saila sanoo

    >Piti ihan kahteen kertaan lukea, että voitinko todella MINÄ!! Ihanaa, kiitos!! 🙂 Tämä pelasti kyllä migreenillä jälleen kerran alkaneen päiväni! 😀 Minäpä laittelen heti osoitteen tulemaan! :D:D

  2. 3

    Anonymous sanoo

    >Kiitos ohjeesta, aion kokeilla tätä. Hyvää itsenäisyyspäivää!-Viivi

  3. 4

    annelie sanoo

    >Onpa herkullisen näköisiä ja varmasti myös makuisia pipareita. Hyvää itsenäisyyspäivää.

  4. 5

    HoO sanoo

    >Oi mitä herkkupikkuleipiä ja niiin kauniit kuvat jälleen!Hyvää itsenäisyyspäivää Sinulle!

  5. 6

    Jenni sanoo

    >Nappaan ohjeen talteen, näyttävät erittäin herkulisilta! 🙂 Hyvää itsenäisyyspäivää!

  6. 7

    Eskurin emäntä sanoo

    >En todellakaan ole mikään jauhopeukalo… mutta tämä on pakko testata!Valkoista on täällä Oulun seudullakin. Toivottavati saamme valkean joulun 🙂

  7. 8

    Elisabet sanoo

    >Varmaan kiva yhdistelmä karpalo ja valkosuklaa, tasapainottavat toisiaan. Hyvää itsenäisyyspäivää!

Trackbacks

  1. […] pikkuleivät, sellaiset sitkeän pehmeät. 😀 Saman ohjeen kirjoitin viime vuonna joulukalenteriin, karpalo-valkosuklaaversiona, mutta ajattelinpa laittaa uudelleenkin hitusen erilaisena jos joku innostuu kokeilemaan. Kovassa […]

  2. […] pikkuleivät, sellaiset sitkeän pehmeät. 😀 Saman ohjeen kirjoitin viime vuonna joulukalenteriin, karpalo-valkosuklaaversiona, mutta ajattelinpa laittaa uudelleenkin hitusen erilaisena jos joku innostuu kokeilemaan. Kovassa […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *