5 Suosikkiastiaani

suosikkiastiat

Suosikkiastioideni esittely on ollut minulla mielessä jo tosi pitkään, ja nyt sitten yhtäkkiä sen muistin, joten pikaisesti vaan keittiön kaapeille ja valikoimaan astioita! Suurimmaksi osaksi homma oli tosi helppo, sillä jokunen astia on aivan ehdoton lempparini. Osa suosikeista on uusia, osa vanhoja… kaikki jotenkin ihania, vaikka aika erilaisia! Päätin jopa laittaa astiat järjestykseen, aloitetaan tärkeimmästä!

suosikkiastiat1

Iittalan Sarjaton Letti kulho. Ehkäpä aivan täydellinen astia. Meillä näitä on vain yksi, jonka ostin viime kesänä. Siitä lähtien kulho on ollut aamiaiskulhonani lähes joka päivä. Siitä voi hyvin syödä puuron (ja valmistaa sen siinä mikrossa), rahkan tai mitä tahansa muuta. Luulenpa, ettei meillä kukaan muu ole uskaltautunut edes syömään kulhosta, sillä kaikki tietää että se on äidin puurokulho! En tiedä, ostanko näitä lisää, sillä kulhoille ei oikeastaan ole tarvetta ja voihan olla, että kulhon ihanuus kärsisi siitä, että niitä olisi reilummin kaapissa!

suosikkiastiat2

Iiittalan tummanharmaa Teema. Näitä astioita kerättiin aikoinaan lahjaksi, lakkiais- kihla- häälahjoiksi. Ja aika kiva astiasto saatiinkin kasaan. Väri oli kovassa huudossa 2000-luvun alussa, mutta poistui kokonaan taannoin, ehkä jo kymmenen vuotta sitten. Nämä on värinsä ja muotoilunsa puolesta ihania minusta yhä. Osa vähemmällä käytöllä kuin toiset, mutta tarjoiluastiat ihan päivittäisessä käytössä. Esimerkkinä sarjasta harmaa pienin neliskanttinen kulho, josta voi syödä, josta voi tarjota mitä vaan tai jossa voi paistaa pienen annoksen ruokaa uunissa. Kyllä minä vaan olin viisas silloin nuorena, kun tähän astiastoon päädyin!

suosikkiastiat3Indiskan kuviomukit. Siinä missä suosikkiastioissa on Iittalaa, on niissä myös edullista tuontitavaraa. Nämä mukit löysin Indiskasta joskus viime vuonna ja en kertakaikkisesti voinut niitä vastustaa, vaikka kaapit on pullollaan mukeja. Minusta ne vaan on täydelliset väriltää, kuvioltaan ja tunnultaan.

suosikkiastiat4Iittalan Kastehelmi. Kastehelmen kuvio on niin ihana, ettei lasissa astioissa ollut kilpailijaa näille. Toinen isohko lasilautanen hajosi taannoin, ja sen tilalle taidan ostaa sen isoimman lautasen kirkkaana; tähän ei nimittäin ihan mahdu suuremmat kakkuset! Tykkään yhä myös Iittalan Kulku -sesonkiastioista, jotka on saaneet inpiraationsa Kastehelmestä.

suosikkiastiat5

Rihkamaa Tigerista. Toinen rihkama-astiarakkaus on taannoin Tigerista ostamani pikkukulho, jonka kuviointi on ihana. Kupista tarjoillaan pähkinöitä tai makeisia ja se on oiva kaveri Design Lettersin aakkoskulholle, joka juuri ja juuri jäi näiden viiden suosikin ulkopuolelle.

Sellaiset suosikit täällä, millaiset siellä!? Bloggaajat on haastettu mukaan kertomaan suosikkiastioistaan! Lisäsin suosikkini -kategoriankin blogiin, jotta muistan jatkossakin tehdä suosikkini -listauksia!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Aivan ihania astioita! Meiltä myös löytyy arkiastioista (ja myös tarjoiluastioista) tummanharmaata Teemaa ja sitä tulee siis ihan päivittäin käytettyä. Myös Kastehelmi keikkuu ehdottomasti omassakin top5:ssa ja kaappeihin onkin kertynyt kirkkaana tätä sarjaa jo melko suuri satsi<3

  • 1.1

   sanoo

   Meilläkin Teema on päivittäisessä käytössä, tosin ruoka-astiat on valkoisena. Tummanharmaata sitten mukeissa, kipoissa ja kupeissa… 🙂 Ois kiva nähdä sun blogissa 5 suosikkiastiaa!

 2. 2

  sanoo

  Kauniita astioita! Tähän haasteeseen voisinkin tarttua jossain vaiheessa, rakastan astioita (erityisesti kuppeja ja kulhoja!), joten miksipä niistä ei tekisi ihan omaa postausta. 🙂

  • 2.1

   sanoo

   Ihania astioita. Toisiinsa passeleita käyttöastioita. Harmaa Teema on meilläkin tuttu juttu 2000- luvun alusta. 🙂 Tämä voisi olla kiva aihe itsellekin jonakin päivänä… Helmikuun valostuvia päiviä Sinulle ja perheellesi täältä pohjoisesta!

   • 2.1.1

    sanoo

    Niinpä! Ei se haittaa, että on paljon erilaisia astioita, kunhan ne sopii yhteen keskenään, niin tulee sekoittelemallakin harmoninen kokonaisuus!
    Iloisia ja valoisia päiviä sinne Raaheenkin! 🙂

  • 2.2

   sanoo

   Kulhot on minunkin suosikkeja …kuten ehkä tästä postauksestakin voi huomata! Ne on siitä kivoja, kun voi keräillä erilaisia yksittäisiä, eikä tarvitse heti olla ostamassa tusinaa, vaan yksittäisiä voi yhdistellä muihin astioihin! Teepäs oma astiapostaus, niin tulen kuolaamaan. 😀

 3. 3

  sanoo

  Kauniita astioita, harmoninen kokonaisuus.

  En ole koskaan kerännyt mitään tiettyä sarjaa, mutta vuosien myötä hankituista uusista ja vanhoista astioista saa mukavia kokonaisuuksia.

 4. 4

  suvi sanoo

  Valkoista Teemaa löytyy koko 12 hengen astiasto. Siihen ei kyllästy koskaan! On ajaton ja onneksi valitsin väriksi aikoinaan valkoisen. Sitä ei omat makumieltymykset heittele, vaikka vuodet kuluu.
  Kirkasta Kastehelmeä löytyy pikku kulhoista ja yksi iso kakkulautanen.
  Iittalan musta-valkoiset Taika-mukit ovat parhaat teemukit, koska ovat tarpeeksi isot. Ne ovatkin käytössä päivittäin.
  Laseista löytyy Iittalan kirkkaita Kartioita sekä Lempi-lasit ovat ehdottomat omat lempilasit.. 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Valkoiseen teemaan en minäkään tule koskaan kyllästymään! Meillä sitä on ruoka-astiaston verran ja tietysti hiukan tarjoiluastioitakin. Mutta en jostain syystä osannut valita siitä yhtään osaa suosikkiastiakseni, sillä se on sellainen koko astiaston kulmakivi, jonka päälle kaikki muu tulee. 🙂
   Teemukien täytyykin olla tarpeeksi suuria! Nuo Indiskan mukit palvelee hyvin siinä käytössä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *