14. luukku: Joulukattaus

Joulukattauksen ideointia. Tänä vuonna joulukattaus saa olla mustavalkoinen luonnonsävyillä rauhoitettuna.
Valkoisen pellavaliinan päälle tein pellavaiset kaitaliinat. On muuten aika kätevät pienten lasten kanssa, kun ei mene heti koko liina pyykkiin.
Pienesti jotain betonista, kukkien tilalla risuja ja lumimarjan oksia. Mukavan ryhdikästä, mutta rauhallista!
Tykkään suunnitella joulun kattauksen valmiiksi, ei tarvitse sitten aattona jouluateriaa laittaessa miettiä enää, miten pöytä katetaan. Juhlapyhinä meillä käytetään kangasservettejä, jouluna nyt ainakin. Siinä vaiheessa kun kaikki kangasservetit on käytetty, vaihdetaan Tine K Homen ihaniin isoihin paperiservetteihin.
Paperitähden taittelin mustasta kartongista ja kiinnitin osat yhteen Washi teipillä. Näitä täytyy vielä tehdä jokaiselle omansa. Lisäys: Tässä vielä ohje 3D Paperitähteen, sitä kun heti kysyttiin. Liimaamisen tosiaan jätin väliin ja käytin liiman sijaan teippiä.

Millaisista aineksista teidän joulukattaus muodostuu?
Livinin sponsoroima valokuvakehyksen arvonta on ratkennut. Arpaonni suosi tällä kertaa Hannaa Tyttötrion talossa tapahtuu -blogista. Hanna, ota yhteyttä sähköpostitse (esmeralda.essi @ gmail.com) niin lähtee palkinto matkaan.
Kommentit
 1. 1

  Meän Satu sanoo

  >Oi miten kauniin rauhallinen ja tyylikkään hieno kattaus :)Ja tuo paperitähti, seki ihana :)Onnittelut täältäki voittajalle 🙂

 2. 2

  saaraps sanoo

  >Kaunista on, tyylikästä, rauhallista :)! En osaa itelle kuvitella näin harmonista ja tyylikästä kun lasten kanssa touhuaa joulua. Ei ole mielestäni niin kodikasta. Mutten ole muutenkaan "vielä" sisäistänyt musta-valkoteemaa joka paikkaan, niinkuin nyt on "muotia". Jäljessä tuleva tyyppi :D. Vaikka on tarjolla omaankin mieleen sopivaa hienoa juttua. Tämä on niin ihana kalenteri että nytkin piti heti aamutuimaan tulla kurkkaan. Piristää päivän ja tuo todella joulumieltä, ideointia omaankin päähän ja halu laittaa joulua. 😀 Terveisiä <3!!!

 3. 3

  Niina sanoo

  >Meilläkin on musta-valkoinen joulukattaus. Hyvä idea pehmentää mustavalkoista joulua luonnollisilla sävyillä. Saisiko mustaan paperitähteen ohjeen? Haluaisin kokeilla tehdä itsekin sellaisen.

 4. 4

  Esmeralda sanoo

  >MEÄN SATU – Kiitos! Mäkin tykkään just tuosta paperitähdestä. :)SAARAPS – Meille tää taitaa olla harvinaisen "värikäs" joulukattaus. Joskus on menty kokovalkoisella tai harmaavalkoisella. Nyt on sentään useita sävyjä! 😀 Lapset on oppinut jo, että joulun tärkein väri on valkoinen. <3 Ja tykkäävät kyllä erityisesti musta-valkoisesta! Olisi varmaan koko perheelle kauhistus laittaa punaista joulua. 😀 Mutta kaikki toki tyylillään ja juuri sen oman maun mukaan, se on tärkeintä!!Kiva, että säkin tykkäät kalenterista ja saat siitä joulumieltä! Ihanaa joulunodotusta teille sinne! <3Niina, Mä tykkään ylipäätään mustavalkoisesta silloin kun sitä pehmentämässä on jotain rauhallisempaa, kuten pellavaa! Tein itse paperitähden tällä ohjeella: http://craftaphile.blogspot.com/2011/11/how-to-make-3d-paper-star.html mutta liimaamisen tilalla käytin washi tapea. Kandee kokeilla!

 5. 5

  Saila sanoo

  >Aivan mielettömän kaunis kattaus, upeat kuvat ja ihanat askarteluideat! Oot kyllä taitava ja sulla todella on silmää näille jutuille!

 6. 6

  Hanna sanoo

  >Voi kiitos ihanaa!! sopii täydellisesti meidän tyttöjen kuville tuo kehys:) 🙂 Kaunis kattaus ja aivan mahtavan ihana tämä sinun joulukalenteri:)

 7. 7

  Ainutlaatuinen sanoo

  >Tosi kaunis. Passaa hyvin keskenään nuo sävyt. Rauhallista ja niin kaunista!

 8. 9

  Esmeralda sanoo

  >SAILA – Oon aivan otettu kehuistasi! Kiitos. <3HANNA – Kiva, että sulla on kehykselle jo käyttö mietittynä! Onnea voitosta. :)AINUTLAATUINEN – Kiitos! Minä tykkään juuri sen rauhallisuuden vuoksi. Sopii just jouluun.ANTTIS – Kiitän. 🙂

 9. 10

  maiju sanoo

  >Onpas muuten nättiä, vau! Harmi ettei meille tule isoja dinnerpartyja jouluna :/

 10. 12

  By J sanoo

  >Oi onpa tunnelmallisia kuvia 🙂 Kaunis joulukattaus on teille tulossa ja nättiä muutenkin! Toivotaan että saamme molemmat lunta jouluksi!

 11. 13

  Esmeralda sanoo

  >MAIJU – Tuskin meilläkään järin isoja on tiedossa, mut jos joulupäivinä saatais vieraita. :DQUU – Kiitos!BY J – Toivotaan todella, kyllähän tässä on joulumieli aika kaukana heti kun nokkansa ulos pistää! Kiitos, tykkään kyllä tästä!

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *