11. luukku: Joululaatikot

Näillä ohjeilla olen valmistanut porkkana- ja lanttulaatikot jo useammaksi jouluksi.
Herkulliset, aidot joululaatikot.
Suosittelen kokeilemaan, jos oma resepti on vielä löytymättä ja joululaatikot valmistamatta!

Porkkanalaatikko

1kg porkkanoita keitettynä ja soseutettuna
1,5dl puuroriisiä
0,75l täysmaitoa
2 dl kuohukermaa
2 munaa
0,5 dl siirappia
valkopippuria, suolaa, muskottipähkinää, kanelia

Keitä riisipuuro
Lisää valmistamaasi porkkanasoseeseen kerma, munat, siirappi ja mausteet.
Yhdistä seos riisipuuron kanssa.
Tarkista suolan ja mausteiden määrä.
Jaa seos voideltuihin uunivuokiin. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja pari voinokaretta.
Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.

***

Lanttulaatikko

1kg lanttuja keitettynä ja soseutettuna
1 dl korppujauhoja
2  dl kuohukermaa
1 munankeltuainen
0,5 dl siirappia
valkopippuria, suolaa ja kanelia

Turvota korppujauhot kuohukermassa
Lisää lanttusose ja keltuainen. Lisää tarvittaessa nestettä.
Lisää siirappi ja mausteet. 

Tarkista suolan ja mausteiden määrä.
Jaa voideltuihin uunivuokiin

. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja pari voinokaretta.

Paista 175 asteessa noin 1h 15 minuuttia.
Itse tein foliovuokien sijaan tällä kertaa joululaatikot  pienempiin uunivuokiin, jotta kerralla voidaan sulattaa vain tarvittava määrä. Ruokavieraita kestitessä otetaan vain useampi vuoka sulamaan.
Molempia täytyi jo ihan pikkuisen maistella. Loput odottavat pakastimessa joulua, yhtä hartaasti kuin kokkikin!

Toivottavasti bloggerin ajastus toimii ja kalenteriluukku avautuu aamutuimaan kun itse olen matkalla katsastamaan Tallinnan joulumarkkinoita!

Mukavaa päivää!

Kommentit
  1. 1

    -J- sanoo

    >Voi oispa ihana itsekin lähteä Tallinnaan jouluostoksille! Meillä anoppi tekee joka vuosi meille laatikot, mutta tänä vuonna ajattelin tehdä muutaman itsekin jos kerkeän 🙂

  2. 5

    Lovviisa sanoo

    >Meillä tähän asti popsittu kaupan laatikoita…siirrän ne aina kerraamisseen vuokaan lissään muskottia kermaa ja voita ja sitte uuniin lämpiämmään. Nyt kokeilen ohjeitasi jos suinkin ehin…Imelletyn perunalootan teen aina ite. Ihanaa Tallinnanmatkaa:)

  3. 6

    Minttunen sanoo

    >Minä olen siitä kummallinen että laatikot ei jouluna minuun uppoa,en ole koskaan tykännyt:)Mukavaa reissua!

  4. 7

    sariw sanoo

    >Yleensä teen vähän erilaisen porkkanalaatikon. Siihen laitetaan porkkana raakaraasteena ja riisi keitettynä täysjyvänä. Hyvää ja toooosi terveellistä ; )Mukavaa matkaa !

  5. 8

    Eve sanoo

    >Mä tein eilen porkkanalaatikot ja huomasin vasta liian myöhään, että munat jäi laittamatta :/ Tulee sitten porkkanapuurot, kun ei taida kovin hyytyä uunissa. Mä aina pakastan raakana ja paistan sitten vasta joulupöytään! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *