Sitruunajuustokakku (hyydytetty)

Tsau!
Terveiset Lontoosta! Tehtiin teille valmiiksi ajastettua postausta, ettei pääse herkkunälkä yllättämään poissaollessamme 🙂
Sitruunajuustokakku sopii kesään raikkaan makunsa puolesta. Ja tykkäillään siitä vielä enemmän kun päälle laittaa kasan marjoja. Tämä yksilö sai koristaa erään ylioppilaan herkkupöytää, mutta tämä sopii kaikkiin juhliin, vuoden ympäri. Hyydytettävien juustokakkujen etu on ehdottomasti nopeus – tämän voi tehdä vaikka toisella kädellä, samalla kun valmistelee juhlia!
Pohja;
200 g muro-tai kaurakeksejä
75 g voita
1. Murskaa keksit ja sulata voi. Vuoraa irtopohjavuoka reunakalvolla.
2, Sekoita keskenään ja painele 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Pistä kylmään.
Juustokakkutäyte;
400g tuorejuustoa
150g sitruunajogurttia/rahkaa
4 dl vispikermaa
½-1 dl sokeria, maun mukaan
6 liivatetta
1(-2) sitruunaa
+marjoja, hedelmiä yms.
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Toisessa kulhossa notkista yhteen tuorejuusto ja rahka.
3. Sekoita n. puolet kermasta tuorejuustoseoksen joukkoon nuolijalle sekoittaen. Lisää loput ja sekoita tasaiseksi. Raasta joukkoon sitruuna, maista välillä, jotta saat massasta juuri sopivan makuisen omaan makuusi.
4. Purista n. ½ dl sitruunamehua muoviastiaan, purista liivatteista ylimääräiset vedet pois ja lisää ne sitruunamehun joukkoon.
5. Kuumena liivateseosta joko mikrossa tai liedellä kunnes liivatelehdet ovat sulaneet. Lisää ohuena nauhana juustokakkumassan sekaan koko aika sekoittaen.
6. Kaada tasainen massa valmisteltuun vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan. Voit tehdä kakun myös valmiiksi pakkaseen jopa viikkoja ennen (muista kelmuttaa) ja sulattaa sen muutamaa tuntia ennen tarjoilua.
7. Irrota vuoasta ja koristele.
Vinkki! Jos haluat juustokakusta vähän korkeamman, voit lisätä kermaa 1 dl verran.

Ihanaa juhannusta kaikille 🙂
-Dr.Sugar-
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *