Mustikkapiirakka-juustokakku

Moimoi!
Tämä herkullinen mustikkapiirakka-juustokakku oli Katrin ja meidän Kakkubaarin yksi suosituimmista. Ja mitä pidettävää siinä ei olisi; herkullinen pehmeä mustikkapiirakkapohja ja päällä vanilja-kardemummajuustokakku. Nam!

Pohja 24cm;
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
75 g voita
3/4 dl maitoa
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2½ dl vehnäjauhoja
n. 100-150 g tuoreita tai pakastemustikoita
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa irtopohjavuoan (tai piirasvuoka) pohjalle leivinpaperi, voitele reunat.
2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi mikrossa, sekoita maito sen joukkoon. Kääntele ne hellästi vaahdon joukkoon.
3. Mittaa toiseen kulhoon kuivat aineet ja sekoita ne huolellisesti. Kääntele ne nuolijalla vaahdon sekaan.
4. Kaada taikina vuokaan ja ripottele mustikat taikinan pinnalle.
5. Paista uunin keskitasolla kullanruskeaksi n. 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
6. Anna jäähtyä n. 5 minuuttia ja irrota vuoasta tarjoiluastialle. Kun piiras jäähtyy voit vuorata saman 24cm vuoan leivinpaperilla tai reunakalvolla. Kun piiras on jäähtynyt, paina se vuoan pohjalle ja valmista täyte.
Juustokakku;
4 dl vispikermaa
½ dl sokeria
200g vaniljanmakuista tuorejuustoa
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista erillisessä kulhossa tuorejuusto. Voit lisätä “mausteet” siihen.
3. Sekoita n. puolet kermasta tuorejuustoseoksen joukkoon nuolijalle sekoittaen. Lisää loput ja sekoita tasaiseksi. 
4. Nosta märät liivatelehdet muoviastiaan tai kattilaan. Jos koet että ne tarvitsee lisää nestettä sulaakseen, voit lisätä 1 rkl vettä.
5. Kuumenna liivateseosta joko mikrossa tai liedellä kunnes liivatelehdet ovat sulaneet. Lisää ohuena nauhana juustokakkumassan sekaan koko aika sekoittaen.
6. Kaada tasainen massa valmisteltuun vuokaan piiraspohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan. Voit tehdä kakun myös valmiiksi pakkaseen jopa viikkoja ennen (muista kelmuttaa) ja sulattaa sen muutamaa tuntia ennen tarjoilua.
7. Irrota vuoasta ja koristele.

Niin hyvää. Ja parasta tässä on sen muunneltavuus – miten olisi vadelmapohja ja appelsiinijuustokakku? Tai omenapohja vaniljaisella juustokakulla. Nam!
-Dr.Sugar-
Kommentit (2)
  1. Tätä on pakko kokeilla ja oreo macaronseja myös! 🙂 En ole ennen törmännyt sellaiseen macarons ohjeeseen, vähän vaihtelua 🙂

  2. Aurinkokujalla
    30.6.2016, 11:54

    Nam, tuon vois kokeilla tehä.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *