Herkullinen karhunvatukkakreemi

Hei. 
Meillä oli eilen ihanan Katrin ja Annin kanssa pastellinen leivontapäivä. Oli ihana leipoa ja kuvailla, ja ennen kaikkea oppia uutta ihanilta blogikollegoilta!
Tämä suklaamoussekakku (tehtynä pienempään vuokaan korkeuden saamiseksi) sai päälleen herkullisen karhunvatukkakreemin. Kreemi kannattaa tehdä tuoreista karhunvatukoista parhaan maun saamiseksi! Vatukat voit vaihtaa myös vadelmiin tai mustaherukoihin halutessasi!
Ohje;
(muunneltu versio Call Me Cupcakelta)
4 suurta munan valkuaista
2 1/3 dl sokeria (200g)
260g huoneenlämpöistä suolatonta voita
100g karhunvatukoita (mielellään tuoreita)


1. Kumoa valkuaiset ja sokeri kuumutta kestävään kulhoon. Kuumenna kattilassa vettä ja nosta kulho kattilan päälle vesihauteeseen. Vatkaa käsivatkaimella kunnes seoksen lämpötila on 65 astetta, tai kunnes kaikki sokerikiteet ovat sulaneet. Ota kulho pois vesihauteesta.
2. Jatka vatkaamista sähkövatkaimella, kunne seos on valkoista ja ilmavaa, ja muistuttaa marenkimassaa. Vatkaa kunnes seos on jäähtynyt, jopa 10 minuutin ajan.
3. Lisää voi vähitellen pieninä nokareina. Kun kaikki voi on lisätty, vatkaa seosta vielä muutaman minuutin ajan. Älä hätäänny, jos seos juoksettuu. Jos seos on liian kylmää, laita kulho muutamaksi sekunniksi vesihauteeseen ja vatkaa sileäksi. Jos se on liian lämmintä, laita kulho hetkeksi jääkaappiin ja vatkaa sitten sileäksi.
4. Soseuta vatukat ja siivilöi ne hienon siivilän läpi, jotta saat siemenet pois.
5. Sekoita vatukkasose voikreemin joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. (Voit lisätä vaaleanpunaista väriainetta jos haluat kreemistä voimakkaamman väristä.)

Levitä tai pursota kreemi kakun päälle heti, sillä kylmässä se jähmettyy!

Lisää juttuja tästä ihanasta päivästä myöhemmin <3 kiitos typyt!
-Dr.Sugar-
Kommentit (4)
  1. Kävisikö tuo kreemi hyvin esim.marsipaanin alle?

    1. Käy siihenkin ☺

  2. Celebration Treats 4U
    29.2.2016, 20:35

    Nää teidän yhteisen leivontapäivän luomukset on kyllä niin ihania kaikki. Pitihän tänne blogiinkin tulla vielä kuvia ja ohjetta katsomaan. Marenkivoikreemi on tosiaan hyvää kakun kuorrutuksessa ja tämä karhunvatukkaversio kuulostaa herkulta.

    1. Dr.Sugar/Jinna
      1.3.2016, 14:21

      Kiitos! Oli kyllä mukava leivoskella yhdessä! Ja karhunvatukka sopii loistavasti kuorrutteeseenkin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *