Lakritsimutakakku

Moimoi!
Vähän tähän jouluherkkujen väliin niitä jokaiseen vuodenaikaan sopivia syötäviä… lakritsin ja suklaan yhdistäminen on AINA hyvä idea.
Muutama viikko sitten tanskalainen Lakrids by Johan Bülow, tutummin Lakrids, otti meihin yhteyttä ja kysyi haluaisimmeko testata heidän lakritsijauheita ja -siirappeja. Lakritsin (ja salmiakin) ystävinä otimme innolla mission vastaan!
Raa’asta lakritsijuuresta jauhettu pulveri sopii mutakakkuun intensiivisen makunsa ansiosta, suklaa ei peitä makua vaan korostaa sitä entisestään (ja toisinpäin!).
Tämä kakku on muuten täysin gluteeniton.

Ohje;
300g tummaa suklaata
7 kananmunaa, valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina
115 g voita, kuutioina
2 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3 rkl lakritsijauhetta (mielellään raaka)
+kaakaojauhetta ja lakritsijauhetta oman maun mukaan, siivilöi ne yhteen
1. Aloita lämmittämällä uuni 175 asteeseen ja sen lämmetessä valmistele n. 24-26cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka vuoraamalla pohja leivinpaperilla ja voitelemalla reunat voilla.
2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kuppoihin ja sulattamalla suklaan ja kuutioidun voin yhdessä mikrossa tai vesihauteessa.
3. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siirrä sivuun.
4. Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset ja ripaus suolaa. Vaahdota kunnes vaahdosta muodostaa pehmeitä huippuja.
5. Lisää sulan suklaa-voiseoksen sekaan vielä pieni ripaus suolaa, lakritsijauhe ja vaniljasokeri.
6. Sekoita suklaa-voiseos vähitellen keltuais-sokeriseoksen joukkoon.(voit käyttää tässäkin sähkövatkainta)
7. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto neljässä osassa muun massan joukkoon ja kääntele kunnes seos on tasainen.
8. Kaada vuorattuun vuokaan ja aseta uunin keskitasolle. Laske samalla uunin lämpö 150 asteeseen. Kakku on uunissa n. 45-60 minuuttia. (Älä anna kakun paistua läpikypsäksi, sillä muuten se ei ole mutakakku!)
9. Anna jäähtyä vuoassa hetki ja sitten avaa vuoka. Kakku on parasta kun annat sen vetäytyä hetken.
Koristele kaakaojauheen ja lakritsijauheen sekoituksella !

*Postauksessa näkyvät tuotteet saatu Lakridsilta

Tavallista lakritsijauhetta saa varmasti isoimmista ruokakaupoista, mutta Lakrids-tuotteita saa Suomesta muutamilta jälleenmyyjiltä ja mikäli omalta kotikunnalta ei löydy, niin verkkokauppa toimittaa!
Taidetaanpa hipsiä nappaamaan vielä palaset iltapalaksi…
-Dr.Sugar-
Kommentit (6)
  1. Katja Vähämäki
    17.3.2016, 17:07

    Siis eikö tähän tuu minkään sortin jauhoja? Aika herkullisen näköinen ja varmasti makuinenkin kakku. Lurps!

    1. Dr.Sugar/Jonna
      17.3.2016, 17:14

      Ei tule 🙂 kakku on täysin jauhoton! 🙂 ja kiitos!

  2. Katja Vähämäki
    24.3.2016, 12:19

    Sain käsiini lakritsijuurirouhetta…pitäneekä tuo saada jauhoiksi jotenki vai käyköhän sellaisenaan. Nams, tässä meille (yks)kakku pääsiäispöytään!
    Tein myös eilen teijän reseptillä nutellakeksejä…aika herkkuja! Ja sitte teen vielä niitä pistaasikeksejäki…jajajaja…herkullisia reseptejä teillä blogi pullollaan!

    1. Dr.Sugar/Jonna
      24.3.2016, 13:13

      Oi ihanaa, kiitos <3 suosittelen murskaamaan rouheet jauhoksi, (esim huhmareella tai laittamalla rouheen pussiin ja kaulimalla sen päältä) ettei kakkuun jää ikäviä rouhepaloja! Ihanaa että nutellakeksit maistuivat, ne ovat yhtiä meidänkin lemppareita <3

    2. Katja Vähämäki
      24.3.2016, 15:58

      Kiitoksia, ihanan nopeasti vastaatte aina 🙂 Minäpä alan kakun ja keksien tekoon…lurps!

    3. Katja Vähämäki
      27.3.2016, 12:26

      Olipa törkeän hyvää! Pieni pala riittää taltuttaan makean himon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *