Salmiakkimarengit

Moi.
Rakastaako joku muukin täällä salmiakkia yhtä paljon kuin Dr.Sugarin tytöt?
Karkkikauppa Sweetheartista hankittu salmiakkijauhe on tullut kovaan käyttöön.
Viimeksi teimme nämä ihanat salmiakki-maitosuklaatryffelit ja nyt kokeilimme tehdä salmiakkimarenkeja. Hyviä tuli. Osan koristelimme vadelmarouheella ja teimme myös muutamia vadelma-salmiakkimarenkeja missä oli kumpaakin makua!
Ohje;
4 valkuaista
2 ½ dl hienoa sokeria
2 tl maizenaa
1 tl valkoviini-tai omenaviinietikkaa
1-2 rkl salmiakkijauhetta
(+vadelmarouhe)
1. Erottele valkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaisia kunnes seos on pehmeää vaahtoa.
2. Lisää sokeri joukkoon vähän kerrallaan ja edelleen vatkaten. Vaahdota kuohkeaksi.
3. Lisää joukkoon sihdattu maizena sekä etikka. Vatkaa kunnes ne ovat sekoittuneet joukkoon.
4. Lisää vielä salmiakkijauhe ja sekoita.
5. Pursota pellille haluamaasi muotoon ja ripottele pinnalle vadelmarouhetta.
6. Massasta pitäisi tulla pari pellillistä. Paista yhtä pellillistä 100 asteessa tunti, ja vaihda toinen pelti paistaen myös tunnin(voit paistaa pellilliset samaan aikaan jos mahtuu). Marengit säilyvät muutaman viikon ilmatiiviissä rasiassa.
Tosiaan vadelma-salmiakkimarengit teimme jakamalla massan puoliksi ja maustamalla puolet salmiakkijauheella ja puolet vadelmarouheella. Sen jälkeen pursotimme ne yhteen pellille sydämenmuotoon (sydämen toisen puolen vadelmalla ja toisen puolen salmiakilla).
Nämä olisi varmasti hurjan herkullisia rouhittuna jäden päälle!
Muuten, arpaonni suosi nimimerkkejä Siru & Essi! Tsekkailkaa siis sähköpostinne! 🙂
-Dr.Sugar-
Kommentit (1)
  1. Nina Lappalainen
    24.3.2015, 10:14

    NAM!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *