Buttercream Frosting

Moi taas!
Eilen lupailtiin että saatte ohjeen eilisten pistaasi-valkosuklaa kuppikakkujen päällä olleeseen voikreemiin ja tässä se nyt tulee. Tämä on perus jenkkiläinen vaniljainen voikreemi ja sopii niin kuppikakkujen kuin kakkujenkin päällystämiseen. Teimme eilisen vihreän kuorrutteen lisäksi vähän kirjavampaakin kuorrutetta, kuten kuvista näkyy 🙂
Ohje (n. 20-25 ison kuppikakun päällystämiseen);
2,4 dl pehmeää voita
5-5½ dl tomusokeria (sihdattuna)
ripaus suolaa
1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
3-4 rkl maitoa
1. Vatkaile voita suurehkossa kulhossa muutama minuutti sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
2. Lisää n. 5 dl tomusokeria (muista sihdata!) ja vatkaa hyvin hitaasti, jotta tomusokeri ei ala pöllyämään. Tarvittaessa voit peittää kulhon liinalla. Vatkaile kunnes sokeri on sekoittunut voin joukkoon.
3. Sen jälkeen lisää sähkövatkaimen/yleiskoneen nopeutta. Tässä vaiheessa voit myös lisätä vaniljauutteen/vaniljasokerin ja 3 rkl maitoa.
4. Vatkaa n. 2-3 minuuttia kunnes voikreemi saavuttaa sopivan kuohkeuden. Mikäli seos tuntuu liian kostealta, lisää loput tomusokerista. Tai jos seos on liian kuiva, laita 1 rkl (tai enemmän) lisää maitoa.
5. Lopuksi lisää väriaine ja vatkaa kunnes se on täysin sekoittunut voikreemin joukkoon.
Kreemi on jenkkitapaan tutusti tuhtia ja makeaa! Mutta makeannälkä lähtee kyllä tällä helposti!
Mukavaa sunnuntain jatkoa! 🙂
-Dr.Sugar-
Kommentit (33)
  1. Tuhannesti kiitos ohjeesta! Hei aivan mieletön tuo pursotus, miten ihmeessä joku saa sen noin! 😀

    1. Pursotus on itse asiassa melko yksinkertainen, pursotus tulee aloittaa keskeltä ulospäin pursottaen (jos tuossa ohjeessa oli mitään järkeä!) ja olla tietenkin lisäämättä korkeutta! kannattaa kokeilla! ja kiitos 🙂

  2. Oi kuin upea kuorrutus!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *