Trendiherkut 2017 + vegaaninen kinuski

Monesti puhutaan ruokatrendeistä (tai leivontatrendeistä) ja varsinkin blogimaailmassa näkyy useita samantyylisiä herkkuja kun trendiaalto iskee. Ruokatrendeistä en osaa sen enempiä sanoa, mutta mitä leivonnassa on meneillään juuri nyt, onkin eri asia. Käydään läpi muutamia pinnalla olevia tai tulevia juttuja!

Vegaanisuus (ja erikoisruokavaliot)

Kova into vegaaniseen ruoanlaittoon on edelleen ansaitusti päällä ja tämä näkyy myös leivonnan puolella. Onkin ollut ihana kokeilla muutamia vegaanisia herkkuja kuten nämä rapeat pähkinäpallerot tai tämä herkullinen täytekakku. Leivonnassa tulee edelleenkin kasvavana teemana näkymään myös laktoosittomuus ja gluteenittomuus. Kokeile lemppareitamme – jauhottomia maapähkinävoikeksejä! Sekä vegaaniseen että erikoisruokavalioihin on kasvavassa määrin helpompi löytää ideoita sekä toteutustapoja, sillä vihdoin myös kauppojen hyllyiltä alkaa löytymään sopivia aineksia!

Suomi 100 vuotta


Kaikkien muiden herkkuleivonnaisten rinnalla tulemme varmasti näkemään paljon sinivalkoisia herkkuja – joko kirjaimellisesti tai inspiraation lähteenä. Suomalaiset viljat ja marjat tulevat kuulumaan monenkin leipurin keittiöön tänäkin vuonna. Maistuisiko vaikkapa tämä herkullinen kauraisa marjapaistos?

Herkkuleivonta

Nutella ja Oreo jatkavat varmasti edelleen suosiotaan, mutta veikkaamme näiden rinnalle muitakin karkista tai muista herkuista inspiraationsa saavaa leivontaa. Miltä kuulostaisi oman lemppari suklaapatukan muuttaminen kakuksi? Hyvältä! Olemme itse kokeilleet mm. Snickers kuppikakkuja sekä Nutella-jäätelöä. Lakritsi ja salmiakki tulee myös näkymään vahvasti leivonnassa, varsinkin pohjoismaissa. Kokeile tätä helppoa lakritsi-mutakakkua!

Vaivattomuus


Ehkä meille tärkeimpänä trendinä tänä vuonna näkyy helpotus sekä leivonnaisten reseptiikassa että koristelussa. Takavuosien överikakut vaihtuvat osittain kauniin yksinkertaisesti koristeltuihin kermakakkuihin tai juustokakkuihin. Sokerimassan ja marsipaanin käyttö varmasti laskee edelleen ja tilalle tulee jo kauan tuloaan tehneet herkulliset ja helpot kreemit. Kokeile ensi kerralla vaikkapa mintulehtiä, tuoreita kukkia tai pähkinöitä koristeena! Yksinkertainen on kaunista <3

Halusimme vielä jakaa kanssanne yhden trendiosa-alueen herkun ja tätä täyteläistä kinuskikastiketta tulemme tekemään vielä monet kerrat, sen voin taata! Parempaa kuin tavallinen!

Vegaaninen kinuski ohje;


3 dl kookoskermaa
3 dl fariinisokeria (/kookossokeria)
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

1. Mittaa kerma ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Käytä isoa kattilaa, sillä seos kuplii.
2. Keitä seosta hetki miedolla lämmöllä, että sokeri sulaa kerman joukkoon. Tämän jälkeen nosta lämpötilaa ja anna kinuskiseoksen kiehua noin kymmenisen minuuttia (riippu vähän tehoista, meillä meni noin 10-15min), aina välillä sekoittaen.
3. Voit kokeilla onko kinuski valmista tiputtamalla pisaran vaikkapa lautaselle, jos se ei leviä, on kinuski valmista. Huomioi, että kinuski paksuuntuu vielä jäähtyessään, joten mikäli haluat kinuskista “kastikemaista”, lopeta keittely hyvissä ajoin.
4. Lisää lopuksi vanilja ja suola, sekoittele joukkoon ja kinuski on valmista!

-Dr.Sugar-
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *