Red Velvet-kakku

redvelvet%2B%25282%2529.jpg

halloweenkakku.JPG

Palataan takaisin halloween-herkkujen pariin ihanan klassikkoherkun kanssa. Red Velvet on ehkä yksi omista ylivoimaisista suosikeistamme, mutta jostain syystä resepti ei koskaan päätynyt blogiin – ennen tätä. Pidettiin Annin kanssa lauantaina halloween-kuvauspäivä ja pöytää koristamaan pääsi tämä veriroiskeilla koristeltu red velvet. Red Velvet-kakku saa nimensä upean punaisesta väristään sekä ihanan samettisesta suutuntumasta.

 

Red Velvet-kakku ohje;
(4 kerroksinen 15 cm kakku tai 2 kerroksinen 24cm kakku)

6 dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
3½ dl sokeria
3½ dl rypsiöljyä (tai sulaa voita)
2 kananmunaa
2 ½ dl jogurttia, piimää
1½ tl ruokasoodaa
2 tl viinietikkaa
+ punaista väriainetta1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Aseta sivuun.
2. Sekoita keskenään sokeri ja öljyt, lisää kananmunat joukkoon yksitellen. Vatkaa kunnes seos on tasainen. Lisää joukkoon punainen väriaine. Riippuen värin vahvuudesta n. muutamasta pisarasta yhteen teelusikalliseen.
3. Lisää seoksen joukkoon kuivia aineita sekä jogurttia vuorotellen. Sekoita tasaiseksi, mutta älä ylivaivaa. Jos taikina haaleni liikaa, voit vielä lisätä väriä.
4. Pienessä kulhossa mittaa viinietikka ja lisää joukkoon ruokasooda. Kaada kuohuva seos heti taikinan joukkoon ja sekoita se joukkoon.
5. Annostele taikina kakkuvuokiin (joko kahteen 24cm vuokaan tai neljässä erässä 15cm vuokaan). Ja paista uunin keskitasolla n.30 minuutin ajan, Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Jos sinulla käytät samaa vuokaa, anna taikinan odotella paistovuoroaan huoneenlämmössä.
6. Anna jäähtyä ja kuorruta. Kakkupohjat säilyy hyvänä pari vuorokautta huoneenlämmössä, kelmuun tai pussiin käärittynä.

HUOM! Jos paistat 15cm kakkupohjia, paistoaika on huomattavasti lyhyempi. Meillä n. 20min.

Kuorrute;


400g tuorejuustoa (philadelphia/mascarpone)
75 g voita, pehmeänä
3 dl vispikermaa
3 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria1. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi, laita jääkaappiin.
2. Notkista tuorejuusto käsivatkaimella tai yleiskoneessa, lisää joukkoon pehmeä, mielellään huoneenlämpöinen voi. Vatkaa seosta kunnes se on tasainen.
3. Lisää joukkoon tomusokeri ja vanilja. Vatkaa taas tasaiseksi.
4. Kääntele nuolijalla joukkoon puolet kermavaahdosta, ja kääntele sitten joukkoon loput.
5. Annostele tasaisesti kakun väleihin, sekä pinnalle.

Veriroiske;

2 tl glukoosisiirappia
½-1 tl tummaa kaakaojauhetta
punaista väriainetta
pieni pisara sinistä väriainetta

1. Sekoita kaikki keskenään ja lisää punaista kunnes sävy on haluamasi. Roiski kakun päälle pensselillä tai lusikalla.

redvelvet%2B%25281%2529.jpg

t%25C3%25A4ydellinenredvelvet.jpg

Sellainen verinen halloween herkku tällä kertaa, suosittelemme kokeilemaan herkullista red velvetiä – se on samettisen herkullista! <3 Suosittelemme pysymään kuulolla, sillä lisää muita halloween-herkkuja on tulossa blogiin lähiaikoina! Seuraathan meitä myös instagramissa @drjinna

ruoka leivonta halloween kakut
Kommentit (29)
  1. Jes, kiitos ohjeesta! Tää niiiin menee testiin Halloweenin aikaan. 🙂

    1. Dr.Sugar/Jonna
      18.10.2016, 18:22

      Kiitos, suosittelemme! Tämä on ihan taivaallista 🙂

  2. Tää on kyllä upea! Ehdottomasti lähtee testaukseen! 🙂

    1. Dr.Sugar/Jonna
      1.11.2016, 14:37

      Kiitos! 🙂 suosittelemme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *