Pullapäivä

Tsau.
Ihan laskiaisen kunniaksi tuli pyöräytettyä litran pullataikina… ja siinähän sitten riitti tekemistä.
Tuli tehtyä perinteistä laskiaispullaa (mansikkahillolla tietty!), voisilmäpullia, kanelisolmuja, pitkoa ja pistaasipullaa.
Pistaasi on NIIN hyvää ja ehdottomasti meidän fiilistely-pähkinä.
Suosittelen kokeilemaan pistaasipullaa näin;
Kauli pullataikina samalla tavalla kuin korvapuusteja tehdessä. Levitä sisälle voita/öljyä ja pistaasirouhe. Ripottele vielä rouheen päälle fariinisokeria. Sitten vaan normisti jatkaen.
Ai että. Tosin meillä tuli tällä kertaa tehtyä saksipitko-versio tästä herkusta.

…Kuka muu on leiponut pullaa? =)
Ainiin, ja arvonnassa voitti Emppi! Onnea 🙂
-Dr.Sugar-
Kommentit (4)
  1. anne/ 52 weeks of deliciousness
    9.2.2016, 09:19

    Mmmm! onpa herkullisen näköinen pulla! pistaasia en ole keksinytkään laittaa pullaan, täytyy kokeilla sitäkin 🙂 olen kyllä nyt laskiaisen kunniaksi innostunut leipomaan pullaa.

    1. Dr.Sugar/Jonna
      9.2.2016, 17:48

      Iso kiitos 🙂 kannattaa ehdottomasti kokeilla pistaasia, se on ihanaa pullassakin! 🙂

  2. Marsa - Sininen Kuisti
    11.2.2016, 21:40

    Hieno pulla. Miten tuollainen taitellaan?

    1. Dr.Sugar/Jonna
      12.2.2016, 14:54

      Kiitos. Tämä on nimeltään saksipitko. Eli kaulitset taikinan kuten tekisin korvapuustia ja pyörität rullalle. Sitten leikkaat päältä saksilla melkein pohjaan saakka n. 2cm välein ja asettelet leikatut sakarat oikea,vasen,oikea,vasen… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *