Täytetyt marengit

Jos joku miettii mitä helppoa keksisi kesän juhliin, niin täytetyt marengit on helppo ja herkullinen ratkaisu tähän pulmaan! Ulkonäkönsä puolesta marengit sopii koristamaan vaikka hääjuhlien herkkubuffettia! Itse teimme täytetyt marengit mansikkatomusokerilla, mutta makutomusokereita löytyy jo monia! Tai vaihtoehtoisesti voit käyttää tavallista tomusokeria ja makuainetta.

Täytetyt marengit ohje;

300 g erikoishienoa sokeria
150g valkuaisia

(+ makuainetta)
(+väriainetta)

1. Mittaa ainekset. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Laita uunivuokaan leivinpaperi ja kaada sokeri siihen. Odottele että uuni lämpeää oikeaan asteeseen ja laita sokerit uuniin. Lämmitä niitä noin viiden minutin ajan.
3. Samalla kun sokeri lämpeää uunissa vaahdota valkuaiset. Ne ovat valmiita kun voit kääntää kulhon toisinpäin ja vaahto ei valu.
4. Sokeri on valmista kun se alkaa sulaa reunoilta, mutta keskellä on vielä normaalia, ota uunista. (ja aseta uunin lämpötila 90-100 asteeseen)
5. Pistä vatkain päälle ja kauho isolla lusikalla tai pienellä kauhalla sokeria valkuaisvaahtoon koko aika sekoittaen. Anna edellisen satsin aina sulaa joukkoon ennen seuraavan lisäämistä. Lisää kunnes kaikki sokeri on seassa. (jos sulaneet reunat ehtivät ruskettua tai jähmettyä, älä lisää niitä).
6. Jatka vaahdottamista n. 5 minuutin ajan tai kunnes vatkaimet massasta nostaessa saat “marenkihuippuja” ja pyöritellessäsi marenkimassaa sormiesi välissä, et tunne sokerikiteitä.
7. Värjää & mausta. Kauho pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla varustetulle uunipellille.
8. Anna kuivua uunissa n. 40-60 minuuttiin. Varmista ettei marengit saa uunissa väriä, sillä uunien tehoissa on eroja. Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat leivinpaperista. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Mansikkainen täyte ohje;

90 g valkosuklaata, pilkottuna
175 g voita, pehmeää
(1 tl vaniljauutetta/sokeria)
1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman.
2. Vatkaa voita (ja vaniljauutetta/sokeria) kunnes voi on pehmennyt. Lisää joukkoon valkosuklaa ja vatkaa kunnes se on sekoittunut voin joukkoon.
3. Lisää vähitellen joukkoon tomusokeri, kunnes seos on kuohkea ja tasainen. Jos seos tuntuu löysältä voit lisätä tomusokerin määrää.
4. Kaavi pursotuspussiin. Pursota jäähtyneeseen marenginpuolikkaaseen ja aseta toinen puolikas “pohjaksi”, voit koristella täytekohdan reunat nonparellein.
-Dr.Sugar-
Kommentit (16)
  1. Ariela/ Andalusian auringossa-blogi
    9.6.2017, 10:54

    no herranjumala mitä kaunottaria! Olisivat kelvanneet Marie Antoinettellekin <3

    1. Dr.Sugar/Jinna
      9.6.2017, 11:00

      Ihana Ariela, kiitos! 😀 eikös se Marie ollut enemmän kiinnostunut kakusta? 😉

  2. Ihailinkin jo näitä tuolla instan puolella. Todella kauniita!

    1. Dr.Sugar/Jonna
      9.6.2017, 12:25

      Kiitos Mari! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *