Sitruunainen pääsiäiskakku

Suurin osa varmaan huomasikin facebookin ja instagramin kautta, että meillä oli Annin kanssa alkuviikosta pienet pääsiäiskuvaukset missä testailimme muutamia uutuuksia Annin kaupasta. Meiltä syntyi pirtsakan keltainen pääsiäiskakku, missä on sisällä herkullinen mousse persikasta ja sitruunasta. Ihanan keveän makuinen 🙂

Huomasitteko että Anni kokeili kakkuunsa ja kekseihin näitä ihania uusia elintarvikemaaleja? Pakko päästä itsekin kokeilemaan enemmän!

Sitruunainen pääsiäiskakku;
Itse teimme kakun tällä kertaa tähän ihanaan korkeaan 12cm irtopohjavuokaan (tästä mahtavasta vuoasta tulossa erikseen juttua myöhemmin! ;)), mutta tämä resepti on muokattu teille sopimaan 15-18cm vuokaan 🙂 kakkupohjan ohje täältä
Persikka-sitruuna täyte;
2 dl vispikermaa
250 g mascarponea
½ dl sokeria
2dl persikkasosetta
4-5 liivatetta
1 rkl sitruunamehua
+ sitruunankuorta, raastettuna

1. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Sekoita sose ja tuorejuusto keskenään. Lisää joukkoon sitruunan kuorta.
3. Lisää sose-tuorejuustoseos kermaan koko ajan vatkaten.
4. Purista liivatteista ylimääräiset nesteet pois ja sulata ne sitruunamehun seassa kattilassa liedellä tai kulhossa mikrossa.
5. Lisää liivaseos ohuena nauhana massan joukkoon koko aika sekoittaen.
6. Täytä alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Kostutukseen;  appelsiini-tai omenamehua, jaffaa…

Kakun kasaus;

1. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka missä pohjan valmistit kelmulla.
2. Laita pojaksi se kakkupohjan kerros minkä haluat päällimmäiseksi. Kostuta ja lisää puolet täytteestä. Toista.
3. Kostuta viimeistä pohjaa eniten, varsinkin reunoilta. Kelmuta vuoan pinta ja laita jähmettymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mutta mieluiten seuraavaan päivään.
4. Irrota vuoasta ja kuorruta.

Valkosuklaakreemi;
130 g valkosuklaata
175 g voita
1 tl vaniljasokeria
100 g tuorejuustoa
4-5 dl tomusokeria
+ keltaista väriainetta
1. Sulata valkosuklaa. Anna jäähtyä hetki.
2. Vaahdota voi ja vaniljasokeri sileäksi. Lisää joukkoon valkosuklaa ja vatkaa ne sekaisin. Lisää vielä tuorejuusto ja vatkaa sekaisin.
3. Lisää vähitellen tomusokeria, kunnes seos on kuohkea.
4. Värjää, ja pursota tai levitä! Ja lisää kakun pinnalle koristeet.

Eikö keltainen olekin pirteä sävy? Takana näkyvä pinkillä kreemillä kuorrutettu kakku on muuten muunnos mignon juustokakusta. Teimme sen nimittäin paljon edullisemmista ruohomunista ja hyvin onnistui! 🙂 suosittelemme kokeilemaan!
Ihanaa lauantaita kaikille! <3
-Dr.Sugar-
Kommentit (1)
  1. Ihana kakku tuli, kolmena päivänä väsäsin, mutta oli vaivan arvoinen. Sitruunatäyte oli ihan mahtava. Kuorrutetta tuli tosi paljon, jos ei pursottele kovasti päälle, niin melkein puolet olisi riittänyt. Laitoin samalla tavalla muutamat pursotukset kuin kuvassa, ja jäi ehkä 1/4 yli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *