Kampanisut & Retroleivonta-haaste

Moi!
Nyt jotain niin erilaista. Varmaan kaikilta löytyy omia luottoreseptejä niin lettuihin, pullaan kuin uunissa paistettavaan pannukakkuunkin!
Nyt me haastetaan teidät leipomaan kunnon old school-herkkuja! Kaikki peruspullasta, pannareihin, vohveleihin, aleksantereihin, omenaleivoksiin, teeleipiin, unelmatorttuihin, charlotte russeen yms käy! Ja haastakaa ystävät mukaan!
Me aloitettiin retroilu harvoin tehdyistä, mutta aina hyvistä peräpohjalaisista kampanisuista. Näitä me tehtiin köksän tunnilla ja ai että. Heti kun tuli uunista ulos, tulvahti mieleen niin paljon muistoja.

Jos otatte haasteen vastaan, tägätkää postaukseenne 2-4 muuta bloggaajaa ketkä haluatte haastaa mukaan (saa haastaa muitakin kuin bloggaajia)! Tuodaan kaikki unohdetut herkut takaisin pinnalle! Osallistu kisaan siis omalla retroherkulla, joko arkistojen kätköistä löydetyllä vanhalla hitillä tai vaikkapa perinneleivonnainen uudella twistillä! Mitä retrompi, sitä parempi!
Kun olette osallistuneet, hihkaiskaa meille tänne blogiin tai käyttäkää Instagramissa tai Twitterissä hashtagia #retroleivonta

Kaikkien osallistujien kesken arvontaan ihania tuotepaketteja! Niistä lisää myöhemmin.. 🙂

Ja nyt meidän retroreseptiin…
Ohje 8-10kpl;

100 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
½ tl ruokasoodaa
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl piimää tai jogurttia

1. Aloita laittamalla uuni lämpeämään 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Vaahdota yhdessä voi ja sokeri. Sekoita jauhot ja sooda keskenään.
3. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja piimää.
4. Kaulitse valmista taikinaa kevyesti jauhotetulla pinnalla alle sentin paksuiseksi. Leikkaa veitsellä taikinasta n. 10cmx5cm paloja, leikkaa viillot alareunoihin ja aseta pellille kuvan mukaisesti. (kuva alla)
5. Voit sirotella pintaan raesokeria, mantelilastuja tms, tai paistaa sellaisenaan.
6. Paista n. 10-15 minuuttia tai kunnes nisut ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä ja nauti!

Superhelppo (ja varmasti osalle unohdettu) resepti. Tuli vähän nostalginen fiilis kun muisteli ylä-asteen köksän tunteja! Niisk.


Aikaa retroilla 1.7.2016 saakka. Rajoituksena ainoastaan retroleivonta ja muiden innoittaminen retroiluun! Muistakaa hashtag #retroleivonta


Ihan ensimmäisenä haasteen saavat vastaan Kakkukatri, Annin Uunissa, Lunni Leipoo & Unelmaa Leipomassa! Mukavia retroleivontahetkiä!
-Dr.Sugar-
Kommentit (10)
  1. Katri Ryynänen
    2.5.2016, 10:24

    Kiitos haasteesta
    Tää on ihan huippuidea. Osallistun mielellään.

    1. Dr.Sugar/Jonna
      2.5.2016, 16:42

      Kiitos ja tervetuloa retroilemaan 🙂

  2. Eli voiko retrohaasteeseen osallistua kuka vaan, vaikka ei ole omaa blogia? 🙂

    1. Tottakai, kannattaa tulla tänne hihkaisemaan tai käyttää instassa hashtagia #retroleivonta, jotta löydämme herkkusi! Mukavia leivontahetkiä 💖

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *