Ystävänpäiväleivokset

Heippa!

On taas ilo olla mukana Blogiringin ja Suomen Sokerin kampanjassa! Ja miten sattuikaan että teemana on ystävänpäivä! Ihana uutinen tälläisille ystävänpäivän rakastajille! Mikä siinä onkaan että vuoden vaaleanpunaisin päivä on juuri meidän lemppari? Ehkä siksikin että, kun olemme amerikkalaiseen leivontaan erikoistuneita, niin siellä päin maailmaa ystävänpäivä on merkittävä juttu! Ja tietenkin kaikki päivät milloin voi juhlia rakkaitaan on hyvä päivä!

Pääosassa tällä kertaa on Dansukkerin mansikanmakuinen tomusokeri. Me kehittelimme ihania rustiikkisia ystävänpäiväleivoksia, tai pikku kakkuja, mitkä sisältävät ihanan vadelma-kardemummapohjan ja kauniin roosan mansikka-valkosuklaakuorrutteen! Ihana pinkki sävy syntyi mansikkatomusokerin avulla, eli jos kaapista ei löydy punaista väriainetta, sitä ei tarvitse lähteä ostamaan kauniin lopputuloksen saamiseksi!

Mansikkatomusokeri sopii muuten muuhunkin kuin kuorrutteisiin, kokeilimme sitä mm. vaahtokarkkeihin ja kekseihin!

Ystävänpäiväleivokset;

7½ dl erikoisvehnäjauhoja
4½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 tl kardemummaa
225 g huoneenlämpöistä voita
5 dl  Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2-3 tl vaniljauutetta
4 kananmunaa
3 dl piimää
2-3 dl vadelmia
1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperi syvälle uunipellille (koko uunin kokoiselle) reunoille saakka.
2. Siivilöi yhteen jauhot, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Siirrä syrjään.
3. Vaahdota pehmeä voi kulhossa tasaiseksi. Lisää joukkoon aina vähitellen sokeria kunnes seoksesta tulee vaalea kuohkea vaahto. Lisää vanilja ja sekoita.
4. Lisää kananmunat joukkoon yksi kerrallaan. Laita uusi vasta kun edellinen on sekoittunut joukkoon kunnolla.
5. Lisää kolmasosa kuivista aineista joukkoon ja sekoita. Tämän jälkeen lisää puolet piimästä ja sekoita. Lisää loput jauhoista ja piimästä vuorotellen, mutta jätä jauhot viimeiseksi!
6. Kaada taikina uunipellille ja ripottele pintaan vadelmia, tasoita lastalla. Paista uunissa n.30-35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Anna jäähtyä.
7. Leikkaa pohjasta haluamasi kokoisia palasia. Pyöreitä esimerkiksi lasin avulla (tästä jää kantteja mitä voi napostella) tai neliöitä jotta saat käytettyä koko pohjan tehokkaasti! Pidä huolta että paloja tulee parillinen määrä!
Kuorrute;
180 g valkosuklaata, pilkottuna
350 g voita, pehmeää
(2 tl vaniljauutetta/sokeria)
1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman.
2. Vatkaa voita (ja vaniljauutetta/sokeria) kunnes voi on tasaista. Lisää joukkoon valkosuklaa ja vatkaa kunnes se on sekoittunut voin joukkoon.
3. Lisää vähitellen joukkoon tomusokeri, kunnes seos on kuohkea ja tasainen. Jos seos tuntuu löysältä voit lisätä tomusokerin määrää.
Leivosten kokoaminen;

1. Valitse leikatuista paloista pohjat ja aseta ne leivinpaperin päälle. Valmistele pursotinpussi ja käytä avointa tähtityllaa. Laita kuorrutetta pursotinpussiin ja pursota pieni kerros pohjien päälle. Vaihtoehtoisesti voit käyttää lempihilloasi leivosten sisällä!
2. Laita täytetyn pohjan päälle ylempi kerros. Paina tässä vaiheessa leivoksen keskelle grillitikku (pilli käy myös) tukemaan leivosta täytön aikana. Palettia tai voiveistä apuna käyttäen kuorruta leivosten pintaa, varsinkin sivut. Tasaisimman lopputulokset saat joko palettiveitsellä tai muovisella taikinaraapalla. 
3. Irrota grillitikku. Pursota kuorrutettujen leivosten pinnalle ruusukuvio, aloittaen pursotus keskeltä spiraalimaisesti edeten reunaa kohti. Toista sama kaikkiin leivoksiin!
Leivokset säilyy jääkaapissa kuvussa säilytettynä n.kolmen päivän ajan.
VINKKI! Jos koet ruusupursotuksen vaikeana, siihen löytyy loistavia vinkkejä esimerkiksi youtubesta hakusanalla ‘rosette piping’.

Yhteistyössä Suomen Sokeri
-Dr.Sugar- 

Kommentit (6)
  1. Ahh miten ihanan kauniita nämä! 🙂 <3 <3 <3

    1. Kiitos Anni 😊

  2. Jenni / Juhlahuuma
    3.2.2016, 15:20

    Aivan ihania!!! ♥ ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *