Piparifudge

Tsau!
Täällä valmistellaan kovasti jo joulua, ja piparkakkuiset suklaafudget sopii niin lahjaksi kuin joulupöytäänkin. Ensinnäkin näitä herkkuja on helppo valmistaa ja toiseksi nämä korvaavat (edes vähän) sitä koloa minkä Fazerin piparkakkusuklaalevyn lopetus jätti sydämiimme.
Ohje;
400g tummaa suklaata
1 purkki kondensoitua maitoa
1 tl chai- tai vaniljauutetta (tai piparkakkumaustetta)
+ pipareita haluamasi määrä
1. Vuoraa 20x20cm vuoka foliolla. Murskaa pohjalle pipareita.
2. Sulata miedolla lämmöllä suklaa ja kondensoitu maito paksupohjaisessa kattilassa.
3. Kun seos on sulanut, sekoita uute joukkoon ja kaada massa pipareiden päälle. Viimeistele pinta piparimuruilla.
4. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Leikkaa sopiviksi paloiksi ja pakkaa lahjaksi (tai syö HETI!).
Makeiset säilyy ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä pari päivää tai jääkaapissa noin viikon.
-Dr.Sugar-
Kommentit (6)
  1. Pikkukylän Kasvatti
    21.11.2015, 07:24

    Onpa herkullisen näköisiä fudgeja, näitä voisi antaa lahjaksi joulun alla. 🙂

  2. Kirsi/Kirsin keittiössä
    21.11.2015, 07:40

    Voi miten herkullisia! Näitähän on ihan pakko testata 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *