Vanhan talon aarteita – osa 2

Byarums Bruk Soffa vanha puistonpenkki Coffee Table Diary

Muuttaessamme tähän taloon, joka on mieheni lapsuudenkoti, en tajunnutkaan millainen aarreaitta eteeni avautuisi. Haastavinta on erottaa jyvät akanoista ja koittaa nähdä äkkiseltään omasta tyylistä poikkeavien esineiden potentiaali. Kirjoitin aiemmin vanhasta talostamme löytyneistä Delft-laatoista, ja tällä kertaa vuorossa on pihalla olleen penkin vuoro.

Kyseessä on ruotsalaisen Byarum Bruks -merkin vanha klassinen puistonpenkki. Malli on 1800-luvulta peräisin oleva ’Soffa Byarum’, jota tänäkin päivänä valmistetaan. Penkki on ollut vuosikaudet ulkona ja kaipaa kunnostusta. Ensi töiksi kannoin penkin sisälle, jynssäsin hammaharjalla nuo kiekuraiset rautaiset osat ja putsasin sekä hioin puuosat.

Byarum Soffa blogi-3

Aluksi en ollut ollenkaan varma löytäisikö penkki meiltä edes paikkaa, mutta tilaa ulkona onneksi riittää ja olen hiljalleen tykästynyt penkin elegantteihin muotoihin. Penkki voisi olla kaunis vaikka hedelmäpuiden ja marjapensaiden katveessa kun alapiha tulevaisuudessa rakennetaan pihasuunnitelman mukaisesti. Vaikka penkin väriyhdistelmä onkin alkuperäisenä klassinen, kaipasin penkille päivitystä, jotta se tuntuisi täysin omalta. Päivityksen myötä toiveena on sulauttaa penkki paremmin pihaan, joka on modernin yksinkertaisesti muuten sisustettu.

Byarum Soffa blogi-4

Onneksi vastaan ei ole vielä tullut sisustuspulmaa, joka ei ihanilla Farrow & Ball -maaleilla* ratkeaisi. Jälleen kerran pääsin pläräämään ja pohtimaan merkin ihania sävyvaihtoehtoja Atmosferan Marian kanssa kunnes löysin juuri sen oikean. Mikä sävy maalipurkeista löytyykään, se selviää kun on penkin uuden ilmeen esittelyn aika! Niinpä spa muuttui verstaaksi ja tulevina iltoina heilun siellä pensselin kanssa penkin kimpussa.

Vähän kyllä jännittää, miltä lopputulos tulee näyttämään, sillä ilme tulee muuttumaan aika lailla!

Our old Byarum’s soffa bench is one of the things left to our house when we moved in. This classic beauty will soon get a fresh new look with the Farrow & Ball -paints, which have never let me down. Pretty excited to see the color on the bench and the final outcome! 

*Saatu blogin kautta

Kommentit
  • 1.1

   coffeetablediary sanoo

   Sun täytyy! Vaikka niihin saattaakin jäädä koukkuun. 😉 Oikein mukavaa viikonlopun alkua Tanja! <3

 1. 2

  Sanna sanoo

  Oi että, teiltä löytyy tuollainen penkki! Olen vuoden verran katsellut noita lähinnä Bukowskilta, mutta en ole vielä raaskinut huutaa sellaista, kun ovat rahteineen aika hintavia. Kauniita ja ajattomia ovat! Odotan mielenkiinnolla, millaisen värin olet valinnut.

  • 2.1

   coffeetablediary sanoo

   Voi, toivottavasti tärppää! Ehkä sesongin ollessa hiljalleen ohi kilpailu on ehkä vähäisempää Bukowskilla, jos vastaan tulee sopiva yksilö. Sopisi varmasti hienosti teille puutarhakuviesi perusteella. Pidän peukkuja! 🙂

 2. 3

  Jessy sanoo

  Voi apua!
  Olin varma, että nämä olivat jo jälkeen-kuvia. Käsittämättömän hienossa kunnossa on penkki. Itse en kyllä uskaltaisi/hennoisi/ehtisi/priorisoisi noin hyväkuntoista muuttamaan.. 🙂
  Jännä nähdä millainen siitä tulee!

  • 3.1

   coffeetablediary sanoo

   Heh! Kieltämättä pari kertaa on käynyt mielessä, mihin olen ryhtynyt, vaikka luotankin päätökseeni. Mutta toisaalta, ainahan penkin voi halutessaan palauttaa alkuperäiseen olomuotoon. 😀

  • 5.1

   coffeetablediary sanoo

   Todellakin! Yllättävän mukava, onnistunutta muotoilua kaikenkaikkiaan.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *