Terassi valmistuu + ulkomaalausprojekti

Teknos Nordica Matt ulkomaali Coffee Table Diary terassiCoffee Table Diary terassi

Kaupallinen yhteistyö: Teknos

Vihdoin muuan fiiliskuva juuri rakennetulta terassiltamme sekä siihen liittyvän viime aikaisen projektini esittelyä! Terassin päätyihin rakennettiin säleiköt rajaamaan tilaa ja tarjoamaan näkösuojaa. Säleiköt tuovat seinien tapaista huonemaisuutta terassille sekä toimivat selkeinä taustoina ulkotilojen sisustukselle. Tontin rajan lähellä olevassa päädyssä, mihin ruokapöytä sijoittuu on korkeampi säleikkö, kun taas toisessa päädyssä on matala säleikkö. Säleiköt tehtiin puuvalmiista rimasta pystysuuntaisesti ja maaliksi valikoitui täyshimmeä Teknos Nordica Matt talomaali.

Kyseessä on puupinnoille soveltuva nimensä mukaisesti aivan matta akrylaattipohjainen ulkomaali, joka on sävytettävissä Teknoksen värijärjestelmän mukaan. Tällä kertaa valitsin kuitenkin ihan vakiosävyistä löytyvän mustan värisävyn (7310). Värivalinta oli helppo, sillä musta toimii hyvin neutraalina taustana ruokaryhmälle, sopii harmaantuvan siperian lehtikuusiterassin sekä viereisen kallion kanssa yhteen. Myös vihreät kasvit ja ympäröivä luonto pääsevät oikeuksiin mustan rinnalla. Matta pinta on niin sisä- kuin ulkoseinissä ehdoton suosikkini. Himmeys pehmentää sävyjä, jolloin lopputulos näyttää kauniin luonnolliselta.

Ulkomaalaus ennen kollaasi

Teknos Nordica Matt maalin ominaisuuksissa on huomiotu ulkotilojen korkeat käyttövaatimukset, joten se hylkii likaa ja säilyttää värinsä pitkän aikaa. Ennen maalausta rimat kuitenkin käsiteltiin vesiohenteisella Teknos Woodex Aqua Base -pohjustepuunsuojalla sekä pohjamaalattiin Teknos Nordica Primerilla. Osana maalausprojektia myös takapihalla ja terassin taustalla oleva vanha puuaita maalataan samalla maalilla, jolloin ilme on yhtenäinen. Matalamman säleikön rimat ovatkin jo saaneet kaikki kolme kerrosta pintaansa ja täytyy sanoa, että oikein hyvältä näyttää!

Coffee Table Diary terassi

Olen niin älyttömän fiiliksissä terassin ja takapihan laittamisesta, vaikka tekemistä vielä riittääkin! Silloin kun pidän taukoa pihatöistä, kerään usein viereisestä metsiköstä kukkia piristämään ruokapöytää sekä sen viereistä hyllykköä, jota jo aiemmin kaavailin terassin sisustussuunnittelu -postauksessa. Terassin viereinen nurmikko kylvettiin tällä viikolla, joten siinä mielessä sade ei ollenkaan haittaa, vaikka toki ulkomaalaushommia hidastaakin, koska maalatessa puun tulee olla kuiva ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80%.

Onneksi kesäloma on vielä kokonaan edessä, jolloin ulkoelämästä pääsee toden teolla nauttimaan säiden suosiessa. Lähiaikoina siis luvassa maalausprojektin lopputuloksen esittely, eli kuvia matan mustan maalipinnan saaneista rimoista ja terassistakin vähän laajemmin!

One of my latest home projects has been painting the screens at both ends of our patio deck. The paint I chose was Teknos Nordica Matt exterior house paint for wooden surfaces.

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *