Pehmeimmät pellavalakanat

nutria-balmuir-blogi-6

Makuuhuoneen projektin kanssa on edetty siihen pisteeseen, että ennen harmaan sävyinen sängyn päädyn seinä on nyt vaalentunut saman sävyiseksi kuin muutkin seinät. Teki hyvää näin pimeänä vuodenaikana raikastaa huone täysin vaaleaksi – tykkän super paljon! Nyt myös eri sävyisten petivaatteiden kuin valkoisten käyttö tuntuu luontevammalta. Olikin kiva pedata vaalean seinän kaveriksi uudet lakanat sänkyyn, ennen kuin uusi sängynpääty ja helmalakana saapuvat.

Tunnelmallinen tumma petaus syntyi Balmuirin pellavavuodevaatteilla*. Kotimme sisustuksen värimaailmaan kauniisti sointuva nutrian sävy luo talveen sopivan luonnollisen ja pehmeän tunnelman makuuhuoneeseen. Lisää ilmettä petaukseen tuovat Balmuirin linen melange -sävyiset tyynyliinat* sekä Balmuirin B-collectionin villa-cashmirtyyny*.

nutria-balmuir-blogi

Olin kuullut ja lukenut vuosien varrella useita ylistyksiä Balmuirin pellavalakanoista, ja voin kyllä helposti allekirjoittaa ne kuukauden käytön jälkeen. Ylellisemmistä pellavalakanosta tuskin osaan edes haaveilla! Siinä missä aiemmin käyttämäni edulliset Annon pellavalakanat ovat hyvin pehmeät, ne ovat myös todella ohuet, pyörivät ikävästi ja liukuvat hetkessä pois untuvapeiton päältä väärään asentoon.

Balmuirin pellavalakanat ovat super pehmeät, mutta huomattavasti paksumman ja laadukkaamman tuntuisesta kangasta, joten ehkä siksi ne pysyvät paljon paremmin paikoillaan. Vintage-tuntuinen pehmeä pellava tuntuu ihanalta ihoa vasten ja täkin alle on ihana hautautua kun sen painon tuntee paremmin yllään.

Kokeilin hetki sitten laadukkaita puuvillalakanoita, ja niin siloiset kuin ne olivatkin ihoa vasten, taidan kuitenkin olla enemmin pellavalakanoiden ystävä. Talvella pellava tuntuu mukavan lämpimältä ihoa vasten, kun taas sileä puuvilla tuntuu aluksi viileältä. Aurinkolomalla ja hotelleissa viileä tuntua suorastaan odottaa, mutta vilukissa kun olen, haluan tuntea oloni lämpimäksi heti omaan sänkyyn kömpiessäni, talvella etenkin.  Ja näyttäähän ryppyinen pellava aina vaan yhtä ihanan rennolta petauksissa, eikä mielestäni päiväpeittoa lainkaan kaipaa – torkkuviltin korkeintaan!

nutria-balmuir-blogi-3

Tummissa lakanoissa onkin tuntunut kodikkaalta nukkua, kun ympärillä olevat seinät ovat vastapainoksi raikkaan vaaleat, ja fiilistellä peiton alla talven pimeimpä viikkoja. Seuraavaksi projekti makuuhuoneen päivitys -sarjassa päästäänkin makuuhuoneen uuteen ilmeeseen Matrin sängynpäädyn ja helmalakanan kera, jotka myöskin ovat pellavaa. Siispä etenkin pellavanystävien kannattaa pysyä kuulolla!

Oletteko te puuvilla- vai pellavalakanoiden kannattajia? Oletteko te huomanneet eroja eri merkkien välillä?

nutria-balmuir-blogi-5

Our bedroom’s makeover has progressed to the stage where the previously dark gray wall was painted with same color as the rest of the walls. Balmuir’s luxurious bedlinen in linen in earthy nutria brought instant winter look into the otherwise light room. These are definitely the highest quality linen sheets I have used, super soft and you can really feel the high quality.

*Saatu blogin kautta

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Näyttää hyvältä ja innolla odotan Matrin tuotteiden näkemistä. Meille saapui jokin aika sitten Matrin sänky tyttären huoneeseen. Itse en ole saanut miestäni innostumaan pellavalakanoista, hänen mielestä ovat kuin santapaperia. Silmääni pisti teidän kaunis ikkunalauta, ihastuttava paikka vaikka maljakolle.

  • 1.1

   coffeetablediary sanoo

   Juuri saimme Matrin sängynpäädyn kotiutettua enkä malta odottaa, että pääsen kuvaamaan. Minkälaiseen päätyyn ja mihin väriin te päädyitte? Ihana ajatus pehmustettu päädyllinen sänky vähän vanhemman lapsen huoneessa, kun runkopatjasänky tulee jo kyseeseen. Ikkunalautoja on meillä paljon, ja niiden päällä on kiva pitää ja valokuvata kaikkea kaunista. Nuo pellavalakanat kaiketi jakaa mielipiteet! Onneksi ihania puuvillalakanoitakin on saatavilla. 🙂

 2. 2

  sanoo

  Ihana postaus. Mä olen pitkään, siis oikeasti pitkääääään, miettinyt pellavalakanoiden hankkimista, mutta ihan yhtä pitkään myös jarrutellut itseäni. Osittain siksi, että haluaisin ostaa kerralla laadukasta ja maksaakin siksi ehkä vähän enemmän, mutta samalla pelkään, ovatko ne sittenkään ihan oma juttu, jonka vuoksi pelkään sitä satsaamista. Toistaiseksi olevan vain ihastellut muiden lakanoita näin blogien kautta.

  • 2.1

   coffeetablediary sanoo

   Ihana kuulla Jenni! Pellava tosiaan näyttää jakavan mielipiteet, toiset rakastaa, ja toiset pitävät karheina. Karheutta on tosin itseni vaikea ymmärtää (edes edullisempien suhteen), vaikka toki tuntu on ihan eri kuin puuvillassa. Edullisemmat tuntuvat ohentuvan entisestään pesussa ja kuivauksessa, jolloin kuluvat nopeammin puhki. Eli siinä mielessä ja sijoituksena elämänlaatuun ovat arvokkaammat ja laadukkaammat lakanat päivittäisessä käytössä itsensä takaisin maksava hankinta mielestäni, eikä lakanoita tarvitse uusia niin usein. Mutta oletko ’pellavaihminen’, sitä en ikävä kyllä osaa sanoa! 🙂

 3. 3

  Sanna sanoo

  Kauniin seesteinen tunnelma makuuhuoneessanne.
  Pidän kovasti pellavalakanoista, ja olen nukkunut sellaisilla jo useamman vuoden, joten ihan ohimenevästä ihastuksesta ei ole kyse.

  Ostin ensin HM:n valkoiset pellavalakanat, joita käytin todella paljon, ja lopulta ne repesivätkin noin 3 vuoden käytön jälkeen. Seuraavaksi ostin samasta paikasta vaaleanharmaat, jotka olivat todella pitkään karheat ja niistä irtosi runsaasti pölyä. Aluksi harmittelin laatueroa, näitä karheita ei ollut ollenkaan niin kiva käyttää. Nyt nekin ovat jo pehmentyneet, mutta aika kauan niitä sai käyttää, että näin tapahtui.
  Valkoisten H&M:n lakanoiden repeydyttyä ostin Stockmannin oman labelin pellavalakanat ja ne ovat kyllä pehmeät, mutta materiaali on varsin ohutta ja ikävän lirua, varsinkaan peitot eivät pysy paikoillaan pussilakanoiden sisällä.
  Balmuirin pellavalakanoita olen välillä harkinnut, mutta ovat aika hintavia, niin en ole raaskinut, kun en ole ollut varma, onko laadussa selkeää eroa. Tyynyliinat olen joskus ostanut ja ne ovat olleet hyvät.
  Kesällä ostin H&M:n Aquan väriset pellavalakanat ja ne ovat olleet laadultaan ihan kelpolakanat.
  Pidän myös H&M:n kuminauhalla varustetuista muotoonommelluista pellava-aluslakanoista.

  • 3.1

   coffeetablediary sanoo

   Kiito Sanna, oli todella kiva lukea kommenttisi ja kokemuksistasi! Minulla on parit H&M:n pellavatyynyliinat (valkoiset) ja ne ovat jämäkämmät kuin Annon, jotka ovat ihan lirut. Menneet ihan lerppanoiksi ja varmaan ohentuneet juuri kuivausrummun takia entisestään.
   Mielestäni laatuero Balmuiriin on huomattava, enkä ole törmännyt rajatulla kokemuksellani yksiinkään vastaavanlaatuisiin, tuntu on ihan täysin eri, ja nyt ajattelinkin satsata valkoisiin vastaaviin. Mielenkiintoista myös nuo laatuerot saman merkin lakanoiden välillä, mikä hankala juttu, kun ei voi tietää mitä saa kulloinkin. Pellavainen aluslakana minulta muuten puuttuukin, täytyykin sellainen laittaa ostoslistalle! Ihanan kuuloiset nuo Aquen sävyiset lakanat. Minuakin houkuttelisi jotkut kesälakanat keveemmällä, esim. Balmuirin Orange melange, tai jotkut puuteripinkit.

 4. 4

  Satu sanoo

  Meillä oli HM:n pellavapussilakana mutta se jotenkin kutitti ja pisteli niin laitoin pois. Pitäisikö kuivata rummussa? Harmitti kyllä kun olisin muuten tykännyt.

  • 4.1

   Sanna sanoo

   Mun mielestä pellavalakanoista tulee huomattavasti pehmeämmät, kun ne kuivattaa kuivausrummussa. Niistä irtoaa rumpukuivauksessa myös aika paljon pölyä ja näin allergikkona on mielestäni parempi, että se pöly jää rumpuun eikä makuuhuoneeseen.

   Sanna

   • 4.1.1

    coffeetablediary sanoo

    Samaa mieltä! Pölyä irtoaa tosi paljon rumpukuivauksessakin, joten mielummin poimin sen sieltä roskiin. Ja rumpukuivattujen pellavalakanoiden pehmeyttä ei voita mikään!

  • 4.2

   coffeetablediary sanoo

   Ikävä kuulla! Kutittelua ei kukaan toivo vuodevaatteilta. Kuten Sanna tuossa kommentoi, kyseisen merkin lakanoissa tuntuu olevan laatueroja… Ainakin minä kuivaan aina rummussa, ja se tekee niistä mukavan pehmeät ja kuohkeat.

   • 4.2.1

    Nino sanoo

    Ostin Moko Marketista kauniit pellavalakanat, jotka piti oleman korkealaatuiset, mutta ne pölisee, enkä kestä sitä. Tuli kelju huti.

    • 4.2.1.1

     coffeetablediary sanoo

     Hei! Onpa harmillinen kokemus. Tiedän tunteen, kun luulee ostavansa jotain laadukasta ja satsaa, ja mikä pettymys se onkaan, kun tuote ei vastaa odotuksia. Voisiko mitenkään olla, että pölinä häviää muutamalla pesukerralla? Rumpukuivaan aina pellava-lakanat, mikä imee hyvin irtoavan pölyt ja tekee lakanoista ihanan pehmoiset. Jonkunasteinen pölinä kuulunee materiaaliin, vaikken olekaan huomannut vastaavaa käytössä (muuta kuin kuivausrumpuun irronneesta).

 5. 5

  Pellavapää sanoo

  Niille jotka miettivät minkä merkkistä ostaisi, tässä vertailut pellavapussilakanat Balmuir ja Familon (mallin nimi Princess).

  Pesulämpötila: Balmuir 40° C. Familon 60° C.

  Öko-Tex standardi merkintä: Balmuir – Ei ole. Familon – Kyllä.

  Hinta: Balmuir 169 – 179 euroa. Familon 79 – 89 euroa.

  • 5.1

   coffeetablediary sanoo

   Hei! Itselläni ei ole tuosta toisesta merkistä kokemusta vuodevaatteissa, varmaan ihan kelvot ja kuulostaa aivan laadukkailta faktoihin peilaten. Markkinoilla on varmasti monia hyviä pellavalakanoita, monet tykkäävät esim. henkkamaukan lakanoista kuulemani mukaan.

   Merkin valinta on pitkälti myös tunnepohjainen fiilisjuttu ja tyylivalinta niin ikään, värit ja pesutkin aika merkittävässä roolissa.

   Balmuiriin olen ollut kaikin puolin tosi tyytyväinen ja aina vaan ihastelen heidän tuotteissa tyylin sekä laadun upeaa liittoa – nytkin useamman kuukauden yhteiselon jälkeen eikä mitään moitteen sijaa näiden lakanoiden osalta! 🙂

   • 5.1.1

    Hyge sanoo

    Vaikka pesuaineet ovat kehittyneet, uusimpienkin suoitusten mukaan liinavaatteet kannattaisi pestä n. joka 5 kerta 60 asteessa (suolistobakteerit, pölypunkit). Brändimerkeissä (Balmuirilla ei ole mitää omaa tehdasta) usein sallittu vain 40 asteen pesu.

Trackbacks

 1. […] Pehmeimmät pellavalakanat – Kokemuksia eri merkkisistä …Pellavalakanoissa on kokemukseni mukaan isoja eroja. Pehmeyden lisäksi Balmuirin laadukkaat pellavalakanat ovat napakat ja pysyvät paikallaan.Siirry kotisivulle […]

 2. […] Kokemuksia eri merkkisistä pellavalakanoista ja Balmuir …Pellavalakanoissa on kokemukseni mukaan isoja eroja. Pehmeyden lisäksi Balmuirin laadukkaat pellavalakanat ovat napakat ja pysyvät paikallaan.Siirry kotisivulle […]

 3. […] Kokemuksia eri merkkisistä pellavalakanoista ja Balmuir …Pellavalakanoissa on kokemukseni mukaan isoja eroja. Pehmeyden lisäksi Balmuirin laadukkaat pellavalakanat ovat napakat ja pysyvät paikallaan.Siirry kotisivulle […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *