Sisustusvinkki: Trendiväri vaaleanpunainen – kuinka käyttää tyylillä?

sisustustrendi 2016 trendiväri vaaleanpunainen lakanat pantone rose quartz

Ennen laajempaa katsausta vuoden 2016 sisustustrendeistä, tässä vilkaisu yhteen trendiväriin ja vinkkejä sen soveltamiseen sisustuksessa. Pantonen vuoden 2016 väriksi julkistama vaaleanpunainen Rose Quartz eli ruusukvartsi ei tullut varsinaisesti yllätyksenä. Haalea vaaleanpunainen on tehnyt vahvasti tuloaan jo pidemmän aikaa niin pukeutumis- kuin sisustuspuolellakin, eikä näytä menevän lähiaikoina pois jos trendiennusteisiin on uskominen. Pantone julkaisi myös toisen trendivärin, laventeliin taittavan vaaleansinisen Serenityn, joka ei toistaiseksi herätä minussa sydämentykytyksiä. Saati näiden kahden värin yhdistelmä, niinpä keskityn lemppariini vaaleanpunaiseen.

sisustustrendi 2016 trendiväri vaaleanpunainen sisustuksessa pantone rose quartz

Jo viime vuosina useita huonekaluja tuli myyntiin vaaleanpunaisena, muun muassa tanskalaiselta Haylta. Myös vaaleanpunaisia sohvia, kuten Vitran Helsingin liikkeessä ja nojatuoleja, kuten Fritz Hansenin Ro sisustamassani työhuoneessa, on näkynyt viime vuosina. Tämä väri on todella osunut ja uponnut minuun, vaikka olenkin tarkka käyttämäni värisävyn ja yhdistelyn suhteen. Väriä löytyykin sekä vaatekaapistani, että kotoa – enkä usko kyllästyväni siihen, vaan se lukeutuu omassa maailmassani lähes perusväreihini.

sisustustrendi 2016 trendiväri vaaleanpunainen sisustuksessa pantone rose quartz

Miten käyttää vaaleanpunaista sisustuksessa tyylikkäästi? Siis ilman, että kokonaisuudesta tulee yltiöromanttinen tai lastenhuonemainen, mikä on vaarana hempeiden värien kanssa. Tässä 5 ideaa vaaleanpunaisen käyttöön sisustuksessa.

 1. Kiinnitä huomiota värisävyyn. Haaleampi ja murretumpi vaaleanpunainen on usein helpompi yhdistää tyylikkäästi neutraaliin värimaailmaan kuin kirkkaammat sävyt. Aivan hento murrettu vaaleanpunainen näyttää nudelta ja on loistava neutraali sävy ajattomassa sisustuksessa.
 2. Pidä muu väriskaala neutraalina ja luonnonläheisenä. Mustan, valkoisen, harmaan ja puun sävyt ripauksella vaaleanpunaista tekevät kokonaisuudesta neutraalin.
 3. Sekoita joukkoon graafisia tai maskuliinisia elementtejä tasapainottamaan naisellista väriä.
 4. Kiinnitä huomiota värin lisäksi tyyliin. Romanttisempi tyyli yhdistettynä vaaleanpunaiseen menee helpommin överiksi kuin sama väri pelkistettyyn muotokieleen yhdistettynä.
 5. Lisää väriä tilaan pienin ripauksin. Edullisia vaaleanpunaisia samettityynyjä myyvät esim. Ikea ja H&M Home. Voit myös valita muutamaa eri tummuusastetta samasta sävystä, jolloin syntyy nyt trendikäs liukuva värivaikutelma tyynyjen välille. Rohkea sisustaja voi valita vaaleanpunaisen nojatuolin tai lakanat kuvien tapaan. Etenkin tällöin on muun sisustuksen hyvä olla graaffinen ja pelkistetty, jotta huone ei näytä karkkikaupalta.
Mitä mieltä olette vaaleanpunaisesta väristä sisustuksessa? Innostaako vai ei? 
sisustustrendi 2016 trendiväri vaaleanpunainen sisustuksessa pantone rose quartz

Pantone’s 2016 trend color Rose Quartz is on my mind. I really like powdery pink in interior design, together with graphic elements, minimalist design and mixed with otherwise neutral colors.

Photos: Camilla Pihl, Hotel Covell via Style Me Gracie, Fritz Hansen, BELT table – Salone del Mobile 2015 – design Andrea Parisio for Meridiani via Pinterest

Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Sepä se haaste juurikin on! Mielestäni näissä kuvien kohteissa on aika stylesti osattu käyttää, vaikkei väri olekaan sivuroolissa. Kiitos, kiva jos vinkeistä oli iloa! 🙂

 1. 2

  sanoo

  Kiva väri pienenä ripauksena, mutten uskaltaisi ostaa kalustetta vaaleanpunaisena. Oma kalustesuosikki vaaleanpunaisena on swan tuoli. Edelleenkin tyydyn käyttämään väriä tummansinisen kaverina asusteissa ja pienenä ripauksena kotona niin ja tietty ihastelemaan kuvien välityksellä muiden kotona.

  • 2.1

   sanoo

   Vaaleanpunainen swan on tosi kaunis minustakin! Päällä vaaleanpunainen tummansinisen kanssa onkin muuten kaunis kombo! Tosi haalea vaaleanpunainen saattaisi isommassa määrin just mennä, mutta ehken silti itsekään rohkenisi vaan pelkäisin liikaa kyllästymistä kun vaihtelunhalu on toisinaan suuri. Onneksi kuvista voi ihastella rohkeampia kokeiluja. Mukavaa loppiaista teille! 🙂

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *