Paras marjapiiras

Tämän marjapiirakan reseptiä minulta pyydetään lähes poikkeuksetta kun sitä satun tarjoilemaan. Enkä ihmettele, kyseessä on ehkä kaikkien aikojen paras marjapiiras. Leivonkin sitä useat kerrat joka ikinen kesä. Niinpä ajattelin laittaa ohjeen jakoon myös tätä kautta. Piiraan ohjeen löysin Gloria-lehdestä vuonna 2010 ja se onkin kulkenut mukanani aina siitä lähtien.

Marjapiirakan salaisuus on sen mehevyydessä, joka on taikinan sisällä olevien marjojen ja ranskankerman ansiota. Päällä puolestaan on ihanan raikas tuorejuustokuorrute, samantapainen kuin porkkanakakussa usein. Näin kokonaisuus on makea, mutta kuitenkin erittäin raikas. Koko komeuden kruunaa tuoreet vadelmat ja minttu.

Marjapiiras tuorejuustohunnulla

175 g kirnuvoita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
1/2 dl ranskankermaa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g vadelmia ja mustikoita

Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl tomusokeria
1 dl ranskankermaa
200g vadelmia ja mustikoita

Koristeluun mintunlehtiä

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele halkisijaltaan 22 cm pyöreä irtopohjavuoka. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon ranskankerma. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Kääntele marjat kevyesti jauhosekoitukseen ja lisää varovasti muiden aineiden joukkoon. Käytän itse toisinaan pakastemarjoja, jotka laitan jäisinä joukkoon. Lusikoi seos voideltuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä. Tee kuorrutus. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja ranskankerma sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle ja koristele marjoilla sekä mintunlehdillä. Huom. Käytä mieluiten luomutuotteita, etenkin kananmunissa makuero on merkittävä.

The best berry pie is moist and not too sweet. The actual recipe is only in Finnish, but the secret is to  mix berries and creme fraiche into the batter. On the top cream cheese icing, similar to usually in carrot cakes plus loads of fresh rasberries. As good and fresh as it gets!

Kommentit
    • 1.1

      sanoo

      Aivan varmasti toimii hyvin mustikoillakin, tai millä tahansa marjoilla! Täytyypä itsekin kokeilla mustikkaista versioita, kiitos idiksestä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *