Orkideamalja

Sain toteutettua jo tovin mielessä hautuneen idean. Orkideat ovat nimittäin alkaneet ihastuttaa taas. Ei niinkään yksittäisinä, vaan runsain määrin istutettuina maljamaiseen astiaan. Idea istutukseen lähti vuosikymmen sitten julkaistusta Donna Karanin Manhattanin kodin kuvista, joista en saa tarpeekseni. Viime aikoina olen runsaita orkideoaistutuksia ihastellut kuvissa mm. Rose Uniacken patiolta, Suvin blogissa, sekä tietysti hotellissamme Thaimaan lomalla ennen joulua.

Laveaa isoa astiaa piti etsiä useammasta paikasta ja mieleinen löytyi lopulta Stockmannilta. Se on sopivan värinen ja rosoinen. Orkideoita sopi astiaan kolme ja ne puolestaan ovat todellinen löytö Hong Kongista (vain vitosen kappale kaksivanaisesta!). Ainut huono puoli tässä istutuksessa on se, että orkideat pitää nostaa astiasta kastelua varten joka kerta ja istuttaa sen jälkeen uudestaan, sillä vadissa ei ole reikää pohjalla. Ei välttämättä käytännöllisin ratkaisu laiskan kastelijan huushollissa…

Kukkien runsas volyymi tekee kokonaisuudesta ihan erilaisen, runsaan ja näyttävän näköisen usein totuttuihin yksittäisiin orkideoihin verrattuna, jotka toki kauniita myös. Tykkään kovasti lopputuloksesta!

Mitkä kukat ihastuttaa siellä puolen ruutua juuri nyt?

I had dreamed of planting plenty of orchids into a vast planter ever since I saw the beautiful pictures from Donna Karan’s New York home many years ago. The volume of the flowers makes the look very luxurious in my opinion. A fresh alternative to single orchids more typically seen in interior pictures.

Kommentit
    • 1.1

      coffeetablediary sanoo

      Hei Leena, kiitos paljon! 🙂 Nyt vasta huomasin kommentin, kun uusi tekninen ja paljon opeteltavaa. Huippua kn löysit tänne ja tervetuloa uudestaankin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *