Nopea nuudelikeitto

idkuva nopea nuudelikeitto lasipurkissa
nopea nuudelikeitto lasipurkissa

Maukas, nopea, helppo, kevyehkö, raikas, lämmin ja ravitseva. Näin vastaisin jos minulta kysyttäisiin hyvän arkilounaan kriteerejä. Ohessa oleva nuudelikeiton resepti on nopea ja kätevä, etenkin jos tykkäät viedä lounaan työpaikalle. Se nimittäin kulkee mukana kauniisti lasipurkissa (ja saattaa herättää kateutta kaupan valmisruokia evästävien puolelta). Valmisteluun menee alle kymmenen minuuttia ja ne voit tehdä jo edellisenä iltana. Tämän jälkeen ruoka kaipaa vain kiehuvaa vettä ja on syöntivalmis muutamassa minuutissa. Emmekä nyt puhu mistään opiskeluajoilta ehkä tutuista pussinuudeleista, mikroruoasta tai pakastehässäköistä, vaan ihan aidoista tuoreista raaka-aineista itse tehdystä maistuvasta perusruoasta.

Resepti syntyi saatuani kassillisen Santa Marian uusia Aasia-sarjan tuotteita testattavaksi. Niinpä meillä on vietetty melkein teemaviikkoja kokeillessamme uusia ruokia harva se päivä. On syöty bulgogia, currya, pho-keittoa ja tätä kyseistä nuudelikeittoa eri variaatioilla. Mikäs sen mukavampaa, mausteiset ruoat ja pieni polte suussa piristää kivasti kun ulkona on säkkipimeää ja väsymys meinaa ottaa vallan.

nopea nuudelikeitto lasipurkissa

Pidemmittä puheitta, tässä tämän hetken lempiarkiruokareseptini, joka siis on todellista pikaruokaa. Idea löytyi Pinterestin kiehtovasta maailmasta sattumalta etsiessäni pho-keittoreseptiä. Ihastuin ideaan ja siihen miten ihanan raikkaan kauniilta ruoka näytti lasipurkissa. Ohjetta voi varioida kuin pitsaa konsanaan. Päivälliseltä jääneet lihat voi hyötykäyttää ja ateria syntyy pitkälti kaapin perusaineksista. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana lisukkeiden lisäksi mausteiden suhteen.

Kokeile ihmeessä ja kerro mitä tykkäsit!

Nopea nuudelikeitto

Santa Maria riisinudeleita
lihafondia
Santa Maria srirachaa
soijaa
limeä
tuoretta inkivääriä
keitettyjä jättikatkarapuja
vihanneksia
yrttejä

Keitä riisinuudelit pakkausohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Sekoita sillä välin tilkka lihafondia, soijaa, srirachaa, puristettua limen mehua sekä raastettua inkivääriä paksuksi tahnamaiseksi kastikkeeksi. Itse laitoin määrällisesti yhden hengen annokseen lihafondiannoksesta neljänneksen, soijaa ruokalusikallisen, srirachaa kaksi, puolikkaan limen mehun, peukalon pään kokoisen palan inkivääriä. Maista, tahnan kuuluu olla voimakasta ja paksua, lisää tarvittaessa mausteita ja srirachaa jos kaipaat tulisuutta.

Pilko porkkana ohuiksi siivuiksi. Laita nuudelit tiiviin lasipurkin (tai tarjoilukulhon) pohjalle ja lisää päälle tahna. Lisää liha, tässä ohjeessa keitetyt jättikatkaravut pakkasesta, mutta voit käyttää hyvin toiseen ruokalajiin valmistettua kypsytettyä lihaa tai kanaa. Lisää kasvikset. Tässä käytin porkkanaa, mutta muutkin kasvikset, idut tai jämäkät lehtivihreät, kuten pinaatti käy. Lopuksi laita purkkin tuoreet yrtit. Koska korianteria en vielä ole oppinut syömään, laitoin minttua ja ruohosipulia. Jos et syö keittoa heti, sulje kansi ja säilytä jääkaapissa ruokailuun asti.

Keitä vesi kiehuvaksi. Kaada vesi nuudeliseoksen päälle lasipurkkiin siten, että kaikki ainekset peittyvät. Anna seistä pari minuuttia ja sekoita. Jos kaipaat lisää makua, voit halutessasi lisätä vielä suolaa, pippuria ja srirachaa. Nauti heti.

Yhteistyössä Santa Maria ja Indiedays

nopea nuudelikeitto lasipurkissa

This quick and easy noodle soup in a jar takes less than 10 minutes preparation time, yet is super tasty. Just boil your rice noodles, add the paste including sriracha, soy souce, grated ginger, lime and beef buljong. Add some meat, like boiled giant shrimps, veggies, and herbs. When you are ready to eat, top the jar up with boiling water, let it sit for a few minutes, stir and enjoy your noodle soup!

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Kaunis keitto ja varmasti hyvää. Omat Santa Maria-ateriat pääsin kuvailemaan vasta pimeällä. Päivänvalolamppu ei kyllä korvaa oikeaa päivänvaloa.

    • 1.1

      sanoo

      Värit ja mausteet piristää kummasti kun ulkona on pimeää! Kuvausvaloa on kyllä niukasti saatavilla, kävi onni kun sain kuvattua nämä päiväsaikaan. Pitäisikin kaivaa päivänvalokamppu esille ja kokeilla kuvata sen kanssa, hyvä kun muistutit! 🙂

  2. 2

    Anonymous sanoo

    Suussasulavan näköistä! Kiitos ihanan inspiroivista kuvista ja houkuttelevasta reseptistä. -B

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *