Mitä olohuoneen sisustus maksoi?

Interior colors 2017 sisusta pikkurahalla-5

Sisusta pienellä budjetilla -jutulle jatkoa! Koska rahasta on ihan hyvä välillä puhua suoraan ja somessa kulutustottumusten realistisuus hämärtyy ajattelin avata mitä olohuoneemme sisustuksemme on maksanut, kuten viimeksi lupasin. Mielestäni sen suhteen olemme selvinneet yllättävän edullisesti!

Olohuoneen sisustukseen voisi laittaa helposti aivan valtavasti rahaa. Laadukas sohva voi maksaa useamman tuhat euroa, design-lepotuoleista nyt puhumattakaan. Päälle suuri laadukas matto ja valaisinkaunottaria, niin kymmenen tuhatta olisi haaveiden olohuoneen sisustukseen täysin ongelmitta käytetty.

Meillä olohuoneen sisustuksen budjetti oli alun alkaen varsin pieni vanhan omakotitalon massiivisen remontin jälkeen, joten edullisesti on lähinnä sen takia valinnat tehty, sekä alennusprosenttien suhteen hyvän onnen ansiosta sisustettu. Pitemmittä puheitta, mukana kuvissa näkyvilta osin olohuoneen sisustuksen hintalappu osa osalta!

Interior colors 2017 sisusta pikkurahalla-1

Olohuoneen sisustuksen budjetti

 • Sohva: Adea Collection Hudson Lauritzonin kankaalla, ostettu Sisustuksen Koodin alennusmyynnistä vuonna 2012. Hinta -50% alennuksen jälkeen n. 1500 eur
 • Sohvapöytä: Jalka Hay Tray-pöydästä Stockmannilta 220 eur , leyy vanhasta kirpputoripöydästä 20 eur. Yhteensä 240 eur
 • Nojatuolit: Furninova Karetta 2kpl, ostettu Kodin 1:n loppuunmyynnistä. Alennuksen jälkeen hinta n. 350 eur  ja uudet päälliset n 180. Yhteensä 530 eur
 • Matto: Linie Design, Stockmannilta alennuskupongin kanssa, hinta n. 300 eur
 • Valaisin: Flos Rosy Angelis, ulkomaisesta verkkokaupasta, hinta n. 400 eur
 • Verhot: Ikea 2 pkt, hinta yhteensä n. 20 eur.
 • Tyynyt: H&M Home samettityyny 7,99 eur, Ikea Sinnerlig-tyyny 9,99 eur. Yhteensä n. 18 eur
 • Ruukkukasvit: Onnenapila ja banaanipuu Plantagen, yhteensä n. 20 eur
 • Peili: Sohvan yläpuolella oleva vanha peili kirpputorilta n. 5 eur
 • Kynttilänjalat: Skultuna messinkiset kynttilänjalat 3kpl,  236 eur
 • Rajasin listan nyt yllä oleviin sisustuksen irtoelementteihin. Pöydällä oleva ruukku on vuosia vanha, lattialla oleva By Lassen -ruukku sekä Gant Home -tyyny saatu aikaisemmista blogiyhteistyöstä. Kuvasssa ei näkyvä kultainen antiikkisivupöytä ja kuvien taulut saatu sukulaisilta .

Yhteensä n. 3270 eur

 

Interior colors 2017 sisusta pikkurahalla-3

Olipa mielenkiintoista laskeskella! Kieltämättä meillä on ollut onnea matkassa, kun olemme löytäneet monia kalusteita isoilla alennusprosenteilla. Tämä onnistuu, kun tuntee oman tyylin ja ajan kanssa. Toisinaan saatan tuhlata surutta rahaa kaikkiin ihaniin asioihin, kotiin sekä elämiseen ilman pitkällistä harkintaa. Osaan onneksi silti myös olla tarkan markan nainen, kuten tämä laskelma mielestäni osoittaa.

Kieltämättä välillä tuntuu hurjalta, miten isoja sisustushankintoja somea seuratessa toiset tuntuvat tuon tuosta tekevän. Vaikka eihän se minulle kuulu, eikä tulisi mieleen alkaa ketään kritisoimaan – kukin tyylillään. Myös kodin neliöt ja sijainti luonnollisesti vaikuttavat perheen tulojen lisäksi menoihin.

Itse saatan tuhlata unelmien ulkomaan lomamatkaan isonkin määrän rahaa, kun toinen laittaa säästöistään saman summan unelmien nojatuoliin, vaikka koti on kummallekin yhtä rakas ja tärkeä paikka. Toisaalta ehkä seuraavana vuonna jätän jonkun matkan väliin, ja hankin lopulta sen kauan haaveissa olleen tuolin.

Tai sitten löydän taas jonkun ihanan vintage-tuolin huutokaupasta ja kunnostan sen osaksi meidän kotia – säästyneiden rahojen upotessa lomamatkan sijasta kattoremonttirahastoon…

Valintoja, valintoja!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Meillä lukema on varmasti hyvin paljon suurempi, mutta kalustehankinnat on tehty vuosiksi eteenpäin. Toisaalta toisen naisen laukkuvarastossa saattaa olla sama summa rahaa kiinni. Joskus tein laskelmat jossa vertasin Egg-tuolin hommaamista ( nousukausirahoituksella ) ja vertasin kuluja ripsenpidennyksien kustannuksiin. Aika samoihin meni kustannukset ja itse istun mieluummin luomuna tuolissani, kun hankin kyseisiä lisävarusteita..elämä on täynnä valintoja.

  • 1.1

   coffeetablediary sanoo

   Muistan hyvin kun teit tuon Egg-tuoli vs. ripsienpidennys jutun – ihan mainio vertaus! 🙂 Näinhän se on, rahaa saattaa mennä helposti vaikka mihin ns. turhempiinkin asioihin, ja kalusteet ilahduttavat vuosia joka päivä. Itsekin sortunut kalliisiin laukkuihin. Sinänsä pieni budjetti ei meillä ole ollut itseisarvo, vaan tilanteen ja sattuman summa.

 2. 2

  Ella sanoo

  Hyvä postaus, sisustuksen ei tosiaankaan tarvitse olla älyttömän kallis ollakseen kaunis! Toki tuollainen reilu 3000 € varmaan kertamaksuna tuntuu monen lompakossa, mutta ripoteltuna useammalle vuodelle, se ei yhtäkkiä olekaan niin paha! Sisustusta nyt ei muutenkaan mielestäni pitäisi hankkia ”kaikki kerralla” menetelmällä 🙂 Tässä ympärilleni katsellessa tajusin, että meidänkin olohuoneessa kaikki isommat hankinnat (sohva, nojatuoli, sohvapöytä, matto, lamppu) ovat olleet jonkinlaisessa alennuksessa, kaikki kyllä sellaisia joista olisin ollut valmis maksamaan täyden hinnan eli ei mitään kompromisseja. Kaikki taulut, pari lamppua ym. on lahjaksi saatuja. Noh, täytyy myöntää että käytän sisustukseen kuitenkin varmaan keskivertoa enemmän rahaa, mutta toisaalta säästän monessa muussa asiassa 🙂

  • 2.1

   coffeetablediary sanoo

   Olipa kiva lukea, miten näet tämän asian! Kiitos, kun kommentoit! Todella hyvä ajatus tuo, ettei sisustusta hankita kaikki kerralla. Niinhän se todellisuudessa yleensä meneekin, yksi asia kerrallaan useimmissa kodeissa ennemminkin ja isompiin asioihin saatetaan säästää pidempikin aika. Alennuksella ostohan ei kompromissia sinänsä tarkoita, ainoastaan silloin jos hankkii jotain ’vähän sinne päin’, mutta se vasta rahan hukkaa onkin. Sama juttu, sisustus on itselle niin tärkeä juttu, joten siihen mieluusti kaiken kaikkiaan panostaa ja jostain muusta, kuten vaikka vaatteista mielummin säästää…

 3. 3

  sanoo

  Elämä on todellakin täynnä valintoja. Rakastan designklassikoita, kauniita vaatteita, hemmotteluhoitoja ja matkustelua. No mistä sitten nipistämme? Ainakin tällä hetkellä kahden hengen taloudessa suuresta asuntolainasta, sillä meillä on tällä hetkellä tarpeisiimme riittävä kaksio. Hyvä postaus ehdottomasti! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *