Marimekon uudet maljakot + kaunis koti

Marimekko vogueliving patio

Kevään 2016 kiinnostavimpiin sisustustuotteisiin kuuluu mielestäni Marimekon juuri myyntiin tulleet kodin uutuudet ja niistä etenkin uusi maljakkomallisto. Maljakot ja oheisten kuvien tekstiilit on suunnitellut maailmankuulu ruotsalaismuotoilija Carina Seth Andersson.  Suunnittelijan tunnetuimpiin aikaisemptiin töihin kuuluu muun muassa Svenskt Tennin Dagg-vaasi, joka lienee usimmille skandinaavisen sisustamisen ystäville tuttu.

Oheiset kuvat bongasin pari viikkoa sitten Vogue Living Australiasta, missä upea koti Sydneyssä on stailattu näillä Marimekon kevään uutuuksilla. Inspiroivia kuvia ja näyttää mahtavalta hieman erilaisessa ympäristössä, kuin missä on tottunut merkkiä näkemään. Tulee niin pirteä olo näistä kuvista ja väreistä! Myös Lotta Agatonin taidokkaasti stailaamat ja Petra Bindelin valokuvaamat mallistoa esittelevät sisustuskuvat ihastuttivat. Ne tulivat ulos jo syksyn pimeimpinä aikoina ja pyörivät silloin useissa blogeissa.

Marimekko vogueliving vaasi

Meidän koti ei ehkä ole se tyypillisin suomalainen Marimekko-koti, vaikka merkin muutamia tuotteita, kuten Sukat makkaralla-laseja meiltä löytyykin. Väriskaalasta se mustavalkoisempi tuntuu selvästi omemmalta kuin kirkkaampi skaala, vaikka toisten kodeissa merkin värikkäämmistä jutuista usein inspiroidunkin. Ylpeästi kerron aina maailmalla Marimekon tulevan kotimaastani Suomesta ja seuraan merkin liikkeitä tarkkaavaisesti suurella arvostuksella. Tämä maljakkomallisto tuntuu tosi omalta kuvin perusteella ja sormet jo syyhyää päästä tutustumaan tuotteisiin lähemmin.

Marimekko vogue living olohuone

Hyvältä vaikuttaa merkin kodin tuotevalikoiman laajeneminen ja tämän malliston kaltainen kansainvälinen suunnittelijayhteistyö. Onnistunutta uudistumista ja raikastumista on selvästi ilmassa! Siispä mielenkiinnolla jään seuraamaan merkin liikkeitä maailmalla, sillä sen uudet tuulet vaikuttavat lupaavilta. Maljakot kuuluvat heikkouksiini ehdottomasti ja näkisin hyvin nämä kaunokaiset kotiamme täydentämässä joku päivä. Mielestäni näissä maljakoissa on klassikon aineksia, sen verran ajaton ja samalla oivaltava muotokieli niistä löytyy.

Mitä te tykkäätte näistä Marimekon uutuuksista?

I cannot wait to get my hands on to these elegant vases and prints that Carina Seth Andersson has designed for Marimekko. The new home products are featured in a gorgeous way in the above pictures borrowed from the Vogue Living Australia. Love the fresh and lively look of these pictures, and what a beautiful home! The new collection will be available in spring 2016.

Pictures: Vogue Living

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Minä olen aivan myyty tästä uudesta kevään mallistosta, sain todella hillitä itseni, ettei viikonloppuna lähtenyt mukaan puolta mallistoa! 😀 Maljakot on todella kauniita, lisäksi tykkään kovasti tuosta raikkaasta ruutukuosista, mikä näissäkin kuvissa näkyy. Sitä ajattelin hankkia meille. Myös vaatepuolella on näkynyt monia kivoja juttuja, vähän uutta linjaa sielläkin.

  • 1.1

   coffeetablediary sanoo

   Kiva kuulla, että vakuuttivat livenäkin! Apua, itsehillintää tarvitaan, tiedän niin millaista on kun jostain innostuu ja näissä on ainesta aiheuttaa pieni sekoaminen. 😀 Myös kuosit ovat kauniita ja jotenkin erityisen freessejä, mutta silti Marimekon näköisiä ja uutuudeet vaatteiden puolella kiinnostaa. Mahtavaa muuten tässä taloustilanteessa etenkin nähdä onnistumisen oloisia rohkeita liikkeitä kotimaisilta merkeiltä, tämä ja se Iittala+Issey Miyake mallistokin. Tosi kiva kun kommentoit Hanna & mukavaa viikkoa! 🙂

 2. 2

  Sanna sanoo

  Minustakin nuo maljakot ovat kauniita ja kiinnostavia. Saatan sellaisen hankkia kotiimme, jos ihastuttavat yhtä paljon, kun pääsen niitä livenä näkemään.
  Meillä ei ole kotona kovin paljon Marimekon tuotteita. Vanhat pussilakanat, muistaakseni lokki-kuosia, meiltä löytyy. Ovat nykyään mielestäni liian värikkäät ja ovat siksi jääneet aika vähälle käytölle. Keittiöstä löytyy mustavalkoiset Oiva/Siirtolapuutarha -kulhot, jotka ovat pari vuotta olleet ahkerassa käytössä ja pidän niistä edelleen. Alennusmyynnistä onnistuin nappaamaan ihanan villaisen tekoturkistakin, joka taitaa olla ensimmäinen Marimekon vaate garderoobissani. Stellalla on samanlainen tässä postauksessaan: http://frame.bloglovin.com/?post=4745395039&blog=10507007
  Odotan mielenkiinnolla myös Marimekon aurinkolaseja.

  • 2.1

   coffeetablediary sanoo

   Kiva kulla Sanna! Meillä tuntuu olevan aika samanlainen maku! 🙂 Itsekin odotan, miltä vaikuttavat livenä kun kuvat ovat niin lupaavat. Siirtolapuutarha-astiat ovat minustakin tosi kauniita! Lahjaksi saatu lautanen meiltä löytyy sarjasta, mitä käytän pienenä tarjoiluastiana. Onpa kivan näköinen tekoturkki, ei todellakaan uskoisi tai arvaisi, että Marimekon. Onneksi olkoon löydöstä!! Kiitos myös kun vinkkasit aurinkolaisesta, silmälasit ainakin näyttää mukavan persoonallisilta.

  • 3.1

   coffeetablediary sanoo

   Hyvin kiteytit Karin, kiitos! Tuo vehreä eksoottinen ympäristö tuo toden totta ihan uutta perspektiiviä ja kontekstia tutulle merkille. Se yhdistettynä ruotsalaissuunnittelijan kädenjälkeen ja taitavaan stailaukseen, niin koossa on aikamoinen inspiraatiopläjäys <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *