Laattatrendit Asuntomessuilla

vantaa asuntomessut 2015 sisustustrendit kalanruotoladonta keittiö välitila

Pistäydyin eilen vuoden 2015 Asuntomessuilla Vantaan Kivistössä. Vaikka yleiskuva messujen tarjonnasta olikin jo muodostunut etukäteen sisustuslehtien, -blogien ja Instagramin kuvia seuraamalla, oli mukava nähdä kohteet omin silmin paikan päällä. Huomioni kiinnittyi etenkin yksityiskohtiin, tilaratkaisuihin, pihoihin ja tunnelmiin. Kuvamatskua kertyi aika paljon, joten ajattelin palastella niitä blogin puolelle muutamiin erillisiin juttuihin. Aloitetaan Asuntomessuilla esillä näkyvistä sisustustrendeistä laattojen osalta.

Laatat väistymässä vaihtoehtojen kasvaessa

Kooste keskittyy kylpyhuoneen laattoihin, koska pääosa keittiön välitiloista oli päällystetty muilla materiaaleilla, kuten lasilla, maalilla ja marmorilevyillä. Myös useissa kylpyhuoneissa ja etenkin vessoissa näkyi laattojen sijaan maalattuja, sekä mikrosementillä tai muilla uutuusmateriaaleilla pinnoitettuja seiniä. Puu oli selvästi suosituin lattiamateriaali kuivatiloissa ja pinnalla myös sisäseinissä sekä huonekaluissa.

vantaa asuntomessut 2015 sisustustrendit kuparihana

Kalanruotoa ja kuusilkulmaa

Aiempina vuosina huippusuosittu tiililadonta oli selvästi poistunut laatoituksista. Tilalle oli tullut edellisvuosia vahvemmin sisustuksessa jo jonkun aikaa pinnalla ollut parkettiladonnasta tuttu kalanruotoladonta. Tavanomainen valkoinen suorakaiteenmallinen laatta saakin aivan uudin tvistin kalanruotoladonnalla, kuten ensimmäisessä kuvassa keittiön välitilassa käytettynä.

Toinen selvä trendi laattojen suhteen on kuusikulmaiset laatat, joita näkyi useissa eri kohteissa. Alla olevan kuvan laatta on Tulikiven vuolukivestä tehty sinertävän harmaa hexagon mosaiikkilaatta. Laatta näytti todella kauniilta yksinkertaiseen valkoiseen seinälaattaan yhdistettynä. Tämä onkin hyvä vaihtoehto perinteiselle 10×10 koon laatalle, jota lattiassa usein suositaan lattiakaivojen kaatojen takia. Ilme on mielenkiintoinen ja ajankohtainen, mutta kuitenkin jollain tavalla hyvin ajaton.

vantaa asuntomessut 2015 sisustustrendit Tulikivi hexagon kuusikulmainen laatta

vantaa asuntomessut 2015 sisustustrendit Tulikivi hexagon kuusikulmainen laatta

Hillittyjä värejä

Laattojen värimaailma oli hyvin neutraali ja maanläheinen pääosin. Valkoisen, harmaan, beigen, hiekan ja mustan eri sävyjä näkyi eniten. Myös sinistä näkyi. Pääosa kylpyhuoneista oli ajattoman vaaleita, minkä ymmärrän hyvin. Onhan kylpyhuone kodin kalleimpia tiloja rakennuskustannuksiltaan, joten sen on syytä miellyttää silmää vielä vuosienkin kuluttua. Vaaleita kylpytiloja oli usein lämmitetty tuomalla pintoihin puuta, sekä piensisustuksella, kuten pärekorien ja kauniiden puukalusteiden avulla.

vantaa asuntomessut 2015 sisustustrendit laattatrendit
vantaa asuntomessut 2015 sisustustrendit laattatrendit

Suuria seinälaattoja ja kontrastia metalleista

Seinälaatat olivat kooltaan suuria. Etenkin mustat isot seinälaatat toistuivat useissa kohteissa. Ne luovat hotellimaista ylellistä tunnelmaa kylpytiloihin ja ovat ajaton vaihtoehto väritykseltään. Ladontatyylistä yleisin tänä vuonna oli tasaladonta. Musta laatta yhdistettynä messinki- ja kuparihanoihin, sekä kromisiin ykstyiskohtiin tekee kokonaisuudesta näyttävän. Lattialaatoissa selvästi yleisin ratkaisu oli se kaikista tutuin ja tylsin 10×10 laatta, mutta mosaiikkilaattaa näkyi myös jonkun verran.

vantaa asuntomessut 2015 sisustustrendit laattatrendit messinkipeili messinkihana tapwell

vantaa asuntomessut 2015 sisustustrendit laattatrendit messinkisuihku tapwell

vantaa asuntomessut 2015 sisustustrendit laattatrendit urban villa balmuir

Kohdetiedot: Kuvat 1, 3, 4, kohde 13 Designer 167 // Kuva 2 ja 5, kohde 26 Villa Kapee // Kuvat 6 -7, kohde 14 Kontio Harunire // Kuvat 8 -9, kohde 16A Potius Isokivi A // Kuva 10, kohde 35 Urban Villa

A few nice tiling ideas and trends from the year 2015 Finnish housing fair, which is currently held in Vantaa. More information about the fair can be found here.
Kommentit
 1. 3

  sanoo

  Kivoja kuvia olet napsinut ja koonnut ne postaukseen 🙂 ja oli muuten tosi kiva tavata sinua asuntomessuilla 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Voi kiitos! Huomaan itsekin sinun ja muidenkin messupostauksia lukiessani, että joitain juttuja on mennyt ihan ohi, joten tosi kiva kun kuvien kautta pääsee fiilistelemään jälkikäteen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *