Joulutunnelmaan virittäytymässä

kubus4-by-lassen-brass-messinki-blogi

Joulu on alkunut hiipimään ajatuksiini aivan viime päivinä. Silti huomaan kaihtavani vielä jouluisia kukkia, saati havuja tai kuusia. Puolestaan jo pidemmän aikaa kestänyt ihastus eukalyptukseen ei tunnu katoavan. Etenkään tuohon marjaiseen versioon, jota ostin pari suurta oksaa ja jaoin maljakkoihin ympäri kotia ilmettä raikastamaan. Yksinkertaisen kaunista!

kubus4-by-lassen-brass-messinki-blogi

Niin ikään joulutunnelmaan virittäytymistä on edesauttanut uusi kynttelikkömme, ikoninen By Lassenilta saatu Kubus. Kyntteliköt liittyvät mielestäni vahvasti joulunaikaan ja sellainen meiltä olikin ihan puuttunut. Vuonna 1962 suunnitellun, mutta vasta 2008 tuotantoon otetun Kubuksen linjakas muoto toimii hyvin sisustuksen selkeyttäjänä. Ihastusta herättää myös kynttelikön käsittelemättömällä messingillä päällystetty pinta. Se on tyylikkään karhea ja vähän erilainen kuin kultaisemmalta (ja raskaammalta) näyttävä yleisempi kiillotettu messinki. Olin jo kallistunut kiillotetun nikkelin puolelle, mutta kohtalo päätti toisin. Hyvä niin, sillä tuo sävy on kotiimme ja jouluun juuri sopiva.

joulukirja-blogi

Todellinen innostus lähestyvää joulua kohtaan heräsi oikestaan eilisaamuna, sateisesta säästä huolimatta. Pääsin nimittäin ilokseni juhlistamaan suosikkivalokuvaajani Riikka Kantinkosken ja Virpi Mikkosen tekemää uutta kuvankaunista Joulukirjaa Cozy Publishingin tunnelmallisiin tiloihin. Kynttilöiden loisteessa rupatellessa ja kirjasta löytyviä hyväätekeviä ruokia nautiskellen, ei olisi aamu voinut ihanammin alkaa. Tuosta upeasta kirjasta tulossa lisää vielä enemmänkin juttua ja ehkä pieni yllätyskin, eli kannattaa pysyä kuulolla lähiviikkoina!

Millaisia ajatuksia lähestyvä joulu teissä herättää?

Christmas thoughts are starting to wake in my mind. By Lassen’s iconic Kubus 4 -chandelier (gifted) in brass brought instantly a little bit of winter and christmas feel into our home. I do not feel like buying real Christmas flowers yet, eucalyptus branches do just fine for the time being. 

Kommentit
  • 1.1

   coffeetablediary sanoo

   Kiva kuulla, että sinäkin tykkäät! Siinä on kyllä mittasuhteet ja muotoilu harvinaisen onnistunutta näennäisessä yksinkertaisuudessaan. Messinki tekee vähän pehmeämmän ilmeen, kuin perinteisemmissä väreissä. Mukavaa viikonloppua Jenni!

 1. 2

  sanoo

  Tuo joulukirja pitää kyllä ehdottomasti käydä hankkimassa! Ja Kubusta itsekin miettinyt adventtikyntteliköksi tälle vuodelle. Saatan taasen olla vähän myöhässä asian kanssa… No mutta ehkä ensi jouluksi 🙂 Kivaa viikonloppua!

  • 2.1

   coffeetablediary sanoo

   Suosittelen lämpimästi, tykkäät varmasti tyylisi tietäen! Vielähän tässä ensimmäiseen adventtiin on aikaa 😉 Onneksi nämä toimivat vuodesta toiseen nähtävästi, joten siinä mielessä toki ehtii. Itsekin vasta vähän myöhään herännyt Kubuksen kauneuteen, tai sitten piti löytää vaan juuri sopiva väri. Kiitos ja kivaa viikonloppua teillekin! 🙂

 2. 3

  sanoo

  Meiltä löytyy kyllä jo joulua kodista, tuntuu että vuosi vuodelta aikaisemmin annan itseni höpsähtää 😀 Oli ihana tavata eilen, ja Joulukirjakin on niin ihana!

  • 3.1

   coffeetablediary sanoo

   Tuskin löytyy ihanampaa syytä höpsähtää! 😀 Itsekin rakastan joulua, mutta koitan silti parhaani mukaan pysytellä ennemminkin talvisessa ilmeessä, etten ihan kyllästy jouluun ennen aattoa. Oli tosi mukava tavata ja jutella! Tuon kirja on ihan mielettömän tunnelmallinen, tulee rauhallinen ja hyvä olo kun siihen syventyy. <3

 3. 4

  Sirpa sanoo

  Meillekin ovat jo jouluiset elementit pikkuhiljaa hiipineet, aikaisemmin kuin muina vuosina. Ehkäpä siksi, että itse joulun ajan vietämme kaukana etelässä lähes päiväntasaajalla, ehtii näin nauttia joulufiiliksestä. Eukalyptuksen oksat ovat ihania ja varsinkin juuri tuo marjainen versio. Itse en ole oikein löytänyt muuta, kuin hopeanharmaa lehtistä versiota ja niissä usein on jo kukkakaupassa alimmat lehdet kuivuneet. Mistä muuten löysit ko. eukalyptuksen? Kaikkea ihanaa löytyy Kauniaisten Ihanasta Kukkasesta, mutta siellä en ole nähnyt tuota.

  • 4.1

   coffeetablediary sanoo

   Kun joulun viettää noinkin kaukana kotoa, on ihan oikein aloittaa ajoissa joulutunnelmoinnit. 🙂 Eukalyptuksia näyttää olevan aika monenlaisia versioita, milloin mitäkin saatavilla. Tämä marjallinen on ehdottomasti kaunein mielestäni, marjat käyvät kukista. Nämä oksat löytyivät itse asiassa juuri samaisesta kaupasta, mutta taisi olla vikat oksat torstaina – ehkä täydennyksiä on jo tullut? Kannattaa käydä kysymässä. Iloista joulunodotusta!

  • 5.1

   coffeetablediary sanoo

   Kiitos Sanna! Olen ihan Kubuksen lumoissa, vaikken sitä olisi ehkä itse tajunnut edes miettiä. Onneksi kävi näin! Ja samoin, myös teidän tanskalaishenkiseen hyggeen Kubukset sopivat ihan täydellisesti. <3

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *