Kodin kuvaus sisustuslehteen

Tämä viikko on ollut erityisen vauhdikas hyvällä tavalla. Rooman matkaa seurasi yksi vuoden kiireisimmistä viikoista, joten ryminällä laskeuduin lomamoodista arkeen ja mielenkiintoisten projektien keskelle. Alkuviikko vierähti liikkeessä ollessa ja sen ohessa kotia sisustellessa erästä jännää tapahtumaa varten, josta kerron kohta lisää. Myös blogi hiljeni hetkeksi, mutta nyt palaan normaaliin päivitysrytmiin. Inspistä ja aineistoa on onneksi vaikka millä mitalla jemmassa!

idkuva kodin kuvaus sisustuslehteen interior magazine home photshoot

Eilen tapahtui jotain todella mielenkiintoista, nimittäin kotimme kuvattiin Avotakka-lehteen. Huikea kunnia, onhan Avotakka maamme tunnetuin sisustuslehti. Lehti on viimeisen vuoden aikana noussut myös kotimaisten sisustuslehtien omien suosikkieni kärkeen. Malttamattomana odotin kuvauspäivää ja rukoilin ahkerasti kaunista luonnonvaloa sään jumalilta.

Deadlinen lähestyminen oli myös hyvä syy fiksailla kovalla tahdilla puolitiehen jääneitä kohtia pitkin kotia. Yksi sellainen oli keittiön seinävalaisin, Artemiden Tolomeo Micro Faretto, joka oli odottanut asentamista pakkauksessaan peräti pari vuotta. Tuo muuten todella hyvää lisävaloa keittiömme työskentelytasolle, minkä yllä on ollut aiemmin vain spotteja katossa. Ihanan simppeli klassikkovalaisin!

Miten sisustuslehden kotikuvauksiin sitten valmistaudutaan? Koska halusin kotimme olevan mahdollisimman edustava kuvauspäivänä, sitä edelsi monenlaista pientä valmistautumista. Valmisteluihin kuului muun muassa suursiivous matkaa edeltävänä viikonloppuna. Vihdoin saimme ikkunatkin pestyä!

Koska etukäteisvalmistelut olivat hyppysissäni, kysyessäni ohjeistusta lehdeltä sain tärkeimpänä kehoituksen ottaa iisisti. Helpommin sanottu kuin tehty! Olen luonnostani aikamoinen organisoija, enkä osaa ihan löysin rantein tällaiseen erityislaatuiseen tapahtumaan suhtautua. Ennemminkin täysillä järkäten ja puunaten.

Lisäksi sain kuulla, että leikkokukat tai oksat olisivat suotavia, mutta pönöttäviä kukkakimppuja ja juhlakattauksia kehotettiin välttämään. Tätä ohjetta oli puolestaan helppo noudattaa. Rakastanhan leikkokukkia, eivätkä jäykät kukkakimput ole koskaan ollut minun juttu.

En vaan millään osannut päättää mitä kukkia haluaisin kuvauksiin. Hankin siis muutamia erilaisia vaihtoehtoja, joista valita kuvaushetkellä. Klassisen kauniita valkoisia liljoja ja ihan toisenlaisia herkkiä hentoja heinämäisiä oksia sekä kukkia. Kaiken kukkuraksi kannoin puutarhastamme kuvauspäivän aamuna syyshortensioita, lempikukkiani. Loppujen lopuksi kaikkia kukkia tuli mukaan kuviin. Eikä se näyttänyt yhtään sekavalta, vaan ihanan huolettomalta ja rennolta. Eipä olisi heti tullut mieleen!

Sään jumalat vastasivat pyyntöihini ja päivä valkeni uskomattoman kauniina. Kotimme kylpi upean kuulaassa ja kirkkaassa päivänvalossa, millaisesta pääsee nauttimaan vain alkusyksystä.

Oli suuri ilo saada juttuun huipputaitava valokuvaaja Riikka Kantinkoski, jonka Weekday Carnival -blogi kuuluu suosikkeihini jo monen vuoden takaa. Riikan estetiikan taju on ihan omaa luokkaasa ja hänen kuvansa ovat aina henkeäsalpaavan kauniita. Valokuvaajan vaivatonta ja luovaa työskentelyä oli todella inspiroivaa seurata.

Toimittajaksi tuli todellinen sisustuslehtialan konkari, Avotakan päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma, jonka kanssa oli erittäin antoisaa jutella sisustusasioista ja pohtia kotimme sisustuksen syntyä sekä historiaa. Parempiin käsiin en olisi voinut kotimme lehtijutun tekoa antaa. Siitä olen hirmu tyytyväinen, eikä lopputuloksen onnistumista tarvitse arvuutella!

Ohessa pieniä kurkistuksia kulissien takaa kamerani linssin läpi taltioituna. Jutun ilmestymisajankohtaa en vielä tiedä. Kutkuttavalla jännityksellä jo odotan Avotakan tulevia numeroita, ja sitä hetkeä kun näen oman kotimme lehden sivuilla ammattilaisten ikuistamana.

Our home was shoot to Avotakka magazine yesterday, which is the most widely known interior design magazine in Finland. What an honor and a truly exciting day! The photographer was a super talented Riikka Kantinkoski, who is behind the gorgeous Weekday Carnival -blog. I’m already waiting to see the final outcome.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Täytyypä pitää silmät avoinna lehtihyllyllä!

  Lehtijuttujen tekeminen on aina jännää. Kotonamme on pai kerta kuvattu ruokajuttuja, varsinkin toinen oli aika hektinen, tammikuun päivänvalossa piti kokata ja lennosta stailata 11 annosta, pari inspiroitiin vielä kuvausten lomassa! Avotakassakin olemme olleet "tavis-keräilijöinä" hard core-keräiljöiden joukossa. Ensimmäisen kuvaksen kuvat hävisivät mystisesti a-lehtien kuva-arkistosta , eikä kuvaajalla ollut mitään varakopiota ja juttu piti vielä kuvata toiseen kertaan!

  • 1.1

   sanoo

   Tosi kiva kuulla kokemuksistasi, kiitos kun jaoit! Olispa hauska nähdä ne teidän jutut! Täytyykin tulla kurkkimaan jos blogissasi olisi niistä jotain? Voi apua, toivottavasti meidän kuvat pysyy tallessa painohetkeen asti, en ihan heti uudestaan jaksaisi jännittää sääennusteiden kanssa ja tehdä uutta suursiivousta. 😀 Oli kyllä aika jännää, ja mieleenpainuva kokemus jollain tapaa. 🙂

 2. 2

  sanoo

  Mahtavaa! Erittäin hyvä syy laittaa nurkat kuntoon viimeistään tuolloin, heh 🙂 Olen varma, että jutusta ja kuvista tulee taatusti upeat. Milloin saamme nähdä kotinne lehdessä?

 3. 3

  sanoo

  Mahtavaa! Erittäin hyvä syy laittaa nurkat kuntoon viimeistään tuolloin, heh 🙂 Olen varma, että jutusta ja kuvista tulee taatusti upeat. Milloin saamme nähdä kotinne lehdessä?

  • 3.1

   sanoo

   Kiitos paljon Tiina! Todella hyvä syy laittaa paikat kuntoon, joten tästä jutusta oli paljon iloa meidän arkeen jo senkin puolesta.. 😀 Vielä ei julkaisuajankohta ole tiedossani, joten en pysty infoamaan. Jännityksellä jään odottamaan…

 4. 4

  sanoo

  Okei! Kommenttini tuli näemmä tuplana. Huomasinkin, että Avotakalla on luvassa mielenkiintoisia tulevia teemanumeroita, jäädään odottelemaan! 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Olen huomannut, että välillä kommentit näyttää tulevan vahingossa tuplana, ihme juttu – varmaan joku tekninen vika… Avotakka on kyllä parantunut huimasti ja kiva tosiaan jäädä odottelemaan tulevia numeroita noin niinkuin muutenkin 🙂

 5. 6

  Anonymous sanoo

  Odotan innolla juttua kauniista kodistanne ja Avotakkakin lähti sopivasti pitkästä aikaa tilaukseen Habitaren messujen yhteydessä.

  • 6.1

   sanoo

   Kiva kuulla, että sielläkin odotetaan tulevia numeroita! 🙂 Itsekin tilasin just Avotakan, ensimmäistä kertaa. Aiemmin vain lehden irtonumeroita ostanut ja muita sisustuslehtejä tilannut. Nykyisin sisältö on sen verran monipuolista ja tasokasta, että tuntuu mielekkäältä tilata.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *