Betonimaiset seinät tv-huoneeseen

Parin kuukauden maalaustauon jälkeen sormet syyhyävät kodin uusien muutosten pariin. Seuraavana vuorossa on talomme eteläpäädyssä olevat tv-huone sekä työhuone, jotka ovat toistensa yhteydessä. Kaikki lähti liikkeelle ensimmäisen kuvan aiemmin fiilistelemästä Joseph Dirandin Pariisin asunnosta, mistä inspiroiduin valtavasti. Aloin selvittämään, miten saisin samantapaiset eläväiset seinät kotiini. Ratkaisu löytyi Teknoksen Kolibri Sand -struktuurimaalista. Sillä saa toteutettua eläväisen betonimaisen ilmeen seinille, kuten yllä olevassa kuvassa. Vaikka kotimme sisustus on kaukana industriaalista, pinnalla oleva betoni on kiehtonut jo kauan. Kesälläkin inspiroiduin Asuntomessuilla käydessäni ennen kaikkea betonista. Ilokseni Teknos lähti kumppaniksi mukaan projektiini, mikä on edennyt suunnitelmasta toteutusvaiheeseen ja tänään illalla pääsenkin jo maalaamaan!

Entä muut suunnitelmat huoneen sisustuksen suhteen? Dirandin kodin tyyli toimii siinäkin innoittajana. Betonimaisten seinien kanssa valkoinen näyttää ihanan raikkaalta, eli se lienee päävärinä tekstiileissä. Ripaus puuta, messinkiä kuvia vastaavan henkisten valaisimen myötä, vähän mustaa ja jotain klassista sekä vintagea. Alempi Knut -mattomerkin kuva toimii toisena inspiraationlähteenä fiiliksen suhteen. Pidän sen ajattomasta modernin klassisesta tyylistä. Näin sisustuksen suuri linja jatkuu ja pysyy yhtenäisenä uuden sekä vanhan sekoittuessa harmoniseen väriskaalaan läpi kodin. Klassisempien elementtien myötä kokonaisuus pysyy pehmeänä eikä siitä tule liian teollisuushenkinen vaikka seinät ovat pian betonimaisen rouheat.

Raporttia luvassa tästä aiheesta projektin edetessä!

My next home improvement project will happen in our tv-room and home office. The walls will be treated with a structure paint which will look like concrete. The chosen product is Kolibri Sand by Teknos. My main sources of inspiration style-wise is the Paris home of Joseph Dirand.  The second photo is another source inspiration for the interior design, as the plan is to mix modern and classic elements, a little bit of vintage, and neutral color scheme white being probably the main color in textiles.

Pictures: Above by Pia Ulin via Dust Jacket, below by Erik Lefvander via Knut Mattor

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kuulostaa siltä, että luvassa on kivoja postauksia 🙂 Tv-huoneeseen tuollaiset betonityyppiset seinät sopivat varmaan todella hyvin, kun valo ei heijastele niistä.

  • 1.1

   sanoo

   Kiva kuulla, että aihe kiinnostaa! 🙂 Totta, hämyinen ja heijastamoton seinäpinta sopii tv:n katseluun. Tosin nyt näyttäisi, että huoneesta tulee niin kiva, että saa nähdä raaskinko tv-rumilusta edes ottaa sinne! 😉

  • 4.1

   sanoo

   Hei! Eipä valitettavasti ole sohvan valmistaja tiedossa. Tosi ihana se on! Samaa henkeä kuin Ikean Söderhamn, vaikka astetta tyylikkäämpi onkin tämä. Sisustuksen on suunnitellut Louise Liljencrantz, Instagram @louiseliljencrantzdesign, siellä sama kuva eli hän varmasti osaa kertoa jos kysyt suoraan!

 2. 5

  Aikku sanoo

  Hei, millä levittelitte maalin ja tuliko monta kerrosta? Tehdään samalla maalilla seinä uuteen kotiimme, etsiskelen nyt tekniikkaa maalille.. Kiitos 🙂

  • 5.1

   coffeetablediary sanoo

   Hei Aikku! Levitin Kolibri-maalin ihan maalitelalla, ensiksi tummaa noin neliön alueelle ja sitten vaaleaa heti perään päälle ristiin rastiin. Pohjalla oli yksi kerros harmaata pohjamaalia. Itse koin että lastalla vedettynä lopputulos oli meidän kotiin hieman liian industriaali ja kova kun taas telalla käsiteltynä pinnasta tuli röpelöinen ja ilmeestä pehmeämpi. Teen vielä postauksen tarkemmankin selostuksen kera ensi kuussa näillä näkymin, mutta laita ihmeessä viestiä jos kaipailet tarkempia tietoja jo aikaisemmin niin autan toki lisää mielelläni. 🙂

   • 5.1.1

    Aikku sanoo

    Kiitos vastauksestasi 🙂 kokeilen ensin lastalla, katsotaan mitä tulee!

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *