lehmänkasa leipä

Leivoin eilen lehmänkasa leivän.

Helppo mutta herkullinen.
50g hiivaa
6dl aan lämmintä vettä
lisää 12-14dl vehnäjauhoja(osa voi olla hiivaleipä tai karheampaakin)
sekä 2tl suolaa
Lisäksi maun mukaan:pähkinöitä,aurinkokuivattuja tomaatteja,oliiveja ,valkosipulia,chiliä…
Mausteet lisätään taikinan ollessa vellimäistä.

Anna taikinan kohota tunti
Siirrä toiseen astiaan ja kohota tunti
Siirrä pellille ja anna hieman vielä kohota.

Uuniin 200c ja anna paistua kunnes leipä on kullanruskea.
Sitten vaan lämpöisenä koriin ,yrtit ja salaatit kassiin
ja ystävän luo iltavisiitille….
Kommentit
  1. 2

    sanoo

    Niin herkullisen näköistä! Tätä on ihan pakko kokeilla jo heti tänään. Leipominen ei todellakaan ole vahvuuksiani, mutta ehkä minäkin tuollaisen läjän saisin aikaiseksi… Toivottavasti, sillä juuri tuo muoto tässä puhuttelee!

  2. 5

    sanoo

    Kiitos vaan iltapalasta 🙂 Yöllä kärsin unettomuuskohtauksesta ja popsin yönälkään lehmänläjän jämiä 🙂 Herkkua!

  3. 6

    sanoo

    Yhtä helppo on peltileipä. Laittaa tuohon lisäksi vielä kaura- tai muita hiutaleita (käy myös puuronjämät) ja levittää pellille. Sitä teen usein. Namnam, sanoi EliNam.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *